• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jihočeská lepenice
Napište svůj komentář k receptu

Jihočeská lepenice

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jihočeská lepenice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • kmín
    • 1
      ks cibule
    • 1
      balíček bílé zelí kysané
    • 1
      lžička rostlinný olej
    • 250
      g uzený bok libový

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a uvaříme se solí a kmínem do měkka. Cibuli a uzený bok nakrájíme na malinké kostičky, podlejeme lžičkou oleje a hodně na pánvi osmažíme. Zelí scedíme a překrájíme na krátko. Horké uvařené brambory rozšťoucháme kvedlačkou nahrubo, přidáme překrájené zelí a zalijeme opečeným uzeným i s tukem. Důkladně promícháme a ihned podáváme.
2
Jí se jako samostatné jídlo. Je syté a velmi dobré.
3
Kdo chce zdravější variantu, vynechá uzené. Vzhledem k tomu, že zelí se nevaří ani nijak nedusí, nepřichází o tolik potřebné vitamíny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská „pucková“ polévka

Jihočeská „pucková“ polévka

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 28. 2. 2008 09:11

    Lepenici jsem se naučila od maminky a ta zelí vařila a uzený jsme vynechávali. Ale i tak je to super jídlo které jsem naučila vařit manžela i dceru.Máme rádi zelí i brambory tak ho vaříme velice často.

  • olga lisáková | 31. 1. 2007 13:37

    Moc nám chutnalo. Také mě napadlo zapéct, ale nebyl čas. Bok jsem nahradila slaninou a na kolečka vařeným párkem a zelí jsem prohřála na pánvi společně s cibulkou a slaninou. Díky za recept, zařazuji do repertoáru.

  • Lidka Kábrtová | 25. 1. 2007 13:04

    U nás se Lepenice dělá často. Je možné ji zapéct, jak říká Hedvika, ale není to nutné.

  • Jarča | 25. 1. 2007 07:28

    Noc dobré jídlo. Já na něj využívám zelí, které mi zbyde po vepřo-knedlo-zelu. Nevadí, že je přislazené, my máme raději sladší. Cibulku a rozškvařený špek přidávám také.

  • Tereza Jarčušková | 25. 1. 2007 06:34

    Lidka, tak ste ma navnadili na tú lepenici, že som včera zmenila jedálny lístok. Bôčik som kúpila po ceste z práce, zvyšok bol doma. Dala som surovú kapustu, presne podľa vášho receptu, a bola to neskutočná dobrota. Nevedeli sme sa dojesť. Darmo, tie najjednoduchšie jedlá sú niekedy naozaj najlepšie a najchutnejšie. Vďaka za recept a pridávam 1 :)))

  • Zuzka L. | 24. 1. 2007 22:22

    To vypada jednoduse a chutne, o vikendu urcite vyzkousim.

  • Jaroslava Oumarová | 24. 1. 2007 19:07

    Taky jsme vždycky dávali zelí vařené a smaženou cibuli, bez masa. To syrové zelí určitě zkusím, divím se, že mne to samotnou nenapadlo, když ho máme tak rádi:-)))

  • Hedvika | 24. 1. 2007 18:12

    Dělám téměř stejně,jen to pak šoupnu aspoň na 30 minut zapéct do trouby.To zelí není úplně syrové(já vím asi ztratí nějaké vitamíny) a na vrchu je kůrčička.Někdy všechno trošku zjemním mlékem,jako kaši.Terezko,asi začnu počítat,kolik toho zelí spořádám já...no... asi toho taky bude hodně.Kysané zelí je prostě to nejlepší na světě ..:-))))

  • MartinV | 24. 1. 2007 17:11

    Taky rád dělám, ze syrového zelí a bez masa a smažení, dávám recept samostatně.

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2007 15:41

    Lidka, ja sa na to teším, kyslú kapustu naberám vždy 2xviac ako potrebujem, pretože polovicu zjem surovú, kým jedlo pripravím. Inak, my dvaja s manželom spráskame za zimu 45 kg kyslej kapusty, dcéru nepočítam, tá v zime je doma len na Vianoce a cez jarné prázdniny jej beriem do fľaše. Určite urobím podľa vášho receptu :)))

  • Lidka Kábrtová | 24. 1. 2007 13:37

    Terezko, mě tenhle recept učil jeden rozhlasový režisér:-). Toho nevařeného zelí se nebojte, je to dobré a zdravé.

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2007 13:26

    Nerobila so ešte, ale čítala som tento recept v jednom časopise ( samozrejme s iným názvom, bol v slovenčine) a tam sa dávala polovica dusenej kapusty a polovica surovej.

  • Anonym | 24. 1. 2007 10:38

    Místo uzeného dávám usmaženou cibulku a přidávám majoránku.

  • Lidka Kábrtová | 24. 1. 2007 10:18

    Zdeno, zkuste dát jednou syrové. Ani ho neproplachujte, jen důkladně vyždímejte. Kyselé to není, nemusíte se toho bát.

  • Zdena.L | 24. 1. 2007 10:09

    Je to jedinečná pochoutka, jen po ní často bývá špatně - z přejedení. My to zelí dáváme vařené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Brambory Cibule Kmín Rostlinný olej Uzený bok
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Žravé řezy

Žravé řezy

Jablkový koláč se švestkami a drobenkou

Jablkový koláč se švestkami a…

Majonézové koláče

Majonézové koláče

Vánočka od babičky

Vánočka od babičky

Kuře v sáčku

Kuře v sáčku

Řezy s černým rybízem

Řezy s černým rybízem

Brampatáčky

Brampatáčky

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Hovězí kostky v pivním sosu s cibulkou

Borůvková bublanina

Borůvková bublanina

Doporučujeme

60 minut
Cuketové cannelloni s ricottou

Cuketové cannelloni s ricottou

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

16
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové…
14
Cuketové cannelloni s ricottou
Cuketové cannelloni s…
13
Klasické lečo
Klasické lečo
13
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
12
Vanilkový cheesecake
Vanilkový cheesecake

Zajímavé články

Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
AHA.cz Anička by slavila 30: Slováček odhalil děsivou pravdu o Dádě

Anička by slavila 30: Slováček odhalil děsivou pravdu o Dádě

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Podzimní novinky v televizi slibují pořádnou jízdu: Černý humor, vraždy i šance na lepší život!

Podzimní novinky v televizi slibují pořádnou jízdu: Černý humor, vraždy i šance na lepší život!

Ženy.cz Bez kávy ani ránu! Jaké jsou skryté hrozby závislosti na kofeinu?

Bez kávy ani ránu! Jaké jsou skryté hrozby závislosti na kofeinu?

Blesk.cz Ramba s podporou Havlové: Zbavila se Monyové

Ramba s podporou Havlové: Zbavila se Monyové

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která přehlížejí nevěru: Najdete se?

4 znamení zvěrokruhu, která přehlížejí nevěru: Najdete se?

  • Recepty.cz
  • Jihočeská lepenice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact