• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jiříkův biskupský chlebíček
Napište svůj komentář k receptu

Jiříkův biskupský chlebíček

autor: jktop
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jiříkův biskupský chlebíček
Jiříkův biskupský chlebíček
Jiříkův biskupský chlebíček
Jiříkův biskupský chlebíček
Jiříkův biskupský chlebíček
Jiříkův biskupský chlebíček
Jiříkův biskupský chlebíček
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 70
      g moučkový cukr
    • 70
      g máslo
    • 140
      g polohrubá mouka
    • 1
      vanilkový cukr
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst citronová kůra KANDOVANÁ
    • 1
      hrst pomerančová kůra KANDOVANÁ
    • 1
      čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Máslo, žloutky a oba cukry ušleháme do pěny, přidáme mouku a sníh z bílků. Nakonec přimícháme rozinky a kůru.
2
Dáme do vymazané a vysypané formy (dávka je na klasickou chlebíčkovou) a pečeme pomalu asi 45 minut. Troubu mám plynovou, takže rozpálit a ztlumit na minimum.
3
Upečený a vystydlý potíráme čokoládovou polevou. Pokud máte formu na beránka velkou litinovou, bude třeba množství zdvojnásobit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Biskupský chlebíček II.

Biskupský chlebíček II.

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček VII.

Biskupský chlebíček VII.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Glenr | 18. 5. 2015 22:04

    Dík za recept byl jsem pochválen celou rodinou. První jsem udělal dle receptu do druhého jsem ještě dodal pomerančovou esenci formičky jsem měl na malé chlebíčky vyložené pečícím papírem k tomu domácí čokoládová poleva. Naprostá spokojenost.

  • dana | 2. 5. 2014 17:07

    Opravdu je to málo těsta do srnčího hřbetu nebo jiné formy. i můj výtvor byl nízký, k biskupskému z obchodu, na hony vzdálený :'(

  • Leenna | 13. 4. 2014 21:02

    uz jsem ji pridala :-)

  • Leenna | 13. 4. 2014 20:47

    Dneska jsem ho vyzkousela je uchvatny...mam horkovzdusku, takze jsem pekla na 160 asi 50 minut...naprosto luxusni. Ingredience presne podle receptu. Dekuji :-) Kdyby sem sla dat fotka, tak ji pridam :-)

  • Lenka | 13. 4. 2014 20:39

    Dneska jsem ho vyzkousela je uchvatny...mam horkovzdusku, takze jsem pekla na 160 asi 50 minut...naprosto luxusni. Ingredience presne podle receptu. Dekuji :-) Kdyby sem sla dat fotka, tak ji pridam :-)

  • JEDNODUŠE | 9. 11. 2013 23:31

    Chlebíček je mňamka, miluji tu chuť =-O

  • JEDNODUŠE | 9. 11. 2013 21:02

    Bez toho prášku by to asi nešlo, dala jsem lžičku. Příště dám více mouky, byl nízký. Na moji formu by to sneslo 200 gramů. Mám ty hliníkové srnčí hřbety, asi jsou větší. Jsou letité ale stále slouží. Vložím však do nich pečící papír a normálně pomažu jako plech a vysypu moukou z drcených piškot přes sítko. Používám to už častěji než strouhanku apod. Ještě tuhne čokoláda navrchu, tak poreferuji jak chutnalo ;-)

  • Veronika Benešová | 30. 7. 2008 19:04

    Také jsem pekla manželovi, měl úplně stejný názor, že je lepší než kupovaný. Akorát jsem si nebyla jistá, jestli tam nemám dát prdop tak jsem ho tam trochu nasypala. Myslím, že jsem nic nezkazila.

  • Roman Raba | 12. 4. 2007 19:56

    Upekl jsem manželce a moc jí to chutná, prý lepší než z obchodu (já bych si musel udělat bez rozinek, ty mi nejedou). Takže za ni dávám 1.

  • Di | 2. 4. 2007 13:39

    Vy asi myslíte chlebíčkovou hranatou (tvar třeba toustového chleba) a srnčí hřbet s žebry, že? Ta druhá je hezčí, pokud v ní pečeme například tento recept a vejde se do ní méně těsta. Hranatá chlebíčková je hlubší , ale jinak je to opravdu jedno.

  • Anonym | 1. 4. 2007 20:51

    Di nezlobte se,ale nemůžu s vami souhlasi,mám totiž klasickou chlebičkovou formu a i na srnčí hřbet,každá tverově je jiná,ale plní stejný učel obě dvě,takže je to jedno do které to dáte :0)

  • Di | 1. 4. 2007 19:21

    Klasická chlebíčková forma je forma na srnčí hřbet.

  • Jana | 30. 3. 2007 20:13

    není mi jasné,co je to klasická,chlebíčková forma,nic takového neznám,ale určitě to zkusím do normálního plechu na buchty.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Chléb & placky
Moučníky Ostatní Zákusky Pečiva Pečení Vánoce Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Čokoládová poleva Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Pomerančová kůra Rozinky Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pekingské maso

Pekingské maso

Bramborový salát s okurkou

Bramborový salát s okurkou

Housky

Housky

Kuskus zapečený pod grilem

Kuskus zapečený pod grilem

Barevný kuskusový salát

Barevný kuskusový salát

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

Gulášová polévka s mrkví

Gulášová polévka s mrkví

Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby

Mozzarella na gril, pánev nebo do…

Bramborové placky se sýrem po našem

Bramborové placky se sýrem po našem

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

96
Jahodové mojito
Jahodové mojito
65
Tvarohové řezy á la Klaus neboli Klausák
Tvarohové řezy á la…
63
Veganský talíř
Veganský talíř
59
Výborný kávový likér
Výborný kávový likér
53
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
AHA.cz Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Herečka Markéta Plánková: Razantní změna vzhledu!

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Usedlý manšestr? Monika Absolonová ho přeměnila v trend, který dokáže omladit!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Jitku Smutnou stále drtí smrt bratra, slavného kameramana, a přitom... Říkal, že jsem stará!

Jitku Smutnou stále drtí smrt bratra, slavného kameramana, a přitom... Říkal, že jsem stará!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Bílá magie vás může ochránit a posílit! Které rituály fungují?

Další doporučené recepty:

Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
Jiný houbový gulášek
Jiný houbový gulášek
Jiříkova pomsta
Jiříkova pomsta
Jíšková pórková polévka
Jíšková pórková polévka
Jíšková špenátová polévka se slaninou a vejcem
Jíšková špenátová polévka se slaninou a…
Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
  • Recepty.cz
  • Jiříkův biskupský chlebíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact