• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jemné bufetové rohlíky
Napište svůj komentář k receptu

Jemné bufetové rohlíky

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemné bufetové rohlíky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka
    • 40
      g moučkový cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 140
      g hera nebo jiný tuk na pačení
    • 100
      g droždí
    • 6
      dl mléko 5-6 , nebo voda
  • Na potření
    • 1
      ks vejce
    • olej
  • Na posypání
    • sůl hrubá
    • kmín
    • mák

Postup přípravy receptu

1
Do 2 dl mléka přidáme špetku cukru, rozdrobené kvasnice a necháme vykynout. Potom zpracujeme na těsto mouku, sůl, cukr, rozpuštěný tuk, kvásek a zbytek těsta. Dobře vypracujeme. Těsto necháme nakynout a rozdělíme ho na 6 stejných částí, které vytvarujeme do bochníčků. Každý bochník vyválíme na okrouhlou placku asi s 30 cm průměrem a potřeme olejem. Placku rozkrájíme na 8 trojúhelníkových částí a každý trojúhelník svineme od širšího okraje k rohu. Rohlíky skládáme na suchý plech, potřeme rozmíchaným vajíčkem a posypeme kmínme a hrubou solí nebo mákem. Pokud chceme čisté rohlíky, tak je jen potřeme a nesypeme. Pečeme v horké troubě asi 12 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Jemné jablkovo-květové želé

Jemné jablkovo-květové želé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vvvvv | 15. 1. 2015 21:25

    dobrý :-)

  • Andrea Bednar | 31. 12. 2011 04:42

    Upekla jsem, deti jasaly z testa i z rohliku, my tez. Vyborne, krupave, krasne zlate. Je jich HODNE, tak ze zkusim zamrazit, delam to tak se vsim pecivem.

  • IvčaPě | 23. 4. 2008 11:24

    Vynikající !!! Trochu jsem se prala s tou okrouhlou plackou ,takže jsem dělala rohlíčky nakonec po svém ze čtverce a zkusila jsem i malé housky z trojcopánku !Výsledek ale předčil mé očekávání dávám za 1*** !!!Mohu jen doporučit !

  • Tereza Jarčušková | 17. 2. 2006 10:22

    Ďakujem kuchárke on-line

  • Kuchařka on-line | 17. 2. 2006 09:23

    Opraveno.

  • Tereza Jarčušková | 17. 2. 2006 08:38

    Jéééééééj, ten cukor je ozaj preklep, má tam byť samozrejme 40 g. Čo sa týka kvasníc , recept obsahuje 100 g, Rožky sú potom skutočne ľahúčke.

  • Jarka z Bratislavy | 16. 2. 2006 18:13

    To sú tzv. banketové rožky k bujónom, alebo k predkrmom. Určite ide o 40 g cukru a kvasníc je asi preto toľko, aby rožky bolo ľahúčke, nafúknuté.

  • Libuše Romančíková | 16. 2. 2006 17:56

    Těch 100g kvasnic není moc,ale 400g cukru to je asi překlep.Tolik nedávám ani do buchet.

  • NMarta | 16. 2. 2006 13:42

    A ty kvasnice? Opravdu 100g?

  • Ivana K. | 16. 2. 2006 12:48

    Ta spousta cukru do rohlíků sypaných solí, není tam nula navíc?

  • Anka | 16. 2. 2006 12:32

    400 g cukru nie je veľa?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hera Hladká mouka Kmín Mák Mléko Moučkový cukr Olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nadívaný vepřový bůček

Nadívaný vepřový bůček

Čebureky

Čebureky

Hrníčkový perník 1.

Hrníčkový perník 1.

Sádlovky - recept po babičce

Sádlovky - recept po babičce

Červená tofu pomazánka

Červená tofu pomazánka

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Margot dort - lehoučký

Margot dort - lehoučký

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Kynuté buchty z remosky

Kynuté buchty z remosky

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

31
Rychlý domácí celozrnný špaldový chléb
Rychlý domácí celozrnný…
31
Klasické lečo
Klasické lečo
25
Grilovaná kořenová zelenina
Grilovaná kořenová…
20
Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou
Zapékané těstoviny se…
19
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Hlavní hvězda filmu Duchoň: Ostrá kritika a přeobsazení! Co bylo důvodem?

Hlavní hvězda filmu Duchoň: Ostrá kritika a přeobsazení! Co bylo důvodem?

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Jemné bufetové rohlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact