• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jemný cuketový páj z Balkánu
Napište svůj komentář k receptu

Jemný cuketový páj z Balkánu

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemný cuketový páj z Balkánu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      balíček listové těsto po 250 g
  • Náplň
    • 4
      ks vejce
    • 50
      ml mléko
    • 4
      ks cuketa menší
    • 300
      g balkánský sýr
    • 4
      plátek toastový chléb světlý
    • 1
      lžíce petržel
    • 1
      špetka kopr
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      lžíce rostlinný olej 2-3

Postup přípravy receptu

1
Cukety nastrouháme na hrubo, posolíme a necháme 30 min. okapat v cedníku. Pak ještě rukou vymačkáme přebytečnou šťávu. Na oleji osmahneme 3 minuty, necháme vychladit. Vejce rozšleháme, přidáme rozdrobený sýr, petržel, kopr a smícháme s cuketou. Plech vyložíme pečícím papírem. Na něj položíme rozválené listové těsto, pak rozložíme náplň a přikryjeme druhým plátem těsta. Ostrým nožem nakrájíme na obdélníčky (zhruba 5x7 cm - nenakrojené se nepropeče). Pečeme na 170-180 °C podle trouby asi 20-25 minut.
2
Je dobrý jak teplý, tak za studena.
3
Střídku toastového chleba předem rozdrobíme a opečeme na sucho v pánvi nebo troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Jablkový páj

Jablkový páj

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan Novakova | 28. 8. 2006 15:06

    Simco, to testo co popisujes, neni na paj ale na tazeny burek - je tak pracne, ze to delam akorat z naplni dyne a orechy na Stedry vecer. Jinak paj jsem delala aspon z 5 druhu test:-)

  • Simča Sládková | 27. 8. 2006 13:16

    Takový malý dotaz na autorku: pod slovem "páj" si nepředstavuji listkové těsto. Kdysi jsem jedla páje se švestkami, peklo se to v kulaté formě a bylo to tenulinké těsto a hooodně ovoce (takže dost dietní moučník). Těsto bylo nějaké jednoduché - asi jen voda + mouka (ale jaká?) + špetka soli + lžíce octa. Neznáte někdo správný poměr?????

  • Gabriela B | 9. 6. 2006 18:50

    Výborné, jako ostatně všechny recepty od paní Airan. Trochu jsem experimentovala a k cuketám jsem přidala nadrobno pokrájenou cibuli a červenou papriku, vejce jsem rozšlehala s trochou mléka a jednou kysanou smetanou. Airan děkuji za další skvělý recept.

  • Michaela Atherton | 26. 5. 2006 12:32

    Bez te vrchni vrstvy testa mi to pripomina quiche.

  • Marsí | 26. 5. 2006 09:53

    No tak se špenátem dělám běžně, ale s cuketou ještě ne...tohle p.Airan určitě vyzkouším. Mužík bude nadšený...jídla z Balkánu se sýrem on miluje.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Cuketa Kopr Listové těsto Mléko Petržel Rostlinný olej Sůl Toastový chléb Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Hrách na maďarský způsob

Hrách na maďarský způsob

Křupavé cibulové kroužky

Křupavé cibulové kroužky

Lilková směs s nivou

Lilková směs s nivou

Celerové placičky

Celerové placičky

Jablečný koláč s tvarohem

Jablečný koláč s tvarohem

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

231
Penne se špenátem
Penne se špenátem
210
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…
125
Čočka s bylinkami a uzeným masem
Čočka s bylinkami a…
63
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
37
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní
Bramborový salát s…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Jemný cuketový páj z Balkánu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact