• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory (malé, pevné)
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • 6
      lžíce olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 1
      svazek petrželka (hladkolistá)
    • 1
      lžíce strouhaný parmazán
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 160
      ml červené víno
    • 800
      g karotka
    • 1
      ks citronová kůra (z jednoho citronu)
    • 50
      g sušená rajčata (v oleji)
    • 200
      ml vepřový vývar
    • 1
      kg jehněčí kotlety
    • cukr
    • 3
      lžíce balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozehřejte na 180 °C i s pekáčem, položeným na druhé příčce odspodu. Maso nařízněte u kostí do hloubky asi 3 cm, případnou tukovou vrstvičku na mase několikrát nařízněte křížem. Osolte, opepřete a do zářezů vetřete směs z trochy nasekaného rozmarýnu, rajčat a sýra. Zbylým rozmarýnem posypte maso. Do horkého pekáče v troubě vlijte polovinu oleje, vložte maso kůží dolů a pečte 30 minut za občasného podlévání vínem.

RADA: VIDEO, jak na špenátovou nádivku bez masa

2
Mezitím uvařte brambory ve slupce. Oloupejte je, opečte na pánvi na zbylém rozehřátém oleji, osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte směs z nasekané petržele, drceného česneku a citronové kůry. Oškrabanou a podélně rozpůlenou karotku povařte asi 15 minut v 250 ml vroucí osolené vody se špetkou cukru. Stáhněte z plamene, ale ponechte ve vývaru na teple.
3
Před podáváním svařte 4 lžíce mrkvového vývaru s balzamikem, sejměte z ohně a zašlehejte studené nakrájené máslo. Vzniklou omáčkou zakapejte karotku. Upečené maso vyjměte, překryjte alobalem a nechte chvíli odpočívat. Výpečky v pekáči odvařte vývarem, bez pokličky asi 5 minut. Dochuťte a maso podávejte s touto šťávou, karotkami a bylinkovými bramborami.

RADA: Jak na poctivý vývar!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • NikiNikol
    NikiNikol | 30. 3. 2012 16:33

    Určitě vikajici :-) ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Jehněčí FOOD Velikonoce
Maso Jehněčí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Brambory Červené víno Česnek Citronová kůra Cukr Jehněčí kotlety Karotka Máslo Olivový olej Pepř mletý Petrželka Rozmarýn Strouhaný parmazán Sůl Sušená rajčata Vepřový vývar

Vajíčková pomazánka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Hummus

Hummus

Krabí pomazánka od Camm

Krabí pomazánka od Camm

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Medovníkové kuličky

Medovníkové kuličky

Pudinkový pohár

Pudinkový pohár

Nakládané karotky

Nakládané karotky

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Vajíčková pomazánka

Poslední sledované recepty

31
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Bůček po maďarsku
Bůček po maďarsku
14
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Mezinárodní den ženského orgasmu: Nejslavnější scény ve filmech! Kdo souložil doopravdy?

Mezinárodní den ženského orgasmu: Nejslavnější scény ve filmech! Kdo souložil doopravdy?

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Jehněčí filet s borůvkami
Jehněčí filet s borůvkami
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí karbanátky s rozmarýnem
Jehněčí karbanátky s rozmarýnem
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety - grilované
Jehněčí kotlety - grilované
Jehněčí kotlety na bylinkách
Jehněčí kotlety na bylinkách
  • Recepty.cz
  • Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact