• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jižanské řízky
Napište svůj komentář k receptu

Jižanské řízky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jižanské řízky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule (malá, nakrájená)
    • olivový olej
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • pepř mletý
    • 4
      plátek hovězí svíčková (cca 1/2 cm medailonky)
    • 0,50
      lžička mletá paprika
    • 750
      g zelené fazolky (očištěné)
    • 375
      ml mléko plnotučné
    • hrubá sůl

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 100 °C. V misce prošlehejte vejce, v jiné promíchejte mouku s paprikou. Vejce, mouku i plátky masa osolte a opepřete. Maso protáhněte ochucenou moukou, omočte ve vajíčku, nechte okapat přebytek a znovu poprašte moukou. Osmažte ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje, 3 až 4 minuty po každé straně. Přesuňte na plech a do trouby. Z pánve odlijte většinu oleje a na zbylém pak opražte mouku, která zbyla po obalování. Přilijte mléko a za stálého prošlehávání povařte na hustou omáčku. Ochuťte ji solí a pepřem. Přikryté dejte stranou. V čisté pánvi rozehřejte zbylý olej, osmažte na něm cibuli, až zesklovatí. Vmíchejte fazolky, trochu podlijte vodou a minutu až dvě povařte. Řízky podávejte s fazolkami, omáčku dejte zvlášť a jako příloha je nejvhodnější rýže.
2
----
3
====Know-how====
4
Toto jídlo je typické pro oblast New Orleansu, kde se zdatně promíchaly různé gastronomické vlivy, aby vytvořily takzvanou kreolskou či cajunskou kuchyni. Francie
5
se projevuje přítomností fazolek a bešamelové omáčky, paprika a smažení jsou spíše španělské vlivy, zatímco křehké hovězí prozrazuje Ameriku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Kuřecí řízky v listovém těstě

Kuřecí řízky v listovém těstě

Řízky od Malé Fatry

Řízky od Malé Fatry

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Zelenina
Maso Pokrmy Hovězí Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hovězí svíčková Hrubá sůl Mléko plnotučné Mletá paprika Olivový olej Pepř mletý Vejce Zelené fazolky

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

Salát ze zelených fazolek

Salát ze zelených fazolek

Dort pro chlapy

Dort pro chlapy

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové brambory - zapečené

Vepřový steak s hranolkami

Vepřový steak s hranolkami

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

Jablkovo-tvarohový koláč se…

Arašídové sušenky

Arašídové sušenky

Jablečník bez vajec - jablečný koláč (buchta)

Jablečník bez vajec - jablečný koláč …

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

62
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
59
Dýňové karí s cizrnou
Dýňové karí s cizrnou
54
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
49
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
44
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Jitrnice zapečené s chlebem
Jitrnice zapečené s chlebem
Jitrnicový prejt
Jitrnicový prejt
Jižanské fazole s klobásou
Jižanské fazole s klobásou
Jižanský vínový kotlík
Jižanský vínový kotlík
Jogurt jednoduše
Jogurt jednoduše
Jogurt s ovocem a reveňovým sirupem
Jogurt s ovocem a reveňovým sirupem
  • Recepty.cz
  • Jižanské řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact