• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jelení špízy se sušeným ovocem a slaninou na víně
Napište svůj komentář k receptu

Jelení špízy se sušeným ovocem a slaninou na víně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jelení špízy se sušeným ovocem a slaninou na víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g jelení maso - kýta
    • 2
      ks červená cibule - menší
    • 30
      ks sušené švestky nebo meruňky, cca
    • 250
      g anglická slanina - plátky
    • 1
      ks rozmarýn - snítka
    • 200
      g cherry rajčátka cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 100
      ml červené víno
    • 150
      ml vepřový vývar cca
  • Marináda na maso
    • 50
      ml olej
    • 150
      ml červené víno cca
    • 8
      ks pepř celý
    • 2
      ks bobkový list
    • rozmarýn - snítka
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme všechny ingredience na marinádu. Kýtu očistíme a vložíme do marinády, zaklopíme a necháme 24 hodin marinovat (po 12 hodinách maso otočíme). Pak ho vyjmeme z marinády, osušíme a pokrájíme na kostky.
2
Cibule oloupeme, přepůlíme a rozebereme na jednotlivé vrstvy. Sušené ovoce spaříme vroucí vodou a necháme okapat, pak ho pevně obalíme v plátcích slaniny.
3
Na navlhčené špejle napichujeme střídavě maso, cibuli a ovoce ve slanině. Hotové špízy osolíme a opepříme, poté na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme ze všech stran dozlatova. Pokud nám zbyla nějaká slanina a ovoce, můžeme je pokrájet na nudličky a přihodit do pánve orestovat ke špízům.
4
K opečeným špízům přidáme rajčátka, nasekaný rozmarýn, přilijeme víno a vývar, zakryjeme poklicí a dusíme doměkka.
5
Podáváme s bramborovou přílohou nebo jáhlami, přeléváme vydušenou šťávou ze špízů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny se sušeným ovocem

Těstoviny se sušeným ovocem

Listový závin s tvarohem a sušeným ovocem

Listový závin s tvarohem a sušeným…

Domácí čokoláda se sušeným ovocem

Domácí čokoláda se sušeným ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Maso & ryby & mořské plody Zvěřina Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Zvěřina Uzeniny Z ovoce Oběd Večeře Smažení Dušení Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Červená cibule Červené víno Cherry rajčátka Jelení maso Olej Pepř celý Pepř mletý Rozmarýn Sůl Sušené švestky Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špenátová pomazánka

Špenátová pomazánka

Šlehačkový mramorový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

Nakládané řízky

Nakládané řízky

Švestkové buchty

Švestkové buchty

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

Omáčka z vepřových jater

Omáčka z vepřových jater

Jahodovo-smetanové řezy

Jahodovo-smetanové řezy

Kuřecí zapečené s rajčaty a mozzarellou

Kuřecí zapečené s rajčaty a…

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

112
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
82
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
70
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
42
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Těstovinový salát s…
26
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Jelení špízy se sušeným ovocem a slaninou na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact