• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jehněčí pečeně na rozmarýnu
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí pečeně na rozmarýnu

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí pečeně na rozmarýnu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g jehněčí maso vhodné na pečení - např. kýta
    • olivový olej
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)

Postup přípravy receptu

1
Do masa připraveného na pečení vetřeme rozmarýn, pepř, česnek a trochu oleje (nejlépe olivového). Necháme odležet v chladu. Poté kýtu opečeme, osolíme, přidáme kousek másla (případně snítku čerstvého rozmarýnu), podlijeme a upečeme do měkka. Kdo chce mít intenzívnější česnekovou chuť, může maso potřít drceným česnekem ještě během pečení. Šťávu lze zahustiti troškou máčeného solamylu.
2
Ideální přílohou jsou vařené brambory a dušená zelenina, třeba směs hrášek, mrkev, kukuřice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Honza | 4. 3. 2017 03:09

    Sháním, jak dlouho se má péct v troubě a při kolika a recepty uvádí ingredience, nejen tenhle, ale teplota a na jak dlouho v troubě? Tady autor Di : upečeme do měkka... :-\

  • Jan Němec | 29. 12. 2010 14:15

    Je to dobré.K jehněčímu mám přístup protože mně to běhá po zahradě aby jsem nemusel sekat trávu.

  • Ivana Samcová | 25. 4. 2010 17:38

    Měla jsem větší kousek jehněčího, tak jsme měli jehněčí víkend, včera tento recept a dnes s nivou. Moc jsme si pochutnali, maso s česnekem a rozmarýnem je vážně vynikající. Di, díky za nápad přidat k bramborám i zeleninu. Dala jsem hrášek s mrkví, moc jsem si pochutnala. Díky za recept. Zdravím. Ivana

  • Dana Picková | 16. 2. 2006 10:03

    To máte pravdu, že jehněčí je již dlouho dost drahé a málokdy k sehnání. Ale chuťově mu nemůže skopové konkurovat. Je to spíše sváteční jídlo a Velikonoce se přece blíží.

  • Marie Horáková | 14. 2. 2006 10:40

    Dělám podobně, ale ze skopového, které je výrazně levnější, vložím recept.

  • Pavlína Svitáková | 14. 2. 2006 10:27

    Kombinace rozmarýn,česnek a jehněčí nemůže zklamat!Zkusím.Škoda jen,že je jehněčí tak drahé, určitě by bylo na našem jídelníčku častěji .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Jehněčí maso Máslo Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Solamyl (bramborový škrob) Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fofr koláč

Fofr koláč

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Jablkový mřížkový koláč

Jablkový mřížkový koláč

Cuketová polévka  s hráškem a mátou

Cuketová polévka s hráškem a mátou

Pikantní kuřecí nudličky

Pikantní kuřecí nudličky

Vepřová játra obalovaná

Vepřová játra obalovaná

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy s čokoládou - vláčná

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy…

Smetanový dort s ovocem

Smetanový dort s ovocem

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky z remosky s…

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

32
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
27
Jogurtová zálivka s česnekem a kari
Jogurtová zálivka s…
25
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
22
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
21
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Blesk.cz Umíral s miláčkem Hollywoodu, teď se herec Kajetán Písařovic v kolonii chystá na zimu

Umíral s miláčkem Hollywoodu, teď se herec Kajetán Písařovic v kolonii chystá na zimu

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

  • Recepty.cz
  • Jehněčí pečeně na rozmarýnu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact