• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jitrnicový prejt
Napište svůj komentář k receptu

Jitrnicový prejt

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jitrnicový prejt
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová játra plíce, srdce, játra...
    • 250
      g vepřový bůček nebo ovar
    • 2
      ks žemle
    • 2
      stroužek česnek 1-2
    • 6
      lžíce vepřový vývar 4-6
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • nové koření
    • zázvor
    • 50
      g sádlo na pečení

Postup přípravy receptu

1
Vepřové plíce, srdce, ovar nebo tučný bůček uvaříme, nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme drobně nakrájená játra, ve vývaru namočené a vyždímané žemle, všechno koření, česnek rozetřený se solí a trochu vývaru. Směs důkladně promícháme, dáme do vymaštěného pekáče a pečeme 30-45 minut. Podáváme s brambory a dušeným kysaným zelím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

prejt

prejt

Krvavý prejt

Krvavý prejt

Holandská jitrnička (prejt)

Holandská jitrnička (prejt)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vladimír | 10. 1. 2016 11:44

    Dobrý den, nerad se vměšuji do diskuze, ale pan Petr má pravdu... Samozřejmě že každá trouba peče jinak, ale nemění to nic na tom, že když řeknu (či napíšu) pečte na 190 °C, je to 190 °C v každé troubě nehladně na typ. Není to nic proti Vám, samozřejmě snad každý pozná zda to je upečené dle jeho představ.

  • kuchta | 31. 1. 2013 17:38

    Tak snad poznam, kdy je upeceny....chjo, takovyhle prudice miluju....ochutnavejte, a hlavne hlidejte troubu.....

  • standa | 17. 2. 2012 18:13

    peč do zlata,každá trouba peče jinak

  • Ladia
    Ladia | 1. 4. 2011 08:49

    Čas je uveden. Teplota - dle trouby, každá peče jinak a ke každé dostanete tabulku s teplotami pečení pro jednotlivé druhy pokrmů. V té mojí na 190 °C ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 31. 3. 2011 16:49

    ...pokud se přihlásíte, autorka Vám určitě odpoví, jelikož Váš dotaz uvidí ;-) , takhle zůstane vždy dlouho bez odezvy :-( . Pokud autorka peče v plynové troubě, tak teplotu stejně asi nenapíše a jak dlouho? - zkrátka - dozlatova ;-) :-))

  • Petr | 27. 2. 2011 13:29

    A peceme na kolik stupnu? To uz je druhy recept kde chybi zakladni udaje. Cas a teplota. Fakt, to je kvalita receptu. Takze hledam dal.

  • Václav FRONĚK | 29. 1. 2008 09:58

    Děláme stejně.Paráda.Ale srdce nedáváme. Zbytečně to prodražuje.

  • jan karel | 18. 1. 2006 15:53

    vyborné je použití vykostěné zadní koleno

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Vepřové Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Majoránka Nové koření Pepř mletý Sádlo Sůl Vepřová játra Vepřový bůček Vepřový vývar Zázvor Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Angreštová marmeláda s medem

Angreštová marmeláda s medem

Lepenice

Lepenice

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové řezy s paprikou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Bramborovo-květákové placičky

Bramborovo-květákové placičky

Těstoviny s řepou - zapékané

Těstoviny s řepou - zapékané

Čoko muffiny

Čoko muffiny

Okurkový salát

Okurkový salát

Doporučujeme

30 minut
Květáková polévka v chlebu

Květáková polévka v chlebu

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

67
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
65
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
62
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
52
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se slaninou a…
37
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz Mít daddy issues je v pohodě. Starší chlapi jsou totiž spicy jako chilli

Mít daddy issues je v pohodě. Starší chlapi jsou totiž spicy jako chilli

Blesk.cz Krampolův manažer v šoku: Zmizelo jeho tělo!

Krampolův manažer v šoku: Zmizelo jeho tělo!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Další doporučené recepty:

Jíšková špenátová polévka se slaninou a vejcem
Jíšková špenátová polévka se slaninou a…
Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
Jitrnice zapečené s chlebem
Jitrnice zapečené s chlebem
Jižanské fazole s klobásou
Jižanské fazole s klobásou
Jižanské řízky
Jižanské řízky
Jižanský vínový kotlík
Jižanský vínový kotlík
  • Recepty.cz
  • Jitrnicový prejt
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact