• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jižanské řízky
Napište svůj komentář k receptu

Jižanské řízky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jižanské řízky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule (malá, nakrájená)
    • olivový olej
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • pepř mletý
    • 4
      plátek hovězí svíčková (cca 1/2 cm medailonky)
    • 0,50
      lžička mletá paprika
    • 750
      g zelené fazolky (očištěné)
    • 375
      ml mléko plnotučné
    • hrubá sůl

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 100 °C. V misce prošlehejte vejce, v jiné promíchejte mouku s paprikou. Vejce, mouku i plátky masa osolte a opepřete. Maso protáhněte ochucenou moukou, omočte ve vajíčku, nechte okapat přebytek a znovu poprašte moukou. Osmažte ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje, 3 až 4 minuty po každé straně. Přesuňte na plech a do trouby. Z pánve odlijte většinu oleje a na zbylém pak opražte mouku, která zbyla po obalování. Přilijte mléko a za stálého prošlehávání povařte na hustou omáčku. Ochuťte ji solí a pepřem. Přikryté dejte stranou. V čisté pánvi rozehřejte zbylý olej, osmažte na něm cibuli, až zesklovatí. Vmíchejte fazolky, trochu podlijte vodou a minutu až dvě povařte. Řízky podávejte s fazolkami, omáčku dejte zvlášť a jako příloha je nejvhodnější rýže.
2
----
3
====Know-how====
4
Toto jídlo je typické pro oblast New Orleansu, kde se zdatně promíchaly různé gastronomické vlivy, aby vytvořily takzvanou kreolskou či cajunskou kuchyni. Francie
5
se projevuje přítomností fazolek a bešamelové omáčky, paprika a smažení jsou spíše španělské vlivy, zatímco křehké hovězí prozrazuje Ameriku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Řízky od Malé Fatry

Řízky od Malé Fatry

Nejúžasnější jogurtové řízky

Nejúžasnější jogurtové řízky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Zelenina
Maso Pokrmy Hovězí Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hovězí svíčková Hrubá sůl Mléko plnotučné Mletá paprika Olivový olej Pepř mletý Vejce Zelené fazolky

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dobrý makovec

Dobrý makovec

Rybízová pěna

Rybízová pěna

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými…

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím zapečené

"Zelník" - brambory (nejen) se zelím…

Dukátové buchtičky s krémem

Dukátové buchtičky s krémem

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory…
26
Klasické lečo
Klasické lečo
26
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
24
Švestkový koláč s vanilkovým krémem
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Vyzkoušeli jsme: Suchý olej Mixa proti celulitidě - přirozená cesta k hladší kůži bez jizev!

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ďábel nosí Pradu po 19 letech: Tyto fotky dokazují, že se hlavní rivalky téměř nezměnily!

Ženy.cz Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Spolubydlení po třicítce? Něco, co miluju a nepotřebuju před nikým obhajovat

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): O pohřbu je rozhodnuto! Kdy bude, kdo ho pořádá a koho pozvali?

Jiří Krampol (†87): O pohřbu je rozhodnuto! Kdy bude, kdo ho pořádá a koho pozvali?

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Jitrnice zapečené s chlebem
Jitrnice zapečené s chlebem
Jitrnicový prejt
Jitrnicový prejt
Jižanské fazole s klobásou
Jižanské fazole s klobásou
Jižanský vínový kotlík
Jižanský vínový kotlík
Jogurt jednoduše
Jogurt jednoduše
Jogurt s ovocem a reveňovým sirupem
Jogurt s ovocem a reveňovým sirupem
  • Recepty.cz
  • Jižanské řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact