• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jemný jahodový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Jemný jahodový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemný jahodový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 150
      g margarín
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 4
      g vejce
    • 1
      ks citronová kůra z půlky citronu
    • 2
      lžíce tuk na posypání plechu
    • 2
      lžíce mouka na posypání plechu
    • 700
      g jahody lepší čerstvé
    • 1
      sklenice jahodový džem
  • Pěna
    • 4
      ks bílek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 20
      g vlašské ořechy nastrouhané

Postup přípravy receptu

1
Margarín a práškový cukr vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky, vanilkový cukr, citronovou kůru a mouku. Zlehka vmícháme tuhý sníh ze 4 bílků.
2
Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme při 180 °C cca 8-10 minut (je potřeba sledovat zbarvení těsta!).
3
Těsto nedopečeme úplně, nesmí zhnědnout, musí zůstat úplně světlé. Tehdy ho vyjmeme z trouby, horké potřeme tenkou vrstvou jahodového džemu, navrstvíme umyté a okapané jahody (když jsou velké můžeme je pokrájet na menší kousky). Ušleháme tuhý sníh ze 4 bílků a práškového cukru a navrstvíme na jahody. Posypeme mletými ořechy
4
Zapékáme cca 5 minut, dokud sníh nedostane světlehnědou barvu.
5
Koláč je velmi křehký, ale výborný, do druhého dne nikdy nezůstane ani kousek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

Grahamový jemný chléb

Grahamový jemný chléb

Jemný knedlík v hrnku

Jemný knedlík v hrnku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Elena | 23. 5. 2012 14:21

    Děkuji za recept! Povedlo se a všem moc chutnalo!

  • Markéta Hošková | 29. 6. 2010 15:56

    Koláč je opravdu dobrý, jen jsem nedávala ten džem, myslím, že by to bylo až příliš sladké. Ale jinak nemá chybu, je opravdu jemný jen se po něm zaprášilo :)

  • Petra Palečková | 28. 7. 2009 20:52

    No tak já nemám slov. Koláč je absolutně úžasný a zmizel během jednoho večera. Rozhodne řadím mezi kulinářské zážitky. Doporučuji všem. Zvládli jsme to i bez ořechů.

  • Zdeňka | 9. 7. 2006 20:58

    Tak jsem vyzkoušela,do těsta jsem přidala trochu citronové šťávy a lžíci rumu,protože mi tam chyběl prášek do pečiva,ale asi tam není nutný.Příště vynechám džem,ale jinak je moučník výborný,dávám za 1.

  • Ivana | 5. 7. 2006 21:35

    Prosím o upřesnění: ty jahody se dávají jak na korpus, tak potom na ten sníh? Neplave to potom moc tou šťávou z jahod?

  • Tereza Jarčušková | 13. 6. 2006 13:04

    Nie 100 % tuk, ľubovoľný margarín na pečenie, ktorý u vás dostať, ako vraví Gabika, napr. aj Heru.

  • Gabriela Kubovicova | 8. 6. 2006 22:17

    margarinom je myslena napr.Hera, tu ja pouzivam najcastejsie

  • Anonym | 7. 6. 2006 12:36

    Prosím o upřesnění margarínu.Je tím myšlen 100% tuk nebo něco jiného.Díky Bára

  • Romča | 6. 6. 2006 10:58

    Tenhle recept znám, dělala ho už moje babička a je vynikající.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Jahodový džem Jahody Margarín Moučkový cukr Mouka Polohrubá mouka Tuk Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z paštiky

Pomazánka z paštiky

Brokolice s těstovinami a sýrovou omáčkou

Brokolice s těstovinami a sýrovou…

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Vajíčková pomazánka z lučiny

Vajíčková pomazánka z lučiny

Melounový salát

Melounový salát

Dýňové pyré s bramborem

Dýňové pyré s bramborem

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

77
Okurková limonáda s citronem
Okurková limonáda s…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Šneci z remosky - na sladko
Šneci z remosky - na…
12
Pomerančový džem (marmeláda)
Pomerančový džem …
11
Kulajda
Kulajda

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

Obnovená premiéra Plesu upírů: Zamilovaná Žilková a vysmátý Artur

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

  • Recepty.cz
  • Jemný jahodový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact