• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Jehněčí pečeně na rozmarýnu
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí pečeně na rozmarýnu

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí pečeně na rozmarýnu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g jehněčí maso vhodné na pečení - např. kýta
    • olivový olej
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Do masa připraveného na pečení vetřeme rozmarýn, pepř, česnek a trochu oleje (nejlépe olivového). Necháme odležet v chladu. Poté kýtu opečeme, osolíme, přidáme kousek másla (případně snítku čerstvého rozmarýnu), podlijeme a upečeme do měkka. Kdo chce mít intenzívnější česnekovou chuť, může maso potřít drceným česnekem ještě během pečení. Šťávu lze zahustiti troškou máčeného solamylu.
2
Ideální přílohou jsou vařené brambory a dušená zelenina, třeba směs hrášek, mrkev, kukuřice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Honza | 4. 3. 2017 03:09

    Sháním, jak dlouho se má péct v troubě a při kolika a recepty uvádí ingredience, nejen tenhle, ale teplota a na jak dlouho v troubě? Tady autor Di : upečeme do měkka... :-\

  • Jan Němec | 29. 12. 2010 14:15

    Je to dobré.K jehněčímu mám přístup protože mně to běhá po zahradě aby jsem nemusel sekat trávu.

  • Ivana Samcová | 25. 4. 2010 17:38

    Měla jsem větší kousek jehněčího, tak jsme měli jehněčí víkend, včera tento recept a dnes s nivou. Moc jsme si pochutnali, maso s česnekem a rozmarýnem je vážně vynikající. Di, díky za nápad přidat k bramborám i zeleninu. Dala jsem hrášek s mrkví, moc jsem si pochutnala. Díky za recept. Zdravím. Ivana

  • Dana Picková | 16. 2. 2006 10:03

    To máte pravdu, že jehněčí je již dlouho dost drahé a málokdy k sehnání. Ale chuťově mu nemůže skopové konkurovat. Je to spíše sváteční jídlo a Velikonoce se přece blíží.

  • Marie Horáková | 14. 2. 2006 10:40

    Dělám podobně, ale ze skopového, které je výrazně levnější, vložím recept.

  • Pavlína Svitáková | 14. 2. 2006 10:27

    Kombinace rozmarýn,česnek a jehněčí nemůže zklamat!Zkusím.Škoda jen,že je jehněčí tak drahé, určitě by bylo na našem jídelníčku častěji .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Jehněčí maso Máslo Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Solamyl (bramborový škrob) Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilované kuře

Grilované kuře

Vídeňské ořechové rohlíčky

Vídeňské ořechové rohlíčky

Nebeské řezy

Nebeské řezy

Rychlá čína

Rychlá čína

Květákový nákyp s kuřecím masem

Květákový nákyp s kuřecím masem

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Doporučujeme

15 minut
15minutová česnečka

15minutová česnečka

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

8
15minutová česnečka
15minutová česnečka
7
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
7
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
6
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
6
Letní linecký koláč
Letní linecký koláč

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku  zničila vojna!

Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku zničila vojna!

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Nečekaná dohra Naked Attraction: Okamžitý konec po odhalení „tajné činnosti“

Nečekaná dohra Naked Attraction: Okamžitý konec po odhalení „tajné činnosti“

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Jehněčí pečeně na rozmarýnu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact