• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jehněčí tikka
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí tikka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí tikka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 3
      ks cibule
    • 2
      ks červená paprika
    • sůl
    • 4
      ks rajčata
    • pepř mletý
    • 2
      špetka chilli
    • 1
      lžička paprika
    • 1
      lžička zázvor - mletý
    • 200
      g hrášek
    • 3
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžička koriandr - mletý
    • 3
      lžíce jogurt
    • 1
      lžička kurkuma
    • 2
      špetka česnek sušený
    • 2
      lžička pískavice
    • 600
      g jehněčí maso
    • 3
      lžíce ghí
    • jasmínová rýže k podání
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • tamarindová pasta

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájejte na kostičky, cibuli nahrubo. Z paprik odstraňte semínka a nakrájejte je na tenké proužky. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na malé kousky.
2
Na hluboké pánvi rozehřejte ghí a jehněčí na něm opečte ze všech stran. Přidejte cibuli a papriky. Dochuťte solí a pepřem, poté přidejte ostatní koření včetně tamarindové pasty.
3
Vmíchejte rajčatový protlak, přidejte rajčata a zalijte 600 ml vody. Přiveďte k varu, snižte teplotu a asi 45 minut za občasného míchání vařte, dokud maso nezměkne.
4
Po asi 30 minutách přidejte hrášek a jogurt. Dochuťte solí a citronovou šťávou. Podávejte s uvařenou jasmínovou rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Indické kuře Tikka Masala

Indické kuře Tikka Masala

Tikka masala

Tikka masala

Tikka masala s vejci

Tikka masala s vejci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek sušený Chilli Cibule Citronová šťáva Ghí Hrášek Jasmínová rýže Jehněčí maso Jogurt Koriandr - mletý Kurkuma Mletý kmín Paprika Pepř mletý Pískavice Rajčata Rajský protlak Sůl Tamarindová pasta Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízová pěna

Rybízová pěna

Kakaové řezy s piškoty

Kakaové řezy s piškoty

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

Bramborové placky

Bramborové placky

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Taštička z listového těsta s pudinkem…

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy (dort)

Kávovo-smetanové "cappuccino" řezy …

Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec

Jemné lívance z acidofilního mléka -…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

157
Výborný dresing
Výborný dresing
87
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
66
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
50
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
44
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…
Jehněčí plec pečená
Jehněčí plec pečená
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou
Jelení steak se zelím a uzenou křenovou…
Jelení vývar s knedlíčky
Jelení vývar s knedlíčky
  • Recepty.cz
  • Jehněčí tikka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact