• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Napište svůj komentář k receptu

Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Parádní chuťový zážitek pro všechny milovníky zvěřiny! Lahodná jelení kýta pečená se žampiony a oříšky je doplněná o vynikající brusinkovou omáčku. Salát z quinoy, rajčat, papriky, cibulky a cukety poslouží jako perfektní příloha.

Suroviny

6 porce
  • Maso
    • 1
      kg jelení maso kýta
    • sůl
    • 4
      ks jalovec
    • 4
      ks černý pepř
    • 2
      ks hřebíček
    • 1
      lžička oregáno
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce rozmarýn
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g žampiony
    • 0,50
      šálek lískové oříšky
    • 2
      lžíce olej
  • Omáčka
    • 1
      ks marmeláda brusinková
    • 1
      ks červená cibule
    • 20
      g máslo
    • vinný ocet dle chuti
  • Salát
    • 250
      g quinoa
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 1
      ks červená paprika
    • 0,50
      ks cuketa
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžička staročeské koření
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Maso rozřízněte na velký plát a naklepejte přes mikrotenový pytlík. Nadrťte směs koření.
2
Na másle zpěňte nasekanou cibuli a nakrájené žampiony, oříšky a opečte nasucho. Obojí promíchejte. Maso osolte, okořeňte, přidejte žampiony s oříšky, zaviňte, konce spíchněte a zprudka opečte na rozehřátém oleji. Vložte do trouby předehřáté na 180°C, zakryjte a pečte asi hodinu a půl, občas přelijte výpekem. V případě potřeby podlévejte vodou. Maso odkryjte a dopečte, 15 minut.
3
Připravte omáčku. Nasekanou červenou cibuli orestujte na máslo a rozmixujte s brusinkami. Ochuťte solí a vinným octem. Quinou připravte podle návodu na sáčku a dejte do mísy. Promíchejte s koření, solí, olejem a citronem, potom s nakrájenou zeleninou, uložte do ledničky. Maso podávejte s omáčkou a salátem.

RADA: Chyby, které děláme při přípravě masa

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou

Jelení steak se zelím a uzenou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Zvěřina FOOD
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Černý pepř Červená cibule Červená paprika Cibule Citronová šťáva Cuketa Hřebíček Jalovec Jarní cibulka Jelení maso Lískové oříšky Marmeláda Máslo Olej Olivový olej Oregáno Quinoa Rajčata Rozmarýn Staročeské koření Sůl Vinný ocet Žampiony

Jak naporcovat králíka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Polévka z růžičkové kapusty

Polévka z růžičkové kapusty

Těstovinový salát s tofu

Těstovinový salát s tofu

Tvarohový koláč s citronem

Tvarohový koláč s citronem

Trojbarevný koláč naší babičky

Trojbarevný koláč naší babičky

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Kuřecí prsíčka v tatarce

Kuřecí prsíčka v tatarce

Dort srdce

Dort srdce

Fitness jogurtový koláč nepečený

Fitness jogurtový koláč nepečený

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak naporcovat králíka

Poslední sledované recepty

65
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
49
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
34
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Pstruh na čekankovém risottu
Pstruh na čekankovém…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Anička Slováčková by dnes slavila 30: Nejkrásnější fotky jejího krátkého života

Anička Slováčková by dnes slavila 30: Nejkrásnější fotky jejího krátkého života

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…
Jehněčí plec pečená
Jehněčí plec pečená
Jehněčí tikka
Jehněčí tikka
Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou
Jelení steak se zelím a uzenou křenovou…
Jelení vývar s knedlíčky
Jelení vývar s knedlíčky
Jelítková roládka
Jelítková roládka
  • Recepty.cz
  • Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact