• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jihočeský houbovec podle Milušky Voborníkové
Napište svůj komentář k receptu

Jihočeský houbovec podle Milušky Voborníkové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jihočeský houbovec podle Milušky Voborníkové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks žemle
    • 1
      l mléko
    • 1
      kg houby
    • 4
      ks vejce
    • 1
      stroužek česnek
    • majoránka
    • pažitka
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Žemle nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Podusíme houby, oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s utřeným česnekem, přidáme majoránku, pažitku, sůl a rozpuštěné máslo. Z bílků ušleháme sníh. Žemle, houby, žloutky a sníh smícháme dohromady, vložíme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Pečeme při 180 °C asi 35 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA

Cheesecake jednoduše podle Alberta -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • HANKA | 16. 10. 2007 08:20

    Houbovec jsem též vyzkoušela-všem chutnal.Stejně jako Anička a Helena jsem ho vylepšila,česnek zvýrazní chuť.Díky za recept v záplavě hub!

  • Anna Č. | 10. 10. 2007 10:16

    Já jsem také dala na radu Jarky a přidala mléko a krupici.A podle Helenky více čeneku.Původní recept se velmi vylepšil.

  • Helena Pešková | 6. 10. 2007 00:27

    Tento houbovec je naprosto vynikající, dle rady Aničky jsem namočila asi do 1dcl mléka dvě lžíce hrubé krupice, a nechala chvíli nabobtnat,celkové množství mléka tak činilo asi 2dcl.Také jsem dala pět stroužků česneku / toho není nikdy dost-pravím / a byl to úžasný a chutný kulinářský zážitek .Směle do lesa- stále rostou..Zdravím z Hlinska...Helča

  • Jarka z bratislavy | 28. 9. 2007 18:35

    Je to skutočne výborné jedlo. Skúste pridať zo dve lyžice krupice a o trošku viac mlieka, tak ako ho pripravujú v Podkrkonoší. Bude ako nadýchaný.

  • Anna Č. | 28. 9. 2007 09:45

    Petře,děkuji za informaci.A také za pochvalu,houbovec je opravdu výborný.

  • Petr Kazik | 27. 9. 2007 20:06

    Houbovec je to vyborny. nedela se takhle jen v jiznich cechach , ale taky v Jilemnici, ve Stepanicich a na Benecku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Září Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Houby Majoránka Máslo Mléko Pažitka Strouhanka Sůl Vejce Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dobrý perník

Dobrý perník

Pikantní pečené kuře

Pikantní pečené kuře

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro děti

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro…

Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

Tvarůžková pomazánka speciál

Tvarůžková pomazánka speciál

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Zapečená ryba s přílohou

Zapečená ryba s přílohou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Broskvovo-meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…
19
Špagety s bazalkou
Špagety s bazalkou
18
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem

Zajímavé články

Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé podzimní blaho!
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé…
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
AHA.cz Zoufalé volání o pomoc! Ohledně Adamce se mluví o vraždě

Zoufalé volání o pomoc! Ohledně Adamce se mluví o vraždě

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Proměna stylu Moniky Babišové za 10 let: V 51 letech může inspirovat daleko mladší ročníky!

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Týden módy v Paříži šokuje: Šaty visí na bradavkách

Týden módy v Paříži šokuje: Šaty visí na bradavkách

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

  • Recepty.cz
  • Jihočeský houbovec podle Milušky Voborníkové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact