• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jihočeská lepenice
Napište svůj komentář k receptu

Jihočeská lepenice

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jihočeská lepenice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • kmín
    • 1
      ks cibule
    • 1
      balíček bílé zelí kysané
    • 1
      lžička rostlinný olej
    • 250
      g uzený bok libový

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a uvaříme se solí a kmínem do měkka. Cibuli a uzený bok nakrájíme na malinké kostičky, podlejeme lžičkou oleje a hodně na pánvi osmažíme. Zelí scedíme a překrájíme na krátko. Horké uvařené brambory rozšťoucháme kvedlačkou nahrubo, přidáme překrájené zelí a zalijeme opečeným uzeným i s tukem. Důkladně promícháme a ihned podáváme.
2
Jí se jako samostatné jídlo. Je syté a velmi dobré.
3
Kdo chce zdravější variantu, vynechá uzené. Vzhledem k tomu, že zelí se nevaří ani nijak nedusí, nepřichází o tolik potřebné vitamíny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská „pucková“ polévka

Jihočeská „pucková“ polévka

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 28. 2. 2008 09:11

    Lepenici jsem se naučila od maminky a ta zelí vařila a uzený jsme vynechávali. Ale i tak je to super jídlo které jsem naučila vařit manžela i dceru.Máme rádi zelí i brambory tak ho vaříme velice často.

  • olga lisáková | 31. 1. 2007 13:37

    Moc nám chutnalo. Také mě napadlo zapéct, ale nebyl čas. Bok jsem nahradila slaninou a na kolečka vařeným párkem a zelí jsem prohřála na pánvi společně s cibulkou a slaninou. Díky za recept, zařazuji do repertoáru.

  • Lidka Kábrtová | 25. 1. 2007 13:04

    U nás se Lepenice dělá často. Je možné ji zapéct, jak říká Hedvika, ale není to nutné.

  • Jarča | 25. 1. 2007 07:28

    Noc dobré jídlo. Já na něj využívám zelí, které mi zbyde po vepřo-knedlo-zelu. Nevadí, že je přislazené, my máme raději sladší. Cibulku a rozškvařený špek přidávám také.

  • Tereza Jarčušková | 25. 1. 2007 06:34

    Lidka, tak ste ma navnadili na tú lepenici, že som včera zmenila jedálny lístok. Bôčik som kúpila po ceste z práce, zvyšok bol doma. Dala som surovú kapustu, presne podľa vášho receptu, a bola to neskutočná dobrota. Nevedeli sme sa dojesť. Darmo, tie najjednoduchšie jedlá sú niekedy naozaj najlepšie a najchutnejšie. Vďaka za recept a pridávam 1 :)))

  • Zuzka L. | 24. 1. 2007 22:22

    To vypada jednoduse a chutne, o vikendu urcite vyzkousim.

  • Jaroslava Oumarová | 24. 1. 2007 19:07

    Taky jsme vždycky dávali zelí vařené a smaženou cibuli, bez masa. To syrové zelí určitě zkusím, divím se, že mne to samotnou nenapadlo, když ho máme tak rádi:-)))

  • Hedvika | 24. 1. 2007 18:12

    Dělám téměř stejně,jen to pak šoupnu aspoň na 30 minut zapéct do trouby.To zelí není úplně syrové(já vím asi ztratí nějaké vitamíny) a na vrchu je kůrčička.Někdy všechno trošku zjemním mlékem,jako kaši.Terezko,asi začnu počítat,kolik toho zelí spořádám já...no... asi toho taky bude hodně.Kysané zelí je prostě to nejlepší na světě ..:-))))

  • MartinV | 24. 1. 2007 17:11

    Taky rád dělám, ze syrového zelí a bez masa a smažení, dávám recept samostatně.

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2007 15:41

    Lidka, ja sa na to teším, kyslú kapustu naberám vždy 2xviac ako potrebujem, pretože polovicu zjem surovú, kým jedlo pripravím. Inak, my dvaja s manželom spráskame za zimu 45 kg kyslej kapusty, dcéru nepočítam, tá v zime je doma len na Vianoce a cez jarné prázdniny jej beriem do fľaše. Určite urobím podľa vášho receptu :)))

  • Lidka Kábrtová | 24. 1. 2007 13:37

    Terezko, mě tenhle recept učil jeden rozhlasový režisér:-). Toho nevařeného zelí se nebojte, je to dobré a zdravé.

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2007 13:26

    Nerobila so ešte, ale čítala som tento recept v jednom časopise ( samozrejme s iným názvom, bol v slovenčine) a tam sa dávala polovica dusenej kapusty a polovica surovej.

  • Anonym | 24. 1. 2007 10:38

    Místo uzeného dávám usmaženou cibulku a přidávám majoránku.

  • Lidka Kábrtová | 24. 1. 2007 10:18

    Zdeno, zkuste dát jednou syrové. Ani ho neproplachujte, jen důkladně vyždímejte. Kyselé to není, nemusíte se toho bát.

  • Zdena.L | 24. 1. 2007 10:09

    Je to jedinečná pochoutka, jen po ní často bývá špatně - z přejedení. My to zelí dáváme vařené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Brambory Cibule Kmín Rostlinný olej Uzený bok
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrachová polévka - dietní

Hrachová polévka - dietní

Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Beránek piškotový

Beránek piškotový

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Chodský koláč

Chodský koláč

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Houbové lasagne

Houbové lasagne

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby

Mozzarella na gril, pánev nebo do…

Doporučujeme

30 minut
Kořeněná rýže s tuňákem

Kořeněná rýže s tuňákem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

96
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
72
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
68
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
53
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
52
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
AHA.cz Prasklo na Evu Pavlovou! NEČEKANÉ ODHALENÍ

Prasklo na Evu Pavlovou! NEČEKANÉ ODHALENÍ

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Macaulay Culkin slaví 45! V dětství byl strojem na peníze a oženil se v 18 letech. Co dělá dnes?

Macaulay Culkin slaví 45! V dětství byl strojem na peníze a oženil se v 18 letech. Co dělá dnes?

Ženy.cz Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Nesnáším lidi. Chci být sama, co je na tom špatně?

Blesk.cz Kim Kardashianová s dcerou (12): Dvě odvážné školačky!

Kim Kardashianová s dcerou (12): Dvě odvážné školačky!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Tarotskop na září: Býci mají zvolnit, Lvy čeká výhra a Střelce potká nová láska

Tarotskop na září: Býci mají zvolnit, Lvy čeká výhra a Střelce potká nová láska

  • Recepty.cz
  • Jihočeská lepenice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact