• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jerky - sušené maso
Napište svůj komentář k receptu

Jerky - sušené maso

autor: GrexxIbrah
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jerky - sušené maso
Jerky - sušené maso
Jerky - sušené maso
Jerky - sušené maso
Jerky - sušené maso
Jerky - sušené maso
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 750
      g hovězí roštěná
    • 2
      lžička sojová omáčka
    • 1
      lžíce grilovací koření
    • 1
      lžíce pepř celý
    • 1
      lžíce mořská sůl

Postup přípravy receptu

1
Samotná příprava je poměrně jednoduchá, ale musíte si dát hodně záležet na hygieně. Pečlivě si omyjte ruce teplou vodou, mýdlem (nejlépe antibakteriálním). Horkou vodou přelijte prkénko, nože, misku a neutírejte.
2
Maso pečlivě odblaňte a přelijte ho ze všech stran horkou vodou tak, aby zbělalo. Maso nakrájejte na 2-3 mm silné proužky, doporučuji kratší kousky, protože se lépe krájí.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

3
V misce smíchejte všechno suché koření a okořeňte jednotlivé plátky z obou stran a skládejte je do mísy na marinování, maso v míse zalijte sojovou omáčkou a důkladně promíchejte. Nechte maso marinovat přibližně 8-12 hodin.

RADA: Tipy na grilování masa

4
Následně napichujte maso na špejle po 7-8 plátcích na jednu špejli, kterou položíte na rošt tak, aby se maso vzájemně nedotýkalo.
5
Do předehřáté trouby na 80°C vložte rošt s masem a udržujte teplotu po dobu cca 40 minut. Po 40 minutách snižte teplotu na 50-55°C, teplotu udržujte 7-10 hodin, dokud se maso nezačne lámat.
6
Skladujeme v suchu a chladu. Trvanlivost je minimálně jeden měsíc.
7
Pozn.: Z 750 g hovězí roštěné je 265 g čistého produktu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí kofta s hummusem

Hovězí kofta s hummusem

Sušené maso

Sušené maso

Hovězí na kari s česnekem

Hovězí na kari s česnekem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Otis | 14. 3. 2017 18:41

    Při 80°C se to maso ledatak za 40 minut upeče... vlastní zkušenost, 50°C je ideálních na to aby to zůstalo růžové nejlépe však ještě méně :-) Někdo to dává nasolené na sluníčko.

  • mng | 26. 1. 2016 20:53

    V sušičce na ovoce to není tak hrozný, žerou průměrně 0,25kW...

  • pajadan | 23. 1. 2015 11:57

    Já dělám sušené maso i ze zvěřiny ze srnčího. Maso nenapichuji na špejle, ale dávám normálně na pečící papír a nepoznal jsem rozdíl. Pod papír dávám třeba čínské hůlky a jiné dřevěné "podložení", aby to vytvořilo jakýsi rošt a maso nebylo přímo na plechu (s mezivrstvou pečícího papíru). Ušetří to spoustu práce (nemusí se to napichovat) a nezasviní to tolik věcí (nic nekape). Zvěřinu dělám i úplně čistou bez nakládání - prostě klasicky tenké plátky, hodím na pečící papír, posolím a popepřím, to je všechno. Část pak dělám i "klasicky" se sojovou omáčkou, pepřem, česnekem (ale čerstvým utřeným) a solí (nechávám jen 2 hoďky naložené). Opět na pečícím papíru.

  • pan rajče | 21. 9. 2014 15:32

    to tě vyjde tak na 70kč :) balíček Jerky přes 50kč za 25g masa... :)

  • Pan Banán | 11. 6. 2014 19:19

    Už vidim kterej debil se bude s úsměvem dívat na účet za elektřinu za těch 7-10 hodin zapnuté trouby.

  • Toviss | 1. 3. 2014 11:58

    100g Jerky ma v v sobě kolem 240kcal což je dobrá energetická hodnota ,vynikájíci na výlety atp

  • Tomáš | 25. 10. 2013 22:25

    Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli masu zůstavají nutriční hodnoty :)) (a kdyžtak o kolik se to mění) 750g=265g ??? to znamená že když mám normálně na 100g 28g bílkovin, v tomhle sušeným kolik gramů vzít aby tam těch 28g bylo ,... protože když to koupím( http://www.fitness007.cz/e-shop/susene-maso/jerky-susene-maso-50g-hovezi) tak jsou tam taky jinný hodnoty ... děkuji za vaši odpověd.

  • Lucie Kadera | 11. 2. 2013 22:50

    Teda nevim jak to chutna ale vypada to priserne :-$

  • kykiryki | 11. 2. 2013 22:13

    Je to taková slaná sušenka...třeba místo brambůrek večer u televize <:-)

  • Ivana Přikrylová | 11. 2. 2013 20:30

    Na co se takové maso používá?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Maso Chuťovky Hovězí Slané Oběd Svačina Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Grilovací koření Hovězí roštěná Mořská sůl Pepř celý Sojová omáčka

Pikantní pečená cizrna

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nivoví šneci

Nivoví šneci

Košíčky i pro začátečníky

Košíčky i pro začátečníky

Celerová pomazánka II.

Celerová pomazánka II.

Kuře na pomerančích

Kuře na pomerančích

Bavorský knedlík

Bavorský knedlík

Fofrperník

Fofrperník

Kuřecí prsa v slanině

Kuřecí prsa v slanině

Telecí medailonky s parmskou šunkou a čerstvou šalvějí

Telecí medailonky s parmskou šunkou a…

Kokosový dort nebo řez

Kokosový dort nebo řez

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Pikantní pečená cizrna

Poslední sledované recepty

61
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
43
Domácí lučina
Domácí lučina
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
32
Bublanina s ostružinami
Bublanina s ostružinami

Zajímavé články

Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
AHA.cz Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Modeling má novou hvězdu: Seznamte se, Mína Maxová

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz William a Harry nezískají dům z dětství maminky Diany (†36): Rozhodla o tom starobylá, sexistická tradice!

William a Harry nezískají dům z dětství maminky Diany (†36): Rozhodla o tom starobylá, sexistická tradice!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Jemný toastový chléb s kurkumou
Jemný toastový chléb s kurkumou
Jemný tvarohový krémovník
Jemný tvarohový krémovník
Jemný žampionový krém
Jemný žampionový krém
Jeřabina - sterilovaná
Jeřabina - sterilovaná
Jeřabiny v sirupu
Jeřabiny v sirupu
Ježatá kolečka
Ježatá kolečka
  • Recepty.cz
  • Jerky - sušené maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact