• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • jehněčí kýta
    • cibule
    • 100
      g uzená slanina
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná
    • sůl
    • 8
      ks brambory větších
    • 2
      dl červené víno
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • petrželka
    • 1
      dl voda na podlití masa
    • koření hovězí pečeně

Postup přípravy receptu

1
Jehněčí kýtu omyjeme, prošpikujeme kousky slaniny, jemně osolíme, potřeme plnotučnou hořčicí, jemně po povrchu maso nařežeme, dáme do pekáčku, Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a posypeme kořením na hovězí pečení, podlijeme asi 1dcl vody.
2
Dáme do předem vyhřáté trouby asi na 150 - 170 C a pečeme zvolna. Aby bylo maso měkké je nutné pekáček přikrýt ( třeba alobalem). Během pomalého pečení podléváme. Po hodince pečení k masu přidáme 2 dcl červeného vína a dále pečeme. Na troubě přidáme na 200 C.
3
Mezitím co se nám maso peče, připravíme přílohu. Uvařené brambory ve slupce oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky, které na pávi s troškou oleje opečeme, ale nesolíme.
4
Po dopečení masa slijeme výpek, scedíme přes jemné sítko do kastrůlku, rozmícháme v něm asi 3- 4 lžíce hladké mouky, přidáme 1 malou zakysanou smetanu a za stálého míchání povaříme na mírném ohni. Do omáčky přidáme nasekanou petrželku.
5
Maso nakrájíme na plátky, přidáme opečené brambory a přelijeme připravenou omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína

Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dubina007 | 22. 3. 2014 13:49

    Vynikajicí!!! Nedělali jsme omáčku se zakysané smetany, použili jsme jen šťávu na brambory a všichni byli nadšení. Děkuji.

  • Táňa | 19. 9. 2012 14:09

    Absolutně vynikající. Jehněčí jsem vařila podruhé v životě a měla jsem strach, jestli se podaří. Ale recept je opravdu jednoduchý, maso se mi rozpadalo a omáčka byla výborná, i když jsem použila obyčejnou 12% smetanu místo zakysané a místo směsi koření na hovězí pečeni jsem dala pepř, papriku, tymián, kmín a bobkový list.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Jehněčí Prosinec Oběd Pečení Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červené víno Cibule Hořčice plnotučná Jehněčí kýta Koření Petrželka Sůl Uzená slanina Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Alibábovka

Alibábovka

Neobvyklý kuskus

Neobvyklý kuskus

Šunkofleky-klouzáky

Šunkofleky-klouzáky

Chlebová pečeně

Chlebová pečeně

Jablečný koláč (buchta)

Jablečný koláč (buchta)

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Halušky se špenátem

Halušky se špenátem

Meruňková zmrzlina

Meruňková zmrzlina

Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

Čokoládová poleva se zakysanou…

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
19
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
18
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda
18
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Plat Johna Cryera z Dva a půl chlapa: O půl míň než Sheen!

Plat Johna Cryera z Dva a půl chlapa: O půl míň než Sheen!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí panenka s višňovým čatní
Jehněčí panenka s višňovým čatní
Jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně
Jehněčí plec pečená
Jehněčí plec pečená
Jehněčí tikka
Jehněčí tikka
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
  • Recepty.cz
  • Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact