• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jogurtová buchta s borůvkami
Napište svůj komentář k receptu

Jogurtová buchta s borůvkami

autor: Deadly
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jogurtová buchta s borůvkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 100
      g ovesné vločky rozmixované na prášek
    • 250
      g moučkový cukr
    • 150
      ml olej
    • 400
      g jogurt nejlépe smetanový
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      lžička skořice
    • borůvky Borůvky, lesní ovoce, nebo poctivý borůvkový jam
    • 1
      ks vanilkový cukr
  • Na potření
    • 1
      ks bílek
    • moučkový cukr ldle potřeby
    • citronová šťáva dle chuti

Postup přípravy receptu

1
V jedné misce ušleháme vaječné žloutky s cukrem do pěny, pak zašleháme jogurt a nakonec olej. Dobře promícháme, aby se nám suroviny spojily v těsto.
2
V druhé misce si prosejeme mouku a ovesné vločky s práškem do pečiva a dále smícháme se skořicí. Z bílků uděláme tuhý sníh.
3
Následně postupně přisypáváme do první misky s tekutými ingrediencemi. Naposled si těsto rozdělíme na 2 části a do každé z nich opatrně vmícháme polovinu sněhu.
4
Rozmixujeme asi hrneček borůvek (či lesních plodů) s vanilkovým cukrem a vmícháme do jedné části těsta.
5
Obě těsta pak nalijeme na vymazaný plech dle své fantazie. Pečeme při teplotě 170°C asi 20-25 minut.
6
Buchtu necháme dobře vychladnout. Můžeme ji podávat s potěrem (je pak vláčnější, lesklejší a dodá buchtě na chuti), ale i bez něj, či můžeme polít čokoládou dle vlastního uvážení.
7
Na potření:
8
Vyšleháme vaječný bílek do pěny, přidáme cukr a citrónovou šťávu (dle chuti tak, jak to máme rádi) a lžičku oleje. Vše dobře smícháme a pomažeme s tím povrch buchty a dáme ji do ledničky.
9
Tip:
10
Pokud buchtu ničím nepolejete, tak skvěle chutná s jogurtem nahoře. :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buchta ze zakysané smetany s borůvkami

Buchta ze zakysané smetany s borůvkami

Jogurtová buchta

Jogurtová buchta

Jogurtová buchta s ovocem

Jogurtová buchta s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Buchty Pečení Mixování Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Borůvky Citronová šťáva Jogurt Moučkový cukr Olej Ovesné vločky Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Škvarkový chléb

Škvarkový chléb

Trvanlivé sušenky

Trvanlivé sušenky

Jahodový dort s tvarohem a želé

Jahodový dort s tvarohem a želé

Zapečené brambory 2

Zapečené brambory 2

Quiche s tuňákem a cibulí

Quiche s tuňákem a cibulí

Fitness špagety s hovězím masem

Fitness špagety s hovězím masem

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Ořechové řezy s polevou z remosky

Ořechové řezy s polevou z remosky

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

162
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
108
Těstoviny s rajčaty a vodkou
Těstoviny s rajčaty a…
98
Masové kuličky v rajčatové omáčce z pomalého hrnce
Masové kuličky v…
76
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
53
Jahodové muffiny
Jahodové muffiny

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Jogurtová bublanina II.
Jogurtová bublanina II.
Jogurtová buchta
Jogurtová buchta
Jogurtová buchta II.
Jogurtová buchta II.
Jogurtová buchta s ovocem
Jogurtová buchta s ovocem
Jogurtová buchta s ovocem II.
Jogurtová buchta s ovocem II.
Jogurtová jahodová zmrzlina
Jogurtová jahodová zmrzlina
  • Recepty.cz
  • Jogurtová buchta s borůvkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact