• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Jindřiščin perník
Napište svůj komentář k receptu

Jindřiščin perník

autor: Zuzka
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 41
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jindřiščin perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr Mletý
    • 2
      ks vejce
    • 1
      hrnek mléko
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 1
      lžíce kakao
    • 2
      lžíce med
    • 2
      ks jablka Menší
    • nasekané ořechy

Postup přípravy receptu

1
Smíchat mouku s práškem do pečiva a do perníku, s cukrem a kakaem. Přidat vejce, mléko a olej. Med, nastrouhaná jablka a ořechy tam být nemusí, ale věřte, nemá to pak chybu. Ořechy buď nasekat najemno, nebo nahrubo podle chuti.
2
A proč Jindřiščin? Protože miluju hrnkové buchty a kamarádka mě touto tak potěšila, že jsem musela pojmenovat podle ní. Většinou jsou perníky suché, tenhle je vlhký a vláčný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Pudinkový perník

Pudinkový perník

Cuketový perník

Cuketový perník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristýna
    Kristýna | 8. 12. 2022 08:21

    Tak jsem si kvůli Všemu perníku musela udělat registraci. Nesnáším suché perníky! A včera jsme měla neskutečnou chuť na perník s hromadou ořechů a jablek. Našla jsem ten Váš a je to neskutečná lahoda! Jeden hrnek mouky jsem nahradila mletými ořechy, moje včerejší chutě na ořechy byly fakt moc :D Ale prostě výborné, mokré, mňam. Rozhodně jsme nepekla naposledy :))

  • k.minnie
    k.minnie | 14. 8. 2015 15:38

    Jiny pernik uz nepecu. Tento je vlacny a chutove vyborny. <3

  • Lucie | 15. 11. 2013 15:11

    Pernik je chutove vyborny, jen tedy 2 prasky do peciva mi prijdou hrozne moc! Dala jsem cely prasek do perniku a pulku normalniho a i tak to v perniku dost citim.

  • hanka | 31. 10. 2013 17:12

    Tak u nas se pernik nikdy nejedl,ale tenhle je naprosto vynikajici po vystydnuti byl asi 2 hodiny :-)

  • Lucka | 17. 10. 2013 11:14

    Vláčnější perník jsem v životě nejedla. Nezapoměl si tam něco??? :-D

  • Lucka | 17. 10. 2013 11:13

    Tak už se mi upekl, dala jsem ho na 25 minut na 180°C , do těsta jsem dala dvě lžíce kakaa, nahrubo jablka i nahrubo ořechy ,jinak všechny ingredience výše vypsané + trošku vody a jelikož jsem měla málo oleje tak ještě rozpuštěné máslo . Povedl se, je moc výborný, akorát na mě moc sladký, chtěla jsem ještě polít čokoládou nebo posypat moučkou ale to už bych nerozdýchala :-D příště dám o dost míň cukru. Jinak je suprovej ,vláčnej,fakt lahoda. Syn se cpe až do bezvědomí. <3 DOPORUČUJI !

  • jitka | 12. 5. 2013 19:13

    Suchý? Pochybuji žes ten pernik dělal :-\

  • ReceptyII.
    ReceptyII. | 12. 5. 2013 08:41

    Trochu byl suchý mě to nevadí. Všem chutnal. Takže 1. :)

  • Lenka | 28. 4. 2013 14:41

    Dlouho jsem hledala pernik, ktery bude opravdu vlacny a musim ici, ze u tohoto receptu uz zustanu! Je to nejlepsi pernik, ktery jsem jedla!

  • recepty66 | 31. 10. 2012 15:55

    Perník byl moc vláčný. Neměl chybu takže, dávám za 1*. Jirka

  • Lucie | 28. 10. 2012 17:07

    Výborný, rychlý, vláčný perník. Rodina po něm skočila raz dva, snad něco zbude na snídani :-)

  • Roman | 17. 10. 2012 17:07

    tak je to fakt dobré přidal jsem do těsta trochu kokosu a rozinek a vynikající

  • Lucie | 1. 7. 2012 10:05

    Je nejenom moc dobrý, ale i rychle upečený! :) Za mě 1 s hvězdičkou :)

  • ladislav duspiva | 11. 2. 2012 11:03

    muze to dat na plech a dat pect :-D :-D :-D :-P :-P :'( :-| :-| <3

  • Renata | 22. 1. 2012 11:54

    prosim jak dlouhe se pece a na kolik stupnu :-\ diky

  • Leckéši Monika | 22. 1. 2012 07:49

    Opravdu moc dobrý perník a hlavně rychle upečený....no a taky rychle snězený.

  • alzbeta.f3 | 17. 11. 2011 07:45

    Perník je opravdu vynikající, měl doma úspěch ;-)

  • Zuzka
    Zuzka | 10. 11. 2011 11:32

    Mám plech nějakých 28 x 38 cm. Já to vždycky odhadnu na jaký plech to mám dát až udělám těsto a vidím kolik ho je, pak se rozhodnu jestli dám malý, střední nebo velký. Do bábovky jsem to nezkoušela, nevím, jak by to dopadlo.

  • MJG | 9. 11. 2011 10:44

    Můžu to nalit do bábovkové formy, vejde to tam? Na jak velký je to plech?

  • ewzenek37 | 27. 10. 2011 13:35

    Perník je výborný! Je krásně nadýchaný. Dávám jedničku ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 15. 2. 2011 14:09

    1* :-*

  • Zuzka
    Zuzka | 15. 2. 2011 13:27

    Děkuji! :-*

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 14. 2. 2011 18:30

    Zuzko, chválím za 1

  • Radka Oppolzerová | 9. 6. 2008 16:55

    Perník je vynikající,v poledne jsem ho upekla u už není,musím péct znovu.Supr recept.

  • Zuzana Šindlerová | 19. 3. 2007 12:05

    Děkuji za pochvalu, jsem moc ráda, že vám chutná.

  • renule | 18. 3. 2007 16:26

    Vynikající recept, pochutnali jsme si celá rodinka. Moc díky za něj!!!

  • Jana D. | 18. 3. 2007 13:44

    Perník byl moc dobrý, dala jsem ořechy a rozinky a jen se po něm zaprášilo:)))

  • Martina | 27. 2. 2007 15:17

    Pernik byl výborný a krásně vláčný - díky jablkům. Díky moc za fajn recept.

  • Anonym | 6. 12. 2006 22:06

    Dostala jsem chuˇt na perní,který miluju,tak ho jdu vyzkoušet.

  • D K | 18. 11. 2006 18:06

    Právě jsem upekla s menší změnou. Dala jsem jen půl hrnku cukru a místo mléka syrovátku a místo jablek dýni. A opravdu se rozplývá.

  • Zuzana | 7. 11. 2006 11:03

    Perník je výborný, rozplývá se na jazyku. A hlavně je velice jednoduchý na přípravu.

  • Blanka | 11. 9. 2006 11:23

    Dala jsem jablka i ořechy a perník výborný, nadýchaný a přitom nebyl suchý.

  • Oli | 5. 9. 2006 13:07

    Perník jsme vyzkoušeli, protože jsme měli nadbytek letních jablek a nebyli jsme zklamaní. Perník je krásně vláčný a moc dobrý.

  • Pavlína Š. | 3. 8. 2006 18:58

    Zuzko, moc dekuji za odpoved. Pernik uz jsem pekla, ale nebyla jsem si jista s velikosti plechu, tak jsem pouzila babovkovou formu. Babovka byla dobra, ale myslim, ze jako pernik to bude lepsi:-). Proste tam chybela ta kurcicka. Tak zkusim znovu na plechu:-ú.

  • Zuzana Šindlerová | 2. 8. 2006 20:36

    Pro Pavlínu: peču na teflonovém vyšším plechu od Tescomy, vnitřní rozměry má zhruba 34 x 24 cm. Tento perník krásně naskočí díky prášku do pečiva i prášku do perníku. Vyzkoušejte, je moc dobrý. Napište, jak se vám povedl.

  • Pavlína Š. | 2. 8. 2006 07:29

    Pecete pernik klasicky na velkem plechu? Nebude moc tenky?

  • Lulu | 27. 4. 2006 12:12

    Dobre,jenom na muj vkus moc sladke a spis bych pridala vic kakaa,ale jinak fajn.

  • Jana Tomčíková | 25. 3. 2006 17:39

    Příště asi přidám i předem namočené rozinky, ty máme taky rádi.

  • Jana Tomčíková | 25. 3. 2006 17:37

    Dneska jsem perník pekla, musím uznat, že je jednoduchý,rychlý a dobrý.Pekla jsem 20 min na 180.Dala jsem 3 nastrouhaná jablka, med i posekané ořechy.Protože mám ráda změnu a potřebovala jsem se zbavit některých "přebytků", tak jsem půlku perníku polila hned po upečení zakysanou smetanou, čtvrtinu této půlky jsem posypala grankem a čtvrtinu mletými ořechy+vanilk.cukrem.Dětem chutnal více se smetanou(byl sladší,tak asi proto).

  • Dagmar Krejčí | 19. 3. 2006 10:35

    Perník je opravdu dobrý.Neměla jsem ořechy,tak jsem dala kandované ovoce.Jen se po něm zaprášilo.

  • Hana Teplárková | 9. 3. 2006 09:59

    Tak opět musím dát za 1.Je moc dobrý,rychlý a hlavně není suchý jak některé perníky bývají.Děkuji za recept.

  • Blanka Jonášová | 26. 2. 2006 15:00

    Opravdu vynikající perník vřele doporučuji.

  • Zuzana Šindlerová | 23. 2. 2006 13:05

    To záleží podle typu trouby. Peču na 180-190st. asi 35 minut. Používám vrchní a spodní ohřev.

  • jana | 21. 2. 2006 19:13

    Jak asi dlouho je třeba péct?

  • Zuzana Šindlerová | 20. 2. 2006 11:59

    Patří tam opravdu oba dva, proto je tak kyprý.

  • Irma | 20. 2. 2006 06:16

    Opravdu tam patří prášek do pečiva i prášek do perníku. Oba dva jsou přece kypřící?

  • Ivana Samcová | 19. 2. 2006 15:49

    Tenhle perník opravdu nemá chybu. Je vynikající! Jen na něj myslím, už se mi sbíhají sliny. Jelikož miluju jablka, dala jsem do těsta radši tři a místo strouhání jsem je pokrájela. Díky za tu mňamku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jablka Kakao Med Mléko Nasekané ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Prášek do perníku Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Babské kuře

Babské kuře

Rychlá kachna z kuřete

Rychlá kachna z kuřete

Dort pro chlapy

Dort pro chlapy

Ovarová polévka se zeleninou

Ovarová polévka se zeleninou

Domácí chléb pečený v troubě

Domácí chléb pečený v troubě

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Domácí kuřecí paštika

Domácí kuřecí paštika

Kuře „65“

Kuře „65“

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

90
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
56
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
54
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
43
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
42
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské Kosmatice
Jihočeské Kosmatice
Jihofrancouzský salát
Jihofrancouzský salát
Jiný houbový gulášek
Jiný houbový gulášek
Jiříkova pomsta
Jiříkova pomsta
Jiříkův biskupský chlebíček
Jiříkův biskupský chlebíček
  • Recepty.cz
  • Jindřiščin perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact