• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Jemné medové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Jemné medové řezy

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemné medové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vejce
    • 50
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 20
      g med
    • 10
      g jedlá soda
    • 250
      g hladká mouka
  • Krém
    • 2
      dl káva Silná
    • 2
      dl mléko
    • 60
      g hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 80
      g cukr Mletý

Postup přípravy receptu

1
Vejce, máslo, cukr a med smícháme nad párou, dokud se vše nerozpustí. Potom přidáme jedlou sodu, zamícháme, přidáme do mouky a na vále zpracujeme těsto. Rozdělíme na poloviny, každou půlku rozválíme na půlcentimetrový plát a upečeme.
2
**Krém:** do mléka vlijeme uvařenou kávu, vmícháme hladkou mouku a povaříme na hustší kaši. Máslo utřeme s cukrem a pomalu přidáváme vychladlý krém, vyšleháme. Krémem spojíme oba upečené pláty, necháme asi dvě hodiny odležet, pocukrujeme a krájíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 22. 11. 2014 20:00

    Ještě by bylo dobré uvést na kolik stupňů pečeme a cca jak dlouho pro ty méně zkušené jako jsem já ;-)

  • Lenka Hradecká | 1. 6. 2011 09:21

    Dobrý den. Množství mouky v ingrediencích bylo doplněno. Díky za upozornění.

  • Iva.ojoj | 1. 3. 2011 11:09

    po dni uležení opravdu výborné. škoda, že tu není napsáno, kolik se dává do těsta mouky, ale koukám, že jsme to tu všichni i tak zvládli :) krém se mi zdál zprvu trochu mdlý, takový moc vodový a moc mi nechutnal, ale v koláči byl nakonec dobrý. příště možná udělám z rozpustného kafe pouze v mléce.

  • Vlasta Kopová | 3. 6. 2009 10:58

    Výborné řezy!!Ne tolik sladké jak medovník, ale naprosto famózní!Udělal jsem tři pláty o průměru 26cm, ty jsem seřízla poté na 24cm, do formy. Okraje jsem rozdrtila, smíchala se skořicovým cukrem a dort tím posypala. Krém je luxusní, do prostřed jsem propašovala na kolečka nakrájenáý banán!!1***

  • Dagmar Bartůšková | 1. 6. 2009 09:35

    NAPROSTO DOKONALÉ!!!! pláty jsem udělala 4, jeden jsem rozšmelcovala na prášek,když jsem slepila pláty krémem, ještě jsem krém napatlala na povrch a tím práškem to posypala...je to úžasný a moc chválím!!!

  • Lenny | 8. 4. 2008 11:01

    Výborný a jednoduchý medovníček, budu péct častěji.

  • Jana T. | 28. 12. 2007 21:12

    Jsem moc ráda, že jsem se nedala odradit zbytečnou diskuzí o tom jestli je nebo není to medovník a kolikrát tady recept je - hlavně, že je to dobrota a nedá moc práce . Dávám za 1 a určitě budu opakovat.

  • Květa Štěpánková | 25. 12. 2007 21:36

    Sem s receptem na medovník s rumem. Dík

  • Hanah | 25. 12. 2007 05:09

    Nehádejte se. Raději mi napište, zda znáte medovník s rumem. Recept mohu dát k dispozici.

  • Blanka | 11. 9. 2006 11:29

    Takže jsem vyzkoušela, protože mě lákalo malé množství másla. Nevím, co jsem zpackala, protožekrém se mi zdrcnul. Postupovala jsem podle návodu, no placky jsem naplnila jiným krémem a řezy byly nakonec dobré.

  • vanilka | 8. 9. 2006 20:24

    četla jsem diskuzi a stejně každá máme ten svůj oblíbený medovník a hlavně že chutná strávníkům.a slovíčkaření o pár deka surovin je nesmysl.já mám recept od sousedky dělám ho leta a je to nádhera.neustále ho vylepšuji ale na to si každá pekařka přijde časem sama .ale základ je stejný pak už záleží na zručnosti a lásce ho péci .já ho peču každou chvíli a když už tak alespoň 5-6 dortíků :o)))vždy se někdo najde kdo si na nich pochutná .tak se holky neperte.zdraví vanilka:o)))s úsměvem jde......i to pečení lépe:o)))

  • Kuchařka on-line | 8. 9. 2006 10:24

    Dobrý den, dovolím si vstoupit do diskuze. Recepty jsou kontrolovány jestli nejsou duplicitní, kdyby tomu tak nebylo, je jich tu jednou tolik! Ale opravdu nemám v hlavě všechny recepty do detailu, abych pokaždé rozeznala, zda již tu nějaký takový je nebo ne. Toto opravdu není v mých silách (i kdybych tomu věnovala všechen svůj volný čas). Pokud se nějaký duplicitní recept objeví v nových receptech jsou tu minimálně 3-4 lidé, kteří toto sledují a mají přehled, takže po jejich upozornění a zkontrolování receptu je recept vymazán. Stejný recept jako jsou tyto Jemné medové řezy jsem prozatím neobjevila, proto zde stále recept je. Prosím případné další připomínky, ne tak zcela se týkající tohoto receptu smeřujte do diskuze. Děkuji za pochopení a přeji všem krásný víkend. Lada Kovářová, Recepty.cz

  • Marie Horáková | 8. 9. 2006 10:15

    Neumím si představit kontrolovat tisíce receptů, speciálně na moučníky podle surovin.

  • mishabv | 8. 9. 2006 10:00

    sice to neni diskuse vhodna k receptu, ale souhlasim s Di, ze kazdy by si mel dat tu praci a podivat se, jestli nejde vkladat neco, co uz tu je, nejen podle nazvu, ale hlavne podle surovin...navrhovala jsem administratorum, ze by to meli delat, ale byla jsem upozernena, ze na to nemaji cas

  • Di | 8. 9. 2006 08:07

    Dano, prosím přečtěte si můj příspěvek. Již potřetí oznamuji, že recept znám odmalička, pekla ho již moje babička a maminka a teď ho peču já. Je to naprostá senzace. Chutí připomíná medovník, ale je mnohem lepší. Chcete-li vědět přesný poměr ingrediencí, moje varianta je méně sladká: na 250 g hladké mouky a 1 vejce pouze 50 g pískového cukru, 25 g másla, 1 lžíci medu, 3 lžíce horkého mléka a 1 lžičku sody. Z těsta vyválím 3 tenké placky (musí být v teple) a upeču. Naplním je obyčejným máslovým krémem z 1 másla a kaše z 3 dcl mléka, 1 pudinku a 1 lžíce polohrubé mouky. Pak zatížím a nechám proležet (aby rychleji změkly, potřu je mlékem nebo kávou). Pak je namažu krémem i nahoře a posypu sekanými ořechy. Strávníci se oblizují, čím déle řezy leží, tím jsou lepší. Většinou dělám 6 placek z 600 g mouky. Stačí?Jinak bych ráda poznamenala, že mi nejde o hašteření, ale o přehlednost, jak správně poznamenala paní Zdena.

  • SI | 8. 9. 2006 08:07

    Hmmm, prima diskuze, bavte se tak dál dámy. Já jdu raději tyto jemné medové řezy udělat.

  • Dana | 8. 9. 2006 07:22

    Milé dámy, na vaše hašteření tady není nikdo zvědav. Já chci vědet, zda recept někdo již zkusil a jak mu chutná, jak to vylepšti či pozměnit atd.je mi jedno jestli někde v databázi je již něco podobného.

  • Zdena z JM | 8. 9. 2006 07:17

    Paní Jitko,myslím si,že zlobit se na paní Di,že upozornila na stejný recept,není opravdu na místě.I já jsem jsem to už několikrát udělala a ve většině případů byl nový totožný recept smazán.Vždyť je v zájmu nás všech,aby tyto stránky byly co nejpřehlednější.Věřím tomu,že někdo nemá čas nebo chuť vyhledávat,zda recept ,který sem chce vložit,zde už není.Ale přece se pak nemůže zlobit,když na to někdo upozorní a jeho nový recept je vymazán.Vždyť to nikdo nemyslí nijak zle.

  • Di | 7. 9. 2006 19:55

    Paní Jitko, pokud si naopak Vy přečtete můj příspěvek, zjistíte, že jsem recept rozhodně četla. Jak jinak bych věděla, že je tu několik totožných receptů? Také jsem poznamenala, že podle stejného recept peču již mnoho let. Souhlasím, že každý si sem může dávat, co chce. Stejně tak má kdokoliv jiný právo vyjádřit na to svůj názor. A mně tento způsob opakování stejných receptů donekonečna prostě připadá nepřehledný. To je můj názor. Když už si udělám čas na to, abych sem vložila recept, tak mě nezabije ta minuta, podívám-li se, jestli tu už mení. A nezlobte se, neznáte mě, stěží můžete vědět, co dělám a co ne !!

  • Jitka Koutecká | 7. 9. 2006 17:11

    já si myslím, že každý sem může vkládat co chce, pakliže je to v souladu s pravidly. A navíc tenhle recept není žádný "typický medovník". Di být vámi bych si nejprve přečetla ingredience a pak soudila ! Mimo to každý nemáme čas sedět u počítače jako vy a hledat, jestli už tady podobný recept byť jen malinko není. S pozdravem

  • Hana Lorencová | 7. 9. 2006 16:48

    Stejnost receptů by měl sledovat někdo jiný. Mně vůbec nevadí, že jsou si některé podobné.

  • Di | 7. 9. 2006 16:40

    Přinejmenším to má hodně podobnou chuť až na tu kávovou náplň.Co se týká opakování receptů, také nemám pročtené všechny, ale než vložím nový, snažím se najít, zda tu už není něco podobného. V případě medových řezů stačí zadat do hledáčku slovo med a je to! Mě totiž připadá to stálé opakování stejných receptů s malinko pozměněnými názvy dost matoucí a zahlcující. Vždycky ráno se s nadšením vrhám na nové recepty a vzápětí jsem zklamaná, když minimálně polovina z nich tam už je, jen pod jinými názvy. Zkrátka většina z nás nemá v zásobě takové množství originálních kulinářských nápadů jako třena paní Airan nebo paní Jarčušková či Oumarová. Tak by trocha pozornosti neuškodila!

  • Hana Lorencová | 7. 9. 2006 15:52

    Je to možné, nemám pročteny všechny zdejší recepty, jen Vás můžu ujistit, že tohle nemá s medovníkem nic společného.

  • Di | 7. 9. 2006 08:53

    Opět mi připadá, že tento recept je tu již poněkolikáté stále dokola. Dokonce od té samé autorky. I když nic proti medovým řezům. Jsou naprosto skvělé, u nás v rodině se pečou již po několik generací.Jen dělám několik tenounkých placek (jako když se válí nudle). Mnohem lepší než kupované medovníky, po jejichž originálním receptu se kažý pídí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jedlá soda Káva Máslo Med Mléko Moučkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Horácké knedlíky

Horácké knedlíky

Balkánský salát

Balkánský salát

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Nivová pomazánka II.

Nivová pomazánka II.

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Sušenky z ovesných vloček s kokosem

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Pečená řepa s česnekem a fetou

Pečená řepa s česnekem a fetou

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

86
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
38
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
17
Vosí hnízda
Vosí hnízda

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Pohřeb Patrika Hezuckého (†55): Vzkaz manželky a manévry před obřadem

Pohřeb Patrika Hezuckého (†55): Vzkaz manželky a manévry před obřadem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Sestra Nikoly Hezucké o tom, co se dělo před pohřebem: Problém s policií a frajer Leoš!

Sestra Nikoly Hezucké o tom, co se dělo před pohřebem: Problém s policií a frajer Leoš!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

  • Recepty.cz
  • Jemné medové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact