• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jemná kedlubnová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Jemná kedlubnová polévka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 82
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemná kedlubnová polévka
Jemná kedlubnová polévka
Jemná kedlubnová polévka
Jemná kedlubnová polévka
Jemná kedlubnová polévka
Jemná kedlubnová polévka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pokud máte rádi zeleninové polévky, určitě vyzkoušejte tento jemný kedlubnový krém. Je výtečným obědem i večeří. Navíc tak snadno zužitkujete i vzrostlejší či starší kusy, které jste nestihli začerstva sníst.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks kedlubna
    • 2
      ks brambory typ B
    • 3
      stroužek česnek
    • 1,50
      lžíce máslo
    • 750
      ml zeleninový vývar
    • 150
      ml smetana 12%
    • 0,50
      lžička muškátový oříšek
    • petrželka hladkolistá a olivový olej k podávání
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Cibuli pokrájejte nadrobno, 2 a půl kedlubny a brambory na menší kostičky, česnek na plátky. V kastrolu zpěňte lžíci másla, cibuli orestujte dosklovita, přidejte kedlubny a restujte asi 2 minuty. Přidejte brambory a česnek, zalijte vývarem, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte doměkka asi 15 minut.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

2
Než se uvaří polévka, pokrájejte zbylou polovinu kedlubny na tenké nudličky. Na pánvi rozehřejte zbytek másla a nudličky opékejte pár minut, aby získaly barvu, ale zůstaly křupavé.

RADA: Máslo bez lednice

3
Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, přilijte smetanu, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Polévku nalijte do misek a ozdobte nasekanou petrželkou, opečenými kedlubnovými nudličkami a pár kapkami olivového oleje.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nadívaná kedlubna

Nadívaná kedlubna

Pizza s kedlubnou a chřestem

Pizza s kedlubnou a chřestem

Gratinované kedlubny s kapustou

Gratinované kedlubny s kapustou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • teufel
    teufel | 19. 6. 2024 11:27

    Polévka by byla dobrá, ale bez toho česneku, vůbec mně tam nesedí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Vaření Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Kedlubna Máslo Muškátový oříšek Petrželka Smetana 12% Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí námořnické maso

Hovězí námořnické maso

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Fofrperník

Fofrperník

Piškot s meruňkami a želatinou

Piškot s meruňkami a želatinou

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

197
Závitky s mletým masem ve špekové omáčce
Závitky s mletým masem…
147
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se…
137
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
93
Výborná pizza
Výborná pizza
85
Nanukové Řezy podle babičky Marušky
Nanukové Řezy podle…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Honzi Michálek v Love Islandu: Ex Alagii propagoval Čínu

Honzi Michálek v Love Islandu: Ex Alagii propagoval Čínu

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Jemná cuketová pomazánka s ricottou
Jemná cuketová pomazánka s ricottou
Jemná česneková pomazánka
Jemná česneková pomazánka
Jemná hrachová kaše
Jemná hrachová kaše
Jemná krabí pomazánka
Jemná krabí pomazánka
Jemná krupicová kaše - pohádka mládí
Jemná krupicová kaše - pohádka mládí
Jemná křenová pomazánka
Jemná křenová pomazánka
  • Recepty.cz
  • Jemná kedlubnová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact