• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jemné tvarohové lívance - kynuté
Napište svůj komentář k receptu

Jemné tvarohové lívance - kynuté

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemné tvarohové lívance - kynuté
Jemné tvarohové lívance - kynuté
Jemné tvarohové lívance - kynuté
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 0,50
      l mléko vlažné
    • 30
      g droždí
    • 250
      g měkký tvaroh
    • sůl špetka
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 280
      g polohrubá mouka dle hustoty těsta, cca 250 -
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukry, sůl, tvaroh, rum, mouku a dobře promícháme. Středně hustou směs necháme v teple odpočívat ve větší nádobě.
2
Poté, co se nám směs začne zvedat a zvětší svůj objem zhruba o čtvrtinu, znova dobře promícháme a vženeme do ní vzduch. Pak znova necháme kynout (to už bude rychlejší). Po nakynutí naběračkou děláme v lívanečníku nebo na pánvi s olejem malé hromádky, které smažíme z obou stran dozlatova.
3
Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný olej, pak zdobíme dle chuti šlehačkou, zakysanou smetanou, marmeládou, skořicovým cukrem, ovocem... a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Jemné tvarohové palačinky

Jemné tvarohové palačinky

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sisi | 23. 4. 2017 21:05

    FUJ RECEPT...

  • Sisi | 23. 4. 2017 21:03

    Tak hnusné lívance jsem ještě nejedla

  • Káča | 9. 9. 2016 14:40

    Po delší době jsem dělala sladký oběd. Byla to dobrota.

  • Radka | 16. 8. 2013 15:27

    Byly výborné. Hned jsme vyzkoušeli i domácí pribiňáček a to bylo něco :-P.

  • Lucka | 10. 2. 2013 16:52

    Lívanečky byly skvělé a nadýchané, lepší jak od maminky :-P to jsme si dali do sosáčků :-P

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Nejlepší dezerty Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Moučníky Sladké Z mléka / sýra Bezmasá jídla Dezerty Snídaně Oběd Svačina Večeře Smažení Děti Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hnědý rum Měkký tvaroh Mléko Olej Polohrubá mouka Sůl Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hořčičná omáčka

Hořčičná omáčka

Vajíčková pomazánka od Mariky

Vajíčková pomazánka od Mariky

Muffinky borůvkové

Muffinky borůvkové

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Okurkový salát s kysanou smetanou a česnekem

Okurkový salát s kysanou smetanou a…

Bramborovo vajíčková pomazánka

Bramborovo vajíčková pomazánka

Marinovaná kuřecí prsa II.

Marinovaná kuřecí prsa II.

Masový vývar s petrželovými noky

Masový vývar s petrželovými noky

Citronové muffiny

Citronové muffiny

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

84
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
83
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
77
Máslové řízky
Máslové řízky
61
Dýňová tortila
Dýňová tortila
59
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
AHA.cz Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy 6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Velkolepý rozjezd StarDance Tour: Dvojitý triumf Hese i pocta Barťákovi!

Velkolepý rozjezd StarDance Tour: Dvojitý triumf Hese i pocta Barťákovi!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného…
Jemné palačinky z acidofilního mléka
Jemné palačinky z acidofilního mléka
Jemné pudinkové řezy s ovocem
Jemné pudinkové řezy s ovocem
Jemné tvarohové nočky s ovocnou omáčkou
Jemné tvarohové nočky s ovocnou omáčkou
Jemné tvarohové palačinky
Jemné tvarohové palačinky
Jemné tvarohové řezy s ovocem
Jemné tvarohové řezy s ovocem
  • Recepty.cz
  • Jemné tvarohové lívance - kynuté
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact