• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jemná kedlubnová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Jemná kedlubnová polévka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 64
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemná kedlubnová polévka
Jemná kedlubnová polévka
Jemná kedlubnová polévka
Jemná kedlubnová polévka
Jemná kedlubnová polévka
Jemná kedlubnová polévka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pokud máte rádi zeleninové polévky, určitě vyzkoušejte tento jemný kedlubnový krém. Je výtečným obědem i večeří. Navíc tak snadno zužitkujete i vzrostlejší či starší kusy, které jste nestihli začerstva sníst.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 3
      ks kedlubna
    • 2
      ks brambory typ B
    • 3
      stroužek česnek
    • 1,50
      lžíce máslo
    • 750
      ml zeleninový vývar
    • 150
      ml smetana 12%
    • 0,50
      lžička muškátový oříšek
    • petrželka hladkolistá a olivový olej k podávání
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Cibuli pokrájejte nadrobno, 2 a půl kedlubny a brambory na menší kostičky, česnek na plátky. V kastrolu zpěňte lžíci másla, cibuli orestujte dosklovita, přidejte kedlubny a restujte asi 2 minuty. Přidejte brambory a česnek, zalijte vývarem, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte doměkka asi 15 minut.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

2
Než se uvaří polévka, pokrájejte zbylou polovinu kedlubny na tenké nudličky. Na pánvi rozehřejte zbytek másla a nudličky opékejte pár minut, aby získaly barvu, ale zůstaly křupavé.

RADA: Máslo bez lednice

3
Polévku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, přilijte smetanu, dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem. Polévku nalijte do misek a ozdobte nasekanou petrželkou, opečenými kedlubnovými nudličkami a pár kapkami olivového oleje.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nadívaná kedlubna

Nadívaná kedlubna

Pizza s kedlubnou a chřestem

Pizza s kedlubnou a chřestem

Gratinované kedlubny s kapustou

Gratinované kedlubny s kapustou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • teufel
    teufel | 19. 6. 2024 11:27

    Polévka by byla dobrá, ale bez toho česneku, vůbec mně tam nesedí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Vaření Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Kedlubna Máslo Muškátový oříšek Petrželka Smetana 12% Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gnocchi

Gnocchi

Domácí Rumcajs

Domácí Rumcajs

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Kuřecí játra "ber nebo běž!"

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

Francouzské toasty sladké

Francouzské toasty sladké

Pravé italské tiramisu II.

Pravé italské tiramisu II.

Jak opravit nepovedený dort

Jak opravit nepovedený dort

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

169
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
159
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus
121
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
113
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
94
Těstoviny (nejen) s tuňákem
Těstoviny (nejen) s…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Jemná cuketová pomazánka s ricottou
Jemná cuketová pomazánka s ricottou
Jemná česneková pomazánka
Jemná česneková pomazánka
Jemná hrachová kaše
Jemná hrachová kaše
Jemná krabí pomazánka
Jemná krabí pomazánka
Jemná krupicová kaše - pohádka mládí
Jemná krupicová kaše - pohádka mládí
Jemná křenová pomazánka
Jemná křenová pomazánka
  • Recepty.cz
  • Jemná kedlubnová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact