• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jihočeská kulajda od maminky
Napište svůj komentář k receptu

Jihočeská kulajda od maminky

autor: AlenaStechova
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 10
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jihočeská kulajda od maminky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks brambory větší
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      ks mrkev půlka
    • hladká mouka dle potřeby
    • ocet dle potřeby
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček masox celý
    • 1
      hrnek mléko třičtvrtě
    • 1
      kelímek smetana
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření
    • 1
      hrst sušené houby
    • 1
      lžička kmín celý
    • 1
      ks kořen petržele půlka
    • podravka dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Začneme tím, že si oloupeme a nakrájíme brambory na kostky. Omyté vložíme do hrnce, který do poloviny naplníme vodou. Dáme na plotnu na nejvyšší stupeň. Mrkev a petržel (může být i celer) nastrouháme a hodíme k bramborám. Cibuli oloupeme a rozkrojenou na půl vhodíme také. Dokořeníme kmínem, solí, novým kořením, bobkovým listem a kostkou masoxu.
2
Než brambory změknou připravíme si mléko a mouku. Smícháme tak, aby to vypadalo jako takové řidší palačinkové těsto.
3
Brambory změkly, a tak je pravý čas na houby. Ztlumíme plamen na střední. Poté po troškách vléváme mléko-moučnou směs (ale opatrně) dokud polévka jemně nezhoustne. Necháme 5 minut povařit, abychom ve finále necítili z polévku mouku.
4
Za stálého míchání naléváme smetanu. Kulajda krásně zbělá a dostane konečně svou bělavou barvu.
5
Na závěr opatrně dochutíme octem (pomalu, aby se nezdrcla smetana) a ještě dochutíme podravkou. Rozklepneme vejce a rozšleháme ho v polévce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

Jihočeská „pucková“ polévka

Jihočeská „pucková“ polévka

Zelňačka mojí maminky

Zelňačka mojí maminky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Kulajda
Polévky Červen Červenec Srpen Září Oběd Svačina Večeře Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Hladká mouka Kmín Kořen petržele Masox Mléko Mrkev Nové koření Ocet Podravka Smetana Sůl Sušené houby Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Plundrové těsto

Plundrové těsto

Zelené fazolky s vejci

Zelené fazolky s vejci

Hamburgery original

Hamburgery original

Červená čočka se zeleninou (salát)

Červená čočka se zeleninou (salát)

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Müsli cukroví nebo tyčinky bez pečení

Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Vepřové chipsy

Vepřové chipsy

Podzimní salát Coleslaw

Podzimní salát Coleslaw

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

57
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
38
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
38
Vánočka (Cirkus Petrus)
Vánočka (Cirkus Petrus)
37
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
36
Jahodovo-rebarborový koláč
Jahodovo-rebarborový…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal
Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal
Jihoafrické bobotie s rozinkami
Jihoafrické bobotie s rozinkami
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O…
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské Kosmatice
Jihočeské Kosmatice
  • Recepty.cz
  • Jihočeská kulajda od maminky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact