• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Napište svůj komentář k receptu

Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Parádní chuťový zážitek pro všechny milovníky zvěřiny! Lahodná jelení kýta pečená se žampiony a oříšky je doplněná o vynikající brusinkovou omáčku. Salát z quinoy, rajčat, papriky, cibulky a cukety poslouží jako perfektní příloha.

Suroviny

6 porce
  • Maso
    • 1
      kg jelení maso kýta
    • sůl
    • 4
      ks jalovec
    • 4
      ks černý pepř
    • 2
      ks hřebíček
    • 1
      lžička oregáno
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce rozmarýn
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g žampiony
    • 0,50
      šálek lískové oříšky
    • 2
      lžíce olej
  • Omáčka
    • 1
      ks marmeláda brusinková
    • 1
      ks červená cibule
    • 20
      g máslo
    • vinný ocet dle chuti
  • Salát
    • 250
      g quinoa
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 1
      ks červená paprika
    • 0,50
      ks cuketa
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžička staročeské koření
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Maso rozřízněte na velký plát a naklepejte přes mikrotenový pytlík. Nadrťte směs koření.
2
Na másle zpěňte nasekanou cibuli a nakrájené žampiony, oříšky a opečte nasucho. Obojí promíchejte. Maso osolte, okořeňte, přidejte žampiony s oříšky, zaviňte, konce spíchněte a zprudka opečte na rozehřátém oleji. Vložte do trouby předehřáté na 180°C, zakryjte a pečte asi hodinu a půl, občas přelijte výpekem. V případě potřeby podlévejte vodou. Maso odkryjte a dopečte, 15 minut.
3
Připravte omáčku. Nasekanou červenou cibuli orestujte na máslo a rozmixujte s brusinkami. Ochuťte solí a vinným octem. Quinou připravte podle návodu na sáčku a dejte do mísy. Promíchejte s koření, solí, olejem a citronem, potom s nakrájenou zeleninou, uložte do ledničky. Maso podávejte s omáčkou a salátem.

RADA: Chyby, které děláme při přípravě masa

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou

Jelení steak se zelím a uzenou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Zvěřina FOOD
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Černý pepř Červená cibule Červená paprika Cibule Citronová šťáva Cuketa Hřebíček Jalovec Jarní cibulka Jelení maso Lískové oříšky Marmeláda Máslo Olej Olivový olej Oregáno Quinoa Rajčata Rozmarýn Staročeské koření Sůl Vinný ocet Žampiony

Jak naporcovat králíka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka se sýrem

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

Grilovaný banán

Grilovaný banán

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Fenyklový salát s pomerančem

Fenyklový salát s pomerančem

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Papriky plněné sýrovou nádivkou

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Jak naporcovat králíka

Poslední sledované recepty

48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
37
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
35
Bublanina s ostružinami
Bublanina s ostružinami
26
Banánovo kokosové chia
Banánovo kokosové chia

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Štvou sebe i okolí: Znáte největší puntičkáře podle horoskopu?

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zrádci odtajnili první soutěžící: Je jí slavná moderátorka!

Zrádci odtajnili první soutěžící: Je jí slavná moderátorka!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…
Jehněčí plec pečená
Jehněčí plec pečená
Jehněčí tikka
Jehněčí tikka
Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou
Jelení steak se zelím a uzenou křenovou…
Jelení vývar s knedlíčky
Jelení vývar s knedlíčky
Jelítková roládka
Jelítková roládka
  • Recepty.cz
  • Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact