• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • jehněčí kýta
    • cibule
    • 100
      g uzená slanina
    • 3
      lžíce hořčice plnotučná
    • sůl
    • 8
      ks brambory větších
    • 2
      dl červené víno
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • petrželka
    • 1
      dl voda na podlití masa
    • koření hovězí pečeně

Postup přípravy receptu

1
Jehněčí kýtu omyjeme, prošpikujeme kousky slaniny, jemně osolíme, potřeme plnotučnou hořčicí, jemně po povrchu maso nařežeme, dáme do pekáčku, Přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a posypeme kořením na hovězí pečení, podlijeme asi 1dcl vody.
2
Dáme do předem vyhřáté trouby asi na 150 - 170 C a pečeme zvolna. Aby bylo maso měkké je nutné pekáček přikrýt ( třeba alobalem). Během pomalého pečení podléváme. Po hodince pečení k masu přidáme 2 dcl červeného vína a dále pečeme. Na troubě přidáme na 200 C.
3
Mezitím co se nám maso peče, připravíme přílohu. Uvařené brambory ve slupce oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky, které na pávi s troškou oleje opečeme, ale nesolíme.
4
Po dopečení masa slijeme výpek, scedíme přes jemné sítko do kastrůlku, rozmícháme v něm asi 3- 4 lžíce hladké mouky, přidáme 1 malou zakysanou smetanu a za stálého míchání povaříme na mírném ohni. Do omáčky přidáme nasekanou petrželku.
5
Maso nakrájíme na plátky, přidáme opečené brambory a přelijeme připravenou omáčkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína

Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dubina007 | 22. 3. 2014 13:49

    Vynikajicí!!! Nedělali jsme omáčku se zakysané smetany, použili jsme jen šťávu na brambory a všichni byli nadšení. Děkuji.

  • Táňa | 19. 9. 2012 14:09

    Absolutně vynikající. Jehněčí jsem vařila podruhé v životě a měla jsem strach, jestli se podaří. Ale recept je opravdu jednoduchý, maso se mi rozpadalo a omáčka byla výborná, i když jsem použila obyčejnou 12% smetanu místo zakysané a místo směsi koření na hovězí pečeni jsem dala pepř, papriku, tymián, kmín a bobkový list.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Jehněčí Prosinec Oběd Pečení Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Červené víno Cibule Hořčice plnotučná Jehněčí kýta Koření Petrželka Sůl Uzená slanina Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort od krtka

Dort od krtka

Rizoto z mletého masa

Rizoto z mletého masa

Čočková polévka z komentářů

Čočková polévka z komentářů

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Paprikový utopenec

Paprikový utopenec

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou…

Bramborové knedlíky sypané cibulovo-uzenou směsí

Bramborové knedlíky sypané cibulovo…

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Doporučujeme

20 minut
Vinná klobása s vejmrdou

Vinná klobása s vejmrdou

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

52
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
26
Vánoční jihočeský kuba
Vánoční jihočeský kuba
21
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
19
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
18
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát? Známe odpověď!
Jak připravit ten nejlepší bramborový salát?…
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
AHA.cz Skladatel Karel Svoboda (†67): Náhlá smrt krásné milenky!

Skladatel Karel Svoboda (†67): Náhlá smrt krásné milenky!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Blesk pro ženy Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Nezapomenutelné róby roku 2025: Které slavné dámy letos svými modely vyrazily dech?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Monika Absolonová: Tradiční vánočky napečené a slavnými rozebrané!

Monika Absolonová: Tradiční vánočky napečené a slavnými rozebrané!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

Vánoční magie: Tajemství kapří šupiny a kouzlo k přivolání peněz

Další doporučené recepty:

Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí panenka s višňovým čatní
Jehněčí panenka s višňovým čatní
Jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně
Jehněčí plec pečená
Jehněčí plec pečená
Jehněčí tikka
Jehněčí tikka
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy
  • Recepty.cz
  • Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact