• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Jehněčí plec pečená
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí plec pečená

autor: jenda-benda
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí plec pečená
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g slanina
    • 500
      g rajčata
    • česnek 2 palice
    • 2
      ks citron
    • 2
      lžíce med
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej
    • 2
      kg jehněčí plece

Postup přípravy receptu

1
Jehněčí plec odblaníme a nožem propícháme (prošpikujeme) polijemem olivovým olejem a potřeme česnekem a vtlačíme rozmačkaný česnek do masa. Pod maso nakrájíme slaninu na kostičky. Okolo nakrájíme na větší kousky rajčata. 1. citrón bez kůry nakrájíme na kolečka, 2. citrón vymačkáme na maso. Osolíme, opepříme, potřeme medem a pečeme v uzavřeném pekáči cca 1,5 hod., maso otáčíme, nepodléváme, rajčata pustí štávu. Posledních 10 min. pečeme bez horního pekáče, do zlatova.
2
Výborné s bramborovou kaší a zeleným salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená plec (nejen) s jablky

Pečená plec (nejen) s jablky

Plec pečená (nejen) se zelím

Plec pečená (nejen) se zelím

Pečená vepřová plec s bramborem

Pečená vepřová plec s bramborem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dannij | 25. 2. 2017 16:23

    Většinou recepty nehodnotím, ale tady jsem musela. Jedním slovem výborné jídlo, dala jsem asi jen půl citronu, a pak přidala trošku medu, a naprosto luxusní. Všem moc chutnalo

  • Veruš | 4. 9. 2011 13:16

    vynikající kombinace chutí. všem moc chutnalo. jen citronu jsem dala méně.

  • Eleni | 26. 8. 2011 17:31

    Děkuji za recept. Měla jsem jehněčí z mrazáku už nakrájené na kostky, tak jsem zamíchala všechny ingredience dohromady a pekla asi hodinku. Kombinace je supr, masíčko bylo chutné, jen šťáva trochu kyselejší (a to jsem citronem docela šetřila).

  • Kakamila | 21. 11. 2007 18:19

    Děkuji za moc dobrý recept. Předevčírem jsem to udělala a nemělo to chybu - s tou bramborovou kaší hmmmm mňam.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citron Jehněčí plece Med Olivový olej Pepř mletý Rajčata Slanina Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Zapečená brokolice s těstovinami

Zapečená brokolice s těstovinami

Nakládané sýrové kostky

Nakládané sýrové kostky

Řezy Pribiňáček

Řezy Pribiňáček

Barevná minutka - trikolora

Barevná minutka - trikolora

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Sójové kostky s hlívou ústřičnou

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Doporučujeme

35 minut
Pórkový krém s gorgonzolou

Pórkový krém s gorgonzolou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Poslední sledované recepty

30
Štědrovečerní hrachová polévka
Štědrovečerní hrachová…
26
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
17
Malinová vosí hnízda
Malinová vosí hnízda
16
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně změknou
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně…
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s čokoládou, ořechy i netradiční s mákem
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s…
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
AHA.cz Dejdar se chvěje hrůzou: Je to přehlídka zloby a nenávisti

Dejdar se chvěje hrůzou: Je to přehlídka zloby a nenávisti

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Ženy.cz Pouze 33 % Čechů má naspořeno na důchod. Jak se na stáří připravit, aby vás nezaskočilo?

Pouze 33 % Čechů má naspořeno na důchod. Jak se na stáří připravit, aby vás nezaskočilo?

Blesk.cz Operní pěvkyně Eva Urbanová a herec Miroslav Donutil: Chystají společné Vánoce!

Operní pěvkyně Eva Urbanová a herec Miroslav Donutil: Chystají společné Vánoce!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Další doporučené recepty:

Jehněčí panenka s višňovým čatní
Jehněčí panenka s višňovým čatní
Jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…
Jehněčí tikka
Jehněčí tikka
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou
Jelení steak se zelím a uzenou křenovou…
  • Recepty.cz
  • Jehněčí plec pečená
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact