• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jemné perníčky
Napište svůj komentář k receptu

Jemné perníčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemné perníčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

30 porce
  • Těsto na 30 kousků
    • 100
      g citronát
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g hnědý cukr
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 2
      balení vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 200
      g mleté mandle
    • 1
      ks citronová kůra z celého citronu
    • 1
      lžička hřebíček mletý
    • 1
      lžička nové koření mleté
    • 1
      lžička kardamom mletý
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • pečící papír
  • Na ozdobu
    • 3
      ks oplatky o rozměru 12x20 cm
    • 150
      g moučkový cukr
    • 0,50
      lžíce růžová voda
    • 50
      g mandle loupané
    • 30
      ks kandované třešně červené i zelené

Postup přípravy receptu

1
Nadrobno usekáme citronát, ušleháme do pěny vejce, cukr, vanilkový cukr a sůl. Přimícháme mouku s práškem do pečiva, mleté mandle, koření a citronát a citronovou kůru. Oplatky nastříháme na obdélníky velikosti 6x4 cm.
2
Plech vyložíme pečícím papírem, na něj rozložíme oplatky a na každou naneseme lžíci těsta. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 150 °C/plyn stupeň 1) zhruba 25 minut.
3
Moučkový cukr, 2 lžíce horké vody a růžovou vodu utřeme dohladka. Vzniklou polevou potřeme povrch upečených perníčků a nakonec je dozdobíme půlenými mandlemi a kandovanými třešničkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Jemné jablkovo-květové želé

Jemné jablkovo-květové želé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 5. 6. 2007 23:35

    Je nutné mít růžovou vodu a ty oplatky? Nedá se to dát nej na peč.papír?

  • Gábina Houšková | 30. 10. 2006 08:30

    citronát jsou kostičky kandované citronové kůry.

  • Anonym | 29. 10. 2006 11:18

    Co je Citronát??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronát Citronová kůra Hnědý cukr Hřebíček mletý Kandované třešně Kardamom mletý Mandle Mleté mandle Moučkový cukr Nové koření mleté Oplatky Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Růžová voda Skořice - mletá Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bublanina

Bublanina

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Kakaová buchta s polevou

Kakaová buchta s polevou

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

"Pěnové" koláčky z listového těsta

"Pěnové" koláčky z listového těsta

Bramborové hrudky - smažené

Bramborové hrudky - smažené

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi a koprem

Bramborovo-pórková polévka s fazolemi…

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

25
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
25
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
24
Kapustové měšce na zelenině
Kapustové měšce na…
18
Švestkový závin s tvarohem (mákem)
Švestkový závin s…
18
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Jemné perníčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact