• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
  • Vývar
    • 1
      ks kuře skelet
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření
    • 5
      ks pepř celý
    • 1
      ks malý celer bulva
    • 5
      ks kuřecí křídla
    • 2
      ks jalovec
    • 2
      lžíce olej
  • Omáčka
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks křen
    • 100
      ml smetana 12%
  • Zelí
    • máslo
    • sůl
    • 200
      g slanina
    • pepř mletý
    • 1
      ks pomeranč
    • 2
      snítka rozmarýn
    • 1
      ks červené zelí
    • 1
      hrst sušené švestky
    • 1
      ks jablka
    • 50
      ml balzamikový ocet
  • Steak
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 2
      snítka tymián
    • řeřicha
    • 500
      g jelení maso svíčková

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu na vývar očistěte a nakrájejte na větší kousky.
2
Opečte ji na oleji ve větším hrnci, přidejte kuřecí křídla a skelety, bobkový list, jalovec, nové koření, pepř, zalijte vodou a vařte při nižší teplotě několik hodin.
3
Z hotového vývaru odstraňte křídla, kosti a koření. Zeleninu s vývarem rozmixujte, vraťte do hrnce, přilijte smetanu a nastrouhejte křen dle chuti.
4
Vařte 2 minuty, případně ještě dochuťte křenem, zjemněte máslem a znovu rozmixujte. Hotovou omáčku přeceďte přes jemný cedník a vyuďte. Stačí vám k tomu hrnec, pařák na knedlíky, bukové piliny a kovová miska. Do rozpáleného hrnce dejte pod pařák malou hrst vlhkých pilin, na něj vložte misku s omáčkou, přiklopte a nechte v kouři udit asi 30 minut.
5
V hrnci orestujte slaninu nakrájenou na silnější nudličky spolu s pokrájenými jehličkami rozmarýnu. Dejte stranou, přidejte trochu másla, sušené švestky a nakrájené zelí.
6
Nakrájejte jablko na kostičky a přidejte k zelí, osolte, opepřete, zastříkněte balzamikovým octem a vařte 25 minut pod pokličkou.
7
Nakonec vmíchejte trochu másla a šťávu z jednoho pomeranče.
8
Svíčkovou z jelena odblaňte, osolte a opepřete. Maso orestujte na olivovém oleji ze všech stran na hodně rozpálené pánvi, stáhněte plamen, přidejte máslo, bylinky a česnek a pečte do požadovaného stupně propečení.
9
Ideální je medium rare, 50–52 °C uprostřed masa.
10
Steak sundejte z pánve a nechte odpočinout na ubrousku. Poté ho nakrájejte podélně na plátky a podávejte s omáčkou a zelím. Jídlo osolte, opepřete a ozdobte strouhaným křenem a řeřichou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Trhané vepřové s uzenou omáčkou a bramborovou kaší

Trhané vepřové s uzenou omáčkou a…

Houbové těstoviny s křenovou omáčkou

Houbové těstoviny s křenovou omáčkou

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zvěřina
Zvěřina Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bobkový list Červené zelí Česnek Cibule Jablka Jalovec Jelení maso Křen Kuře Kuřecí křídla Malý celer Máslo Mrkev Nové koření Olej Olivový olej Pepř celý Pepř mletý Pomeranč Řeřicha Rozmarýn Slanina Smetana 12% Sůl Sušené švestky Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová pěna

Čokoládová pěna

Broskvový dort

Broskvový dort

Tvarohová bábovka s kakaem

Tvarohová bábovka s kakaem

Barevné pomazánky - Brokolicová

Barevné pomazánky - Brokolicová

Listové šátečky

Listové šátečky

Sušenky bez vajec - snadno a rychle

Sušenky bez vajec - snadno a rychle

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Horké zázvorové smoothie s mrkví

Kapustová polévka s klobásou

Kapustová polévka s klobásou

Hrachová polévka

Hrachová polévka

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

145
Salámová česnečka se zeleninou
Salámová česnečka se…
93
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
69
Kuřecí polévka s krupicovými noky
Kuřecí polévka s…
63
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
58
Hrášková polévka - jednoduchá
Hrášková polévka -…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Jaké boty se nosily v roce, kdy jste se narodila?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Pavlína Pořízková na výročí smrti exmanžela (†75): Byla to sobecká láska!

Pavlína Pořízková na výročí smrti exmanžela (†75): Byla to sobecká láska!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Jehněčí plec pečená
Jehněčí plec pečená
Jehněčí tikka
Jehněčí tikka
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení vývar s knedlíčky
Jelení vývar s knedlíčky
Jelítková roládka
Jelítková roládka
Jelito s octem a cibulí
Jelito s octem a cibulí
  • Recepty.cz
  • Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact