• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      kg brambory (malé, pevné)
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • 6
      lžíce olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 1
      svazek petrželka (hladkolistá)
    • 1
      lžíce strouhaný parmazán
    • 1
      snítka rozmarýn
    • 160
      ml červené víno
    • 800
      g karotka
    • 1
      ks citronová kůra (z jednoho citronu)
    • 50
      g sušená rajčata (v oleji)
    • 200
      ml vepřový vývar
    • 1
      kg jehněčí kotlety
    • cukr
    • 3
      lžíce balzamikový ocet

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozehřejte na 180 °C i s pekáčem, položeným na druhé příčce odspodu. Maso nařízněte u kostí do hloubky asi 3 cm, případnou tukovou vrstvičku na mase několikrát nařízněte křížem. Osolte, opepřete a do zářezů vetřete směs z trochy nasekaného rozmarýnu, rajčat a sýra. Zbylým rozmarýnem posypte maso. Do horkého pekáče v troubě vlijte polovinu oleje, vložte maso kůží dolů a pečte 30 minut za občasného podlévání vínem.

RADA: VIDEO, jak na špenátovou nádivku bez masa

2
Mezitím uvařte brambory ve slupce. Oloupejte je, opečte na pánvi na zbylém rozehřátém oleji, osolte a opepřete. Nakonec vmíchejte směs z nasekané petržele, drceného česneku a citronové kůry. Oškrabanou a podélně rozpůlenou karotku povařte asi 15 minut v 250 ml vroucí osolené vody se špetkou cukru. Stáhněte z plamene, ale ponechte ve vývaru na teple.
3
Před podáváním svařte 4 lžíce mrkvového vývaru s balzamikem, sejměte z ohně a zašlehejte studené nakrájené máslo. Vzniklou omáčkou zakapejte karotku. Upečené maso vyjměte, překryjte alobalem a nechte chvíli odpočívat. Výpečky v pekáči odvařte vývarem, bez pokličky asi 5 minut. Dochuťte a maso podávejte s touto šťávou, karotkami a bylinkovými bramborami.

RADA: Jak na poctivý vývar!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail

Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky…

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • NikiNikol
    NikiNikol | 30. 3. 2012 16:33

    Určitě vikajici :-) ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Jehněčí FOOD Velikonoce
Maso Jehněčí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Brambory Červené víno Česnek Citronová kůra Cukr Jehněčí kotlety Karotka Máslo Olivový olej Pepř mletý Petrželka Rozmarýn Strouhaný parmazán Sůl Sušená rajčata Vepřový vývar

Vajíčková pomazánka

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové flameri

Krupicové flameri

Zelňačka tety Vandy

Zelňačka tety Vandy

Kuřecí řízky Ondráš

Kuřecí řízky Ondráš

Dětská pomazánka

Dětská pomazánka

Chlebové smaženky

Chlebové smaženky

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Borůvkový koláč s pudinkem a jahodami

Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Penne s kuřecím masem, listovým…

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Bramborovo-ledový salát

Bramborovo-ledový salát

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Vajíčková pomazánka

Poslední sledované recepty

182
Sypánky s mákem
Sypánky s mákem
91
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
74
Máslové loupáčky
Máslové loupáčky
49
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky
40
Indický špenát se sýrem halloumi
Indický špenát se sýrem…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Obnovená premiéra muzikálu Osmý světadíl: Vdovy po Patejdlovi (†68) a Žbirkovi (†69) v dobré náladě

Obnovená premiéra muzikálu Osmý světadíl: Vdovy po Patejdlovi (†68) a Žbirkovi (†69) v dobré náladě

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Jehněčí filet s borůvkami
Jehněčí filet s borůvkami
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí karbanátky s rozmarýnem
Jehněčí karbanátky s rozmarýnem
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety - grilované
Jehněčí kotlety - grilované
Jehněčí kotlety na bylinkách
Jehněčí kotlety na bylinkách
  • Recepty.cz
  • Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact