• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jogurtový chléb pro domácí pekárnu
Napište svůj komentář k receptu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jogurtový chléb pro domácí pekárnu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml vlažná voda Nebo mléko
    • 150
      g bílý jogurt
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 100
      g žitná chlebová mouka
    • 200
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 200
      g hladká mouka
    • 2
      lžička sušené droždí
    • 1
      lžička kmín Celý

Postup přípravy receptu

1
Vše dáme do pekárny (v pořadí tak jak jsou ingredience). Zapneme pekárnu na základní program BASIC.
2
Můžeme přidat i lněná nebo slunečnicová semínka. Já dávám péct na tmavou kůrku.
3
Chléb je moc dobrý, jen se po něm zapráší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 7. 2. 2008 14:30

    Jitka, múky miešam. Máme radi celozrnné a tmavé chleby. Dávam pšeničnú hladkú múku, ale vždy miešam s pohánkovou ( tá sa mi osvedčila veľmi dobre ), celozrnnou, ryžovou, ražnou alebo kukuričnou múkou ( múkou, nie krupicou ). Múky miešam tak do hmotnosti 750 g na veľký chlebík, viac nie. Teraz som objednala v mlyne cez internet múky, medzi nimi aj pšeničnú a ražnú, ale chlebovú múku. Som zvedavá, aký bude chlieb z chlebovej múky, či v tom bude rozdiel oproti hladkej múke.Dávam cca 450 g hladkej pšeničnej a 250-300 g ostatných múk. A ak môžem poradiť, včera som prvýkrát piekla so zemiakmi, a asi pri tom zostanem. S trochou zemiakov nám ten chlieb chutí úžasne.

  • Jitka Malinová | 7. 2. 2008 10:03

    Mě by zajímalo, z jaké mouky pečete paní Terezo. Protože na SPRINT já peču třeba francouzský chléb, který je jen z hladké mouky. Celozrnný chleba peču na KLASIK. Děkuji za odpověď.

  • Hospodyňka | 7. 2. 2008 08:27

    Díky paní Terezo, já si nebyla jistá, teď už budu taky používat čerstvé droždí do všech receptů na chleba a tím pádem rychlý program. Odložený start nemá cenu, jakmile jede takové to dohřívání po dopečení, chleba je docela vysušený. A horký chleba není zrovna to pravé ořechové. Odložený start je používám třeba na kynuté těsto, nasypat do pekárny, jít na zahrádku a odpoledne se vrátit a těsto na koláč-závin-buchty je hotové.

  • Tereza J. | 6. 2. 2008 17:07

    Hospodyňka, prvýkrát som piekla na programe KLASIK, potom na programe SPRINT. Chcela som odskúšať všetky programy, ale po použití programu SPRINT som pri ňom zostala, pretože ako píšete, je to časový rozdiel. Sprint sa nedá predprogramovať na pečenie s časovým odstupom, ale pečiem chlieb vtedy, keď som doma, ráno chlieb nepotrebujem. Raz som predprogramovala, tak som musela použiť KLASIK. Chcela som to vyskúšať. Droždie používam vždy čerstvé, na 1 chlieb dávam 1/3 kocky ( 40 g ), takže kocku mám na 3x. Prvý raz som dala 1/2 kocky droždia podľa jedného receptu a bolo to veľa. cesto rýchlo vykyslo a potom trocha spadlo a ostal taký nepekný okraj, keď pozriete fotku pri recepte Výživný chléb pro domáci pekárnu, tak to uvidíte. Chlieb bol výborný, len ten okraj sa mi nepáčil, odvtedy dávam tú tretinku a stačí to. Na všetky chleby, aj tie sladké, aj zemplínsky koláč som použila čerstvé droždie. Kúpim si 2, 3 kocky naraz a držím v chladničke na dvierkach. Vydrží zabalené dlho.

  • Hospodyňka | 6. 2. 2008 14:32

    Paní Terezo, myslím že jste to někde psala, ale nemůžu to najít: pečete všechny chleby s čerstvým droždím a tudíž na program sprint? To by mě lákalo, je přece jenom rozdíl péct 3 a půl hodiny nebo jen 2. Já na rychlý program peču je "Chlebík z pekárny na rychlo", v jiných receptech si nejsem jistá zda pouhá výměna sušeného droždí za čerstvé stačí k rychlému programu...

  • Tereza J. | 6. 2. 2008 14:28

    Katka, ja som piekla na ETE Siesta, program Sprint, ten je 1:58.

  • Kateřina Sprušanská | 5. 2. 2008 20:50

    chtěla bych vědět jak dlouho se peče na tom základním programu basic - já ho na ETA HARMONY nemám, je tam klasit 3,30 hod. anebo 1,58 sprint zatím jsem pekla pouze z kupovaných směsí . díky za info

  • Tereza J. | 27. 1. 2008 13:18

    Chlebík je veľmi dobrý, zdá sa mi, že je chlieb lepší s jogurtom. Je aj po 2 dňoch jemný, vláčny a chutný. Robila som presne podľa receptu, akurát som použila čerstvé droždie. Dávam 1, škoda, že možno len raz :)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Celozrnná pšeničná mouka Cukr Hladká mouka Kmín Sůl Sušené droždí Vlažná voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Víno z bezinek

Víno z bezinek

Nokerle s vajíčkem

Nokerle s vajíčkem

Lesklá citronová poleva

Lesklá citronová poleva

Krkovička pečená s játry a cibulí

Krkovička pečená s játry a cibulí

Kokosová žmolenka (drobenka)

Kokosová žmolenka (drobenka)

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Vepřové na pánvi

Vepřové na pánvi

Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

171
Salát do ruky
Salát do ruky
156
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
97
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
78
Bramborovo-květáková kaše
Bramborovo-květáková kaše
65
Exkluzivní čokoládové muffiny
Exkluzivní čokoládové…

Zajímavé články

Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
AHA.cz Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

Zaskočená Farna na dovolené: U stolu se zrzavou zlodějkou!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Jogurtový cappuccino dort
Jogurtový cappuccino dort
Jogurtový dort s jahodami
Jogurtový dort s jahodami
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
Jogurtový chlebík
Jogurtový chlebík
Jogurtový koláč
Jogurtový koláč
Jogurtový koláč (řez) s pudinkem
Jogurtový koláč (řez) s pudinkem
  • Recepty.cz
  • Jogurtový chléb pro domácí pekárnu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact