• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jemné bufetové rohlíky
Napište svůj komentář k receptu

Jemné bufetové rohlíky

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemné bufetové rohlíky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka
    • 40
      g moučkový cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 140
      g hera nebo jiný tuk na pačení
    • 100
      g droždí
    • 6
      dl mléko 5-6 , nebo voda
  • Na potření
    • 1
      ks vejce
    • olej
  • Na posypání
    • sůl hrubá
    • kmín
    • mák

Postup přípravy receptu

1
Do 2 dl mléka přidáme špetku cukru, rozdrobené kvasnice a necháme vykynout. Potom zpracujeme na těsto mouku, sůl, cukr, rozpuštěný tuk, kvásek a zbytek těsta. Dobře vypracujeme. Těsto necháme nakynout a rozdělíme ho na 6 stejných částí, které vytvarujeme do bochníčků. Každý bochník vyválíme na okrouhlou placku asi s 30 cm průměrem a potřeme olejem. Placku rozkrájíme na 8 trojúhelníkových částí a každý trojúhelník svineme od širšího okraje k rohu. Rohlíky skládáme na suchý plech, potřeme rozmíchaným vajíčkem a posypeme kmínme a hrubou solí nebo mákem. Pokud chceme čisté rohlíky, tak je jen potřeme a nesypeme. Pečeme v horké troubě asi 12 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Jemné jablkovo-květové želé

Jemné jablkovo-květové želé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vvvvv | 15. 1. 2015 21:25

    dobrý :-)

  • Andrea Bednar | 31. 12. 2011 04:42

    Upekla jsem, deti jasaly z testa i z rohliku, my tez. Vyborne, krupave, krasne zlate. Je jich HODNE, tak ze zkusim zamrazit, delam to tak se vsim pecivem.

  • IvčaPě | 23. 4. 2008 11:24

    Vynikající !!! Trochu jsem se prala s tou okrouhlou plackou ,takže jsem dělala rohlíčky nakonec po svém ze čtverce a zkusila jsem i malé housky z trojcopánku !Výsledek ale předčil mé očekávání dávám za 1*** !!!Mohu jen doporučit !

  • Tereza Jarčušková | 17. 2. 2006 10:22

    Ďakujem kuchárke on-line

  • Kuchařka on-line | 17. 2. 2006 09:23

    Opraveno.

  • Tereza Jarčušková | 17. 2. 2006 08:38

    Jéééééééj, ten cukor je ozaj preklep, má tam byť samozrejme 40 g. Čo sa týka kvasníc , recept obsahuje 100 g, Rožky sú potom skutočne ľahúčke.

  • Jarka z Bratislavy | 16. 2. 2006 18:13

    To sú tzv. banketové rožky k bujónom, alebo k predkrmom. Určite ide o 40 g cukru a kvasníc je asi preto toľko, aby rožky bolo ľahúčke, nafúknuté.

  • Libuše Romančíková | 16. 2. 2006 17:56

    Těch 100g kvasnic není moc,ale 400g cukru to je asi překlep.Tolik nedávám ani do buchet.

  • NMarta | 16. 2. 2006 13:42

    A ty kvasnice? Opravdu 100g?

  • Ivana K. | 16. 2. 2006 12:48

    Ta spousta cukru do rohlíků sypaných solí, není tam nula navíc?

  • Anka | 16. 2. 2006 12:32

    400 g cukru nie je veľa?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hera Hladká mouka Kmín Mák Mléko Moučkový cukr Olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkový koláč

Meruňkový koláč

Mušle

Mušle

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Tvarohová pomazánka s ředkvičkami

Čokoládový koláč s třešněmi

Čokoládový koláč s třešněmi

Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé

Jednoduchá polévka z červené čočky…

Tvarohový koláč s třešněmi III.

Tvarohový koláč s třešněmi III.

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany

Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

19
Brusinkový kompot
Brusinkový kompot
17
Domácí kečup
Domácí kečup
15
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Jablečné (mini) palačinky
Jablečné (mini) palačinky
14
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Jemné bufetové rohlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact