• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Napište svůj komentář k receptu

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 140
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • sůl na špičku lžičky
    • 1
      ks vejce
    • 500
      ml mléko
    • 300
      g hrubá mouka dle hustoty
    • 40
      g hera nebo máslo
    • mouka na podsypání
    • čerstvé ovoce dle chuti - meruňky, nektarinky, broskve, jablka, třešně, višně, švestky...
  • Dohotovení dle chuti
    • moučkový cukr
    • šlehačka
    • mák mletý
    • zakysaná smetana
    • bílý jogurt
    • perník na strouhání
    • skořice - mletá
    • tvrdý tvaroh
    • rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu

1
Mléko svaříme se solí a tukem. Do vařícího mléka nasypeme mouku (300-400 g) za stálého míchání. Čím méně mouky přidáme, tím budou knedlíky jemnější. Nejrychlejší je to s pomocí mixéru (šlehače). Vznikne nám hutná kaše, kterou necháme zchladnout a zašleháme do ní poté ještě vejce. Konzistence se nebojíme, pracujeme na pomoučněném stole (na to používáme polohrubou nebo hrubou mouku).
2
Těsto přendáme na pomoučněný stůl, zaprášíme moukou a ještě z lehka v ruce propracujeme. Rozdělíme na stejně velké kuličky, které naplníme ovocem dle vlastní chuti. Knedlíky naházíme do vroucí vody se špetkou soli, přivedeme k varu a vaříme 4-5 minut. Pak knedlíky scedíme, nandáme na talíře, dozdobíme dle chuti a druhu ovoce a ihned podáváme.
3
Těsta je zhruba na 10-12 knedlíků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečné knedlíky z odpalovaného těsta s ořechy

Jablečné knedlíky z odpalovaného…

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Bochánky z odpalovaného těsta

Bochánky z odpalovaného těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Christine | 18. 8. 2015 14:25

    Musela jsem podsypavat o trochu vic nez u jinych knedliku, ale nakonec to byly pry ty nejlepsi knedliky. Dekuji

  • Apolinka1 | 8. 6. 2015 11:45

    Moc dobré. Z jiného těsta ovocné knedlíky, už dělat nebudu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Ovocné kynuté knedlíky Odpalované
Pokrmy Sladké Z mléka / sýra Bezmasá jídla Z ovoce Oběd Večeře Vaření Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Čerstvé ovoce Hera Hrubá mouka Mák mletý Mléko Moučkový cukr Mouka Perník na strouhání Rozpuštěné máslo Skořice - mletá Šlehačka Sůl Tvrdý tvaroh Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí na houbách II.

Hovězí na houbách II.

Kakaové řezy s jablky

Kakaové řezy s jablky

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Extra čokoládové muffiny

Extra čokoládové muffiny

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Lívance s cukrem a skořicí

Lívance s cukrem a skořicí

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

23
Domácí listové těsto
Domácí listové těsto
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
14
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla…
14
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Jemné jablkovo-květové želé
Jemné jablkovo-květové želé
Jemné kuřecí závitky
Jemné kuřecí závitky
Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec
Jemné lívance z acidofilního mléka -…
Jemné palačinky z acidofilního mléka
Jemné palačinky z acidofilního mléka
Jemné pudinkové řezy s ovocem
Jemné pudinkové řezy s ovocem
Jemné tvarohové lívance - kynuté
Jemné tvarohové lívance - kynuté
  • Recepty.cz
  • Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact