• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Jidášovy provazy
Napište svůj komentář k receptu

Jidášovy provazy

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jidášovy provazy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 200
      g máslo
    • 4
      ks žloutek
    • 100
      g cukr
    • 3
      dl smetana
    • muškátový oříšek
    • 1
      špetka sůl
    • 30
      g droždí
  • Pomazánka
    • 100
      g med
    • 100
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Droždí zalijeme trochou vlažné šlehačky, přidáme trochu cukru a mouky a necháme vykynout. Do mísy dáme všechny ostatní přísady, přidáme vykynutý kvásek a zpracujeme v těsto. Je-li potřeba přidáme ještě trochu smetany, aby se lépe zpracovávalo. Necháme vykynout.
2
Z vykynutého těsta vyválíme asi jako prst tlusté 15 cm dlouhé tyčinky. Vždy dvě k sobě splétáme "na provaz" a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Provazy potíráme smetanou a pečeme v troubě. Studené potíráme pomazánkou z utřeného másla a medu.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 1. 4. 2010 20:32

    Tak jsem pekla dnes - prý se Jidáše mají jíst na Zelený čtvrtek. Těsto je dobré, bezvadně se s ním pracuje, na můj vkus je dost sladké - dala jsem jen 80 g cikru, ale příště asi ještě uberu. Chyběla mi tu v receptu nějaká čísla, takže: udělala jsem z této dávky 18 kousků, pekla na 180°C a asi 20 minut, pak je potřela směsí másla, medu a rumu a ještě nechala 5 minut dojít. Voní celý byt :-)

  • Anonym | 6. 3. 2007 19:06

    Pekla jsem také loni a sypala krystalovým cukrem třtunovým a sekanými mandlemi, moc dobré

  • Nilda | 18. 4. 2006 18:56

    Provazy jsem vylepšila posypáním mákem a sekanými ořechy, krásné, dobré

  • Jana M. | 18. 4. 2006 11:33

    Recept jsem vyzkoušela a byla jsem potěšena. S těstem se dobře pracovalo, upečené provazy byly křehké, po závěrečné natírce ( neměla jsem na chalupě po ruce med, tak jsem do rozpuštěného másla přidala bezinkový sirup) se krásně leskly a nelepily. Jenom drobnost,tyčinky jsem vyválela delší ( 30cm ) a provaz jsem splétala z jednoho dílu ( rychlé, efektivní a hlavně tak jsem zvyklá z domu ). :-) Hezký den

  • Jaroslava Oumarová | 25. 1. 2006 13:57

    Provazy znám, peču a doporučuji:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Máslo Med Muškátový oříšek Polohrubá mouka Smetana Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krémová slepičí polévka

Krémová slepičí polévka

Fofr bublanina

Fofr bublanina

Vajíčková pomazánka II.

Vajíčková pomazánka II.

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Banánová bleskovka - dort

Banánová bleskovka - dort

Kapustová polévka s bramborem

Kapustová polévka s bramborem

Krevety s rýžovými nudlemi

Krevety s rýžovými nudlemi

Mangové smoothie

Mangové smoothie

Doporučujeme

80 minut
Pečené citronové kuře s jablky a hruškami

Pečené citronové kuře s jablky a…

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

75
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
30
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si tradiční, nealkoholický, jasmínový nebo orientální
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si…
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle video návodu
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
AHA.cz Pohádka se hroutí! Rodina Šafránkové požaduje finanční kompenzaci

Pohádka se hroutí! Rodina Šafránkové požaduje finanční kompenzaci

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Dnes je zimní slunovrat! Jak využít jeho magickou sílu?

Dnes je zimní slunovrat! Jak využít jeho magickou sílu?

Blesk pro ženy 30 nejkrásnějších šatů ke stromečku, které seženete ještě teď

30 nejkrásnějších šatů ke stromečku, které seženete ještě teď

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Fešák Clooney (64) smutní: Sestru (†65) mu zabila rakovina!

Fešák Clooney (64) smutní: Sestru (†65) mu zabila rakovina!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

Další doporučené recepty:

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.
Jidáše dle časopisu F.O.O.D.
Jidáše z bramborového těsta - vláčné
Jidáše z bramborového těsta - vláčné
Jidášky našich babiček
Jidášky našich babiček
Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal
Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal
Jihoafrické bobotie s rozinkami
Jihoafrické bobotie s rozinkami
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“ polévka
  • Recepty.cz
  • Jidášovy provazy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact