• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jihočeský bramborový bác
Napište svůj komentář k receptu

Jihočeský bramborový bác

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jihočeský bramborový bác
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 100
      g anglická slanina
    • 0,50
      ks veka
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 4
      lžíce mléko
    • 2
      ks vejce
    • 4
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • kmín
    • sůl
    • 4
      lžíce škvarky vepřové
    • sádlo na pekáč

Postup přípravy receptu

1
Polovinu brambor uvaříme, druhou oloupeme a nastrouháme. Vychladlé uvařené brambory také nastrouháme. Smícháme syrové i uvařené brambory, přidáme mouku, vejce, posekané škvarky, mléko, česnek rozetřený se solí, pepř, kmín a podle chuti sůl. Veku nakrájíme na plátky a poklademe na dno sádlem vymaštěného pekáče.
2
Na ni rozetřeme bramborovou směs a povrch poklademe plátky anglické slaniny. Upečeme dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Bramborový ježek

Bramborový ježek

Bramborový salát se šunkou

Bramborový salát se šunkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sarka | 3. 10. 2011 12:27

    jo mno ale to je dobrej recept haahhhahaah :-P :-P

  • alena | 3. 10. 2011 12:26

    :'( jo no ghlavne ze je naky recept mno ahhahahh ale je to dobry hahahhhh :-D : :-D -D :-D :-D <:-) :-S ;-) :-* :-\ =-O

  • pavla | 3. 10. 2011 12:25

    recept nic moc mě nechutnal fuj :-S

  • pavla | 3. 10. 2011 12:17

    recept pecka :-* :-$ O:-) <:-) <3 :-))

  • pavla | 3. 10. 2011 12:10

    hlavně že je nějakí recept 8-) <:-)

  • pavla | 3. 10. 2011 12:08

    recept nic moc mohl bítz lepší :-S :-S

  • pavla | 3. 10. 2011 12:07

    :-$ recept je super byl moc dobrí

  • surovec | 24. 10. 2005 06:55

    litá bramborová těsta se obvykle pečou po předchozím vykynutí (přidává se droždí) - jinak je výsledkem produkto podobný kořeněnému betonu

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Česnek Hladká mouka Kmín Mléko Pepř mletý Sádlo Škvarky Sůl Vejce Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Ovocný koláč III.

Ovocný koláč III.

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Kotlíkový guláš II.

Kotlíkový guláš II.

Caesar salát

Caesar salát

Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle

Sýrová omáčka s těstovinami…

Ovesná kaše s banánem

Ovesná kaše s banánem

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

77
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Květákové placičky se schwarzwaldskou šunkou
Květákové placičky se…
20
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…
17
Výborné hrníčkové knedle
Výborné hrníčkové knedle

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Geňova ex Finková: Druhá svatba nebude! Partner je stále ženatý...

Geňova ex Finková: Druhá svatba nebude! Partner je stále ženatý...

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Jihočeský bramborový bác
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact