• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jelení špízy se sušeným ovocem a slaninou na víně
Napište svůj komentář k receptu

Jelení špízy se sušeným ovocem a slaninou na víně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jelení špízy se sušeným ovocem a slaninou na víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g jelení maso - kýta
    • 2
      ks červená cibule - menší
    • 30
      ks sušené švestky nebo meruňky, cca
    • 250
      g anglická slanina - plátky
    • 1
      ks rozmarýn - snítka
    • 200
      g cherry rajčátka cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej
    • 100
      ml červené víno
    • 150
      ml vepřový vývar cca
  • Marináda na maso
    • 50
      ml olej
    • 150
      ml červené víno cca
    • 8
      ks pepř celý
    • 2
      ks bobkový list
    • rozmarýn - snítka
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
V míse smícháme všechny ingredience na marinádu. Kýtu očistíme a vložíme do marinády, zaklopíme a necháme 24 hodin marinovat (po 12 hodinách maso otočíme). Pak ho vyjmeme z marinády, osušíme a pokrájíme na kostky.
2
Cibule oloupeme, přepůlíme a rozebereme na jednotlivé vrstvy. Sušené ovoce spaříme vroucí vodou a necháme okapat, pak ho pevně obalíme v plátcích slaniny.
3
Na navlhčené špejle napichujeme střídavě maso, cibuli a ovoce ve slanině. Hotové špízy osolíme a opepříme, poté na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme ze všech stran dozlatova. Pokud nám zbyla nějaká slanina a ovoce, můžeme je pokrájet na nudličky a přihodit do pánve orestovat ke špízům.
4
K opečeným špízům přidáme rajčátka, nasekaný rozmarýn, přilijeme víno a vývar, zakryjeme poklicí a dusíme doměkka.
5
Podáváme s bramborovou přílohou nebo jáhlami, přeléváme vydušenou šťávou ze špízů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny se sušeným ovocem

Těstoviny se sušeným ovocem

Listový závin s tvarohem a sušeným ovocem

Listový závin s tvarohem a sušeným…

Domácí čokoláda se sušeným ovocem

Domácí čokoláda se sušeným ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Maso & ryby & mořské plody Zvěřina Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Zvěřina Uzeniny Z ovoce Oběd Večeře Smažení Dušení Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Červená cibule Červené víno Cherry rajčátka Jelení maso Olej Pepř celý Pepř mletý Rozmarýn Sůl Sušené švestky Vepřový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka s nivou

Sýrová pomazánka s nivou

Cuketová čína 3

Cuketová čína 3

Zeleninová polévka s klobásou

Zeleninová polévka s klobásou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Čočková polévka s kořenovou zeleninou

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Pikantní syrečkový (tvarůžkový) salát

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Nejlehčí pečené kuře a brambory

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

Brokolicový koláč z listového těsta

Brokolicový koláč z listového těsta

Rychlý sváteční perník s náplní - i jako beránek

Rychlý sváteční perník s náplní - i…

Doporučujeme

30 minut
Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

145
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
141
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
51
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
44
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
40
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…

Zajímavé články

Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

Kapela Lucie chystá narozeninové turné: Pro velký zájem přidává další termín

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

  • Recepty.cz
  • Jelení špízy se sušeným ovocem a slaninou na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact