• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • jehněčí kýta
    • cibule
    • 100
      g uzená slanina
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná
    • sůl
    • 8
      ks brambory větších
    • 2
      dl červené víno
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • petrželka
    • 1
      dl voda na podlití masa
    • koření hovězí pečeně

Postup přípravy receptu

1
Jehněčí kýtu omyjeme, prošpikujeme kousky slaniny, jemně osolíme, potřeme plnotučnou hořčicí, jemně po povrchu maso nařežeme, dáme do pekáčku, Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a posypeme kořením na hovězí pečení, podlijeme asi 1dcl vody.
2
Dáme do předem vyhřáté trouby asi na 150 - 170 C a pečeme zvolna. Aby bylo maso měkké je nutné pekáček přikrýt ( třeba alobalem). Během pomalého pečení podléváme. Po hodince pečení k masu přidáme 2 dcl červeného vína a dále pečeme. Na troubě přidáme na 200 C.
3
Mezitím co se nám maso peče, připravíme přílohu. Uvařené brambory ve slupce oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky, které na pávi s troškou oleje opečeme, ale nesolíme.
4
Po dopečení masa slijeme výpek, scedíme přes jemné sítko do kastrůlku, rozmícháme v něm asi 3- 4 lžíce hladké mouky, přidáme 1 malou zakysanou smetanu a za stálého míchání povaříme na mírném ohni. Do omáčky přidáme nasekanou petrželku.
5
Maso nakrájíme na plátky, přidáme opečené brambory a přelijeme připravenou omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína

Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dubina007 | 22. 3. 2014 13:49

    Vynikajicí!!! Nedělali jsme omáčku se zakysané smetany, použili jsme jen šťávu na brambory a všichni byli nadšení. Děkuji.

  • Táňa | 19. 9. 2012 14:09

    Absolutně vynikající. Jehněčí jsem vařila podruhé v životě a měla jsem strach, jestli se podaří. Ale recept je opravdu jednoduchý, maso se mi rozpadalo a omáčka byla výborná, i když jsem použila obyčejnou 12% smetanu místo zakysané a místo směsi koření na hovězí pečeni jsem dala pepř, papriku, tymián, kmín a bobkový list.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Jehněčí Prosinec Oběd Pečení Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červené víno Cibule Hořčice plnotučná Jehněčí kýta Koření Petrželka Sůl Uzená slanina Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Ořechová bábovka - ideální na beránka

Sněhové pečivo

Sněhové pečivo

Vyprošťovací česnečka

Vyprošťovací česnečka

Azu po česku

Azu po česku

Andělská roláda

Andělská roláda

Francouzská bageta

Francouzská bageta

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Ořechoví šnečci - rychle a chutně

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

41
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
30
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
25
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
25
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
25
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí panenka s višňovým čatní
Jehněčí panenka s višňovým čatní
Jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně
Jehněčí plec pečená
Jehněčí plec pečená
Jehněčí tikka
Jehněčí tikka
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
  • Recepty.cz
  • Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact