• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jehněčí na bylinkách a rajčatech
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 160 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí na bylinkách a rajčatech
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 3
      snítka oregáno čerstvé
    • 3
      snítka rozmarýn čerstvé
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • jehněčí kýta
    • 0,50
      l červené víno sladší
    • 2
      plechovka nakládaná loupaná rajčata
    • 1
      lžička cukr
    • 1
      lžička škrob

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte si troubu na 200°C. V robotu nebo hmoždíři zpracujte 2 lžíce olivového oleje, čerstvé lístky ze 3 snítek oregána a rozmarýnu, 3 stroužky česneku, sůl a pepř. Tuto směs vetřete na jehněčí. Doporučený kousek je rameno (necelé 2 kg), ovšem já jsem tohle neměla, tak jsem použila žebra a hřbet a hrudník.
2
Dejte na dostatečně velký pekáč nebo zapékací mísu a 20 minut nechte péct. Potom zakryjte alobalem a nechte péct hodinu a půl. Pokud budete mít jeden větší kousek masa (kýtu, rameno...), nechte to péct déle (středně propečený 2kg kousek - 2 hodiny). Postupně podlévejte menším množstvím vody, aby se nespálily šťávy a tuk vytékající z masa.
3
Vyndejte z trouby a z pekáče, přidejte 0,5 l červeného vína (raději sladší), 2 plechovky krájených rajčat a lžičku cukru, ochuťte solí a pepřem. Promíchejte a zamíchejte 1 lžičku škrobu rozmíchaného v troše vody. Vraťte maso do pekáče a dejte do trouby na dalších 20-30 minut.
4
Podávejte s čerstvým bílým pečivem, bramborovým knedlíkem nebo vařenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Kuřecí řízky zapečené v bylinkách

Kuřecí řízky zapečené v bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

Vepřový králík pečený na bylinkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Jehněčí Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Cukr Jehněčí kýta Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Oregáno Pepř mletý Rozmarýn Škrob Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Milionová polévka

Milionová polévka

Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

Perník s pudinkem - nedrobí se

Perník s pudinkem - nedrobí se

Lehký kakaový koláč se švestkami

Lehký kakaový koláč se švestkami

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Doporučujeme

30 minut
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

440
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
92
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
74
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
49
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…
42
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Natálie Jirásková po konci s Mišíkem: Už je zase šťastná!

Natálie Jirásková po konci s Mišíkem: Už je zase šťastná!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jakub Prachař exkluzivně pro Blesk o incidentu v letadle: Udělal jsem chybu!

Jakub Prachař exkluzivně pro Blesk o incidentu v letadle: Udělal jsem chybu!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Magie na cesty. Jak si přičarovat spokojenou dovolenou se šťastným návratem domů podle Helen Stanku

Další doporučené recepty:

Jehněčí kotlety - grilované
Jehněčí kotlety - grilované
Jehněčí kotlety na bylinkách
Jehněčí kotlety na bylinkách
Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail
Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…
Jehněčí na kari s chřestem
Jehněčí na kari s chřestem
Jehněčí na mangoldu s citronem
Jehněčí na mangoldu s citronem
Jehněčí na víně
Jehněčí na víně
  • Recepty.cz
  • Jehněčí na bylinkách a rajčatech
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact