• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Jidáše dle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 15
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jidáše dle časopisu F.O.O.D.
Jidáše dle časopisu F.O.O.D.
Jidáše dle časopisu F.O.O.D.
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 120
      g máslo (rozpuštěné)
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g hladká mouka (lze použít 250g bílé a 250 g celozrnné špaldové)
    • 250
      ml mléko
    • 3
      ks žloutek
    • 21
      g droždí
    • 1
      špetka citronová kůra
    • 100
      g cukr krupice
  • Na potíraní
    • 1
      ks vejce
    • mléko
    • hnědý rum
  • K podávání
    • med

Postup přípravy receptu

1
1. Droždí nechte vzejít v mléce s lžící cukru. Mouku se špetkou soli prosijte do mísy. Přidejte citronovou kůru, žloutky, zbylý cukr a vlijte vzešlé droždí a rozpuštěné vlahé máslo.

RADA: Podívejte se na VIDEO recept na velikonoční jidáše

2
2. Vypracujte vláčné těsto a nechte ho zakryté čistou utěrkou na teplém místě vykynout, až zhruba zdvojnásobí objem. Z těsta oddělujte kousky, na lehce pomoučené ploše
3
vyválejte prameny asi centimetr silné a 25 cm dlouhé.
4
3. Tvarujte jidáše (stáčejte například jako spirálky). Nechte ještě jednou asi půl hodiny na plechu pokrytém pečicím papírem kynout. Troubu předehřejte na 180 °C, jidášky potřete vejcem promíchaným s mlékem nebo rumem, vložte do trouby a pečte krásně dozlatova. K jidáškům podávejte med.

RADA: VIDEO, jak upéct velikonoční mazanec

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jidášovy provazy

Jidášovy provazy

Jidáše - medové

Jidáše - medové

Ptačí jidášky

Ptačí jidášky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dokina
    Dokina | 9. 1. 2017 13:49

    Byly úžasné :)))

  • Marketa.A85 | 6. 4. 2015 12:44

    Potírané medem rozmíchaným s troškou rumu byly výborné, z poloviny těsta jsem udělala mazanec, obojí mělo úspěch :-)

  • Nartounekv | 19. 4. 2014 11:40

    Vyzkoušela jsem a jsou vynikající :) jako od babičky...

  • Jitkakytka
    Jitkakytka | 2. 4. 2013 00:39

    Pokapané medem byly báječné! :-) :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty Sváteční pečení Pletýnky a jidáše Velikonoce
Moučníky Koláče Snídaně Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Máslo Med Mléko Sůl Vejce Žloutek

Jidáše

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na cibuli

Kotlety na cibuli

Bulharské řezy

Bulharské řezy

Palačinky snů

Palačinky snů

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Houstičky z domácí pekárny

Houstičky z domácí pekárny

Bramboráky z chleba

Bramboráky z chleba

(nejen) Hořčicové řízky

(nejen) Hořčicové řízky

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Maďarský guláš po našem

Maďarský guláš po našem

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Jidáše

Poslední sledované recepty

60
Dort pro kluka
Dort pro kluka
43
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
42
Dort pro kluka II.
Dort pro kluka II.
39
Dort pro syna
Dort pro syna
38
Dort od krtka
Dort od krtka

Zajímavé články

Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
AHA.cz Kotek s manželkou v ohrožení života: Tohle opravdu zabíjí!

Kotek s manželkou v ohrožení života: Tohle opravdu zabíjí!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Nikola Hezucká se sklopenou hlavou: Nejtěžší chvíle pro Patrikovu (†55) lásku

Nikola Hezucká se sklopenou hlavou: Nejtěžší chvíle pro Patrikovu (†55) lásku

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Další doporučené recepty:

Jidáše - drobenkové
Jidáše - drobenkové
Jidáše - medové
Jidáše - medové
Jidáše - sádlové
Jidáše - sádlové
Jidáše z bramborového těsta - vláčné
Jidáše z bramborového těsta - vláčné
Jidášky našich babiček
Jidášky našich babiček
Jidášovy provazy
Jidášovy provazy
  • Recepty.cz
  • Jidáše dle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact