• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jemná kedlubnová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Jemná kedlubnová polévka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 68
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemná kedlubnová polévka
Jemná kedlubnová polévka
Jemná kedlubnová polévka
Jemná kedlubnová polévka
Jemná kedlubnová polévka
Jemná kedlubnová polévka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pokud máte rádi zeleninové polévky, určitě vyzkoušejte tento jemný kedlubnový krém. Je výtečným obědem i večeří. Navíc tak snadno zužitkujete i vzrostlejší či starší kusy, které jste nestihli začerstva sníst.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks kedlubna
    • 2
      ks brambory typ B
    • 3
      stroužek česnek
    • 1,50
      lžíce máslo
    • 750
      ml zeleninový vývar
    • 150
      ml smetana 12%
    • 0,50
      lžička muškátový oříšek
    • petrželka hladkolistá a olivový olej k podávání
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Cibuli pokrájejte nadrobno, 2 a půl kedlubny a brambory na menší kostičky, česnek na plátky. V kastrolu zpěňte lžíci másla, cibuli orestujte dosklovita, přidejte kedlubny a restujte asi 2 minuty. Přidejte brambory a česnek, zalijte vývarem, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte doměkka asi 15 minut.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

2
Než se uvaří polévka, pokrájejte zbylou polovinu kedlubny na tenké nudličky. Na pánvi rozehřejte zbytek másla a nudličky opékejte pár minut, aby získaly barvu, ale zůstaly křupavé.

RADA: Máslo bez lednice

3
Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, přilijte smetanu, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Polévku nalijte do misek a ozdobte nasekanou petrželkou, opečenými kedlubnovými nudličkami a pár kapkami olivového oleje.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nadívaná kedlubna

Nadívaná kedlubna

Pizza s kedlubnou a chřestem

Pizza s kedlubnou a chřestem

Gratinované kedlubny s kapustou

Gratinované kedlubny s kapustou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • teufel
    teufel | 19. 6. 2024 11:27

    Polévka by byla dobrá, ale bez toho česneku, vůbec mně tam nesedí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Vaření Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Kedlubna Máslo Muškátový oříšek Petrželka Smetana 12% Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová buchta tříbarevná

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Kremrole s vanilkovo-nugátovým krémem

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

Kuře „65“

Kuře „65“

Doporučujeme

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

52
Rolky a lá hot dog s mangoldem a ricottou
Rolky a lá hot dog s…
40
Batátové jednohubky s hráškem a krevetami
Batátové jednohubky s…
32
Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu
Vegetariánské špízy s…
29
Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem
Čokoládové cupcaky s…
25
Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem
Těstovinový salát s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Jemná cuketová pomazánka s ricottou
Jemná cuketová pomazánka s ricottou
Jemná česneková pomazánka
Jemná česneková pomazánka
Jemná hrachová kaše
Jemná hrachová kaše
Jemná krabí pomazánka
Jemná krabí pomazánka
Jemná krupicová kaše - pohádka mládí
Jemná krupicová kaše - pohádka mládí
Jemná křenová pomazánka
Jemná křenová pomazánka
  • Recepty.cz
  • Jemná kedlubnová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact