• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jehněčí panenka s višňovým čatní
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí panenka s višňovým čatní

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí panenka s višňovým čatní
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 750
      g višně
    • 100
      ml šťáva z hroznů červené
    • 50
      ml červené víno
    • 3
      ks šalotka
    • 1
      lžíce hořčičné semínko
    • 4
      ks hřebíček
    • 1
      ks bobkový list
    • 3
      lžíce cukr přírodní
    • 2
      lžíce pektin
    • 500
      g jehněčí maso panenka
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 150
      g kozí sýr
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Opláchnuté a vypeckované višně svařte v hrnci s hroznovou šťávou, vínem, nakrájenými šalotkami, kořením a cukrem, asi 10 minut.
2
Posypte pektinem a nechte přejít varem. Vyjměte celá koření a třešňové čatní případně dochuťte solí a čerstvě mletým černým pepřem. Maso opláchněte a osušte. Na velké pánvi rozehřejte olej a maso na něm opečte z každé strany 3 až 4 minuty.
3
Sýr nakrájejte na plátky a položte na maso. Přikryjte poklicí, aby se sýr natavil. K masu výborně chutnají brambory zapečené s trochou rozmarýnu a pikantní višňové čatní.
4
Know-how: Stejným způsobem můžete upravit běžnější vepřovou panenku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřová panenka v bylinkách se švestkovým čatní

Vepřová panenka v bylinkách se…

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mišule1 | 10. 2. 2015 20:33

    No, řekla bych, že se čerstvé višně se dají celkem dobře nahradit těmi kompotovanými nebo mraženými ;-) :-P

  • Eva | 5. 2. 2015 22:07

    Co nejdřív :-D Višně jsou v létě a to bude někdy za půl roku.

  • Mišule1 | 5. 2. 2015 21:13

    To vypadá velmi lákavě, co nejdříve vyzkouším :-)

  • Vlasta Novák | 2. 7. 2012 15:17

    Dobrý den, díky za upozornění. Opraveno...

  • svišť | 2. 7. 2012 11:57

    Třešňové čatní se dělá z višní ??? O:-) O:-) O:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Jehněčí Červen Oběd Večeře Pečení Vaření Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Červené víno Cukr Hořčičné semínko Hřebíček Jehněčí maso Kozí sýr Olivový olej Pektin Pepř mletý Šalotka Šťáva z hroznů Sůl Višně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Zapečené kuře s bramborem

Zapečené kuře s bramborem

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

Masíčko v hermelínu-minutka

Masíčko v hermelínu-minutka

Jahodová limonáda

Jahodová limonáda

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Placičky ze zbylé bramborové kaše

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Doporučujeme

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

19
Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta
11
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
11
Cukety plněné mletým masem
Cukety plněné mletým…
11
Klasické lečo
Klasické lečo
9
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Smutný konec Všechnopárty Karla Šípa: Končí mu smlouva!

Smutný konec Všechnopárty Karla Šípa: Končí mu smlouva!

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Reakce slavných na odvážný krok Něrgešové: Jsi kočka! A záplava srdíček...

Reakce slavných na odvážný krok Něrgešové: Jsi kočka! A záplava srdíček...

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

Jehněčí na mangoldu s citronem
Jehněčí na mangoldu s citronem
Jehněčí na víně
Jehněčí na víně
Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí nožička dušená v zelenině
Jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína
Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…
Jehněčí plec pečená
Jehněčí plec pečená
  • Recepty.cz
  • Jehněčí panenka s višňovým čatní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact