• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jehněčí guláš
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí guláš

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
5fotografií
Nahrát fotku
 

Jehněčí guláš je oblíbenou alternativou klasického hovězího guláše a často je součástí tradičních jídelníčků ve svátečních obdobích, třeba na Velikonoce. Je známý svou sytou chutí i výrazným aroma.

Suroviny

4 porce
    • 750
      g jehněčí maso (nejlépe z kýty nebo plece)
    • 80
      ml slunečnicový olej
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce koření (na jehněčí maso)
    • 1
      lžíce vepřové sádlo
    • 2
      ks cibule
    • 20
      g mletá paprika
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 2
      dl červené víno
    • 800
      ml vývar
    • chléb kmínový (na zahuštění)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Den předem naložíme maso. Nakrájíme ho na kostky, smícháme s olejem, rozetřeným česnekem, kořením a necháme přes noc v chladu marinovat.

RADA: Vyzkoušejte i další recepty z jehněčího masa

2
Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na sádle, přidáme protlak a také zarestujeme. Ke konci přisypeme sušenou papriku. Papriku osmahneme jen krátce, aby nezhořkla.

RADA: Jak nakrájet cibuli nadrobno?

3
Přidáme maso i s marinádou a prudce ho necháme zatáhnout. Osolíme a opepříme. Přilijeme víno a vývar a necháme asi 1,5 hodiny vařit, dokud není maso měkké.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

4
Guláš můžeme zahustit chlebem, případně moukou rozmíchanou v malém množství studené vody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Jehněčí na víně

Jehněčí na víně

Jehněčí tikka

Jehněčí tikka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Chléb kmínový Cibule Jehněčí maso Koření Mletá paprika Pepř mletý Rajský protlak Slunečnicový olej Sůl Vepřové sádlo Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety zapečené se zeleninou

Špagety zapečené se zeleninou

Grilovaný losos

Grilovaný losos

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Boloňský guláš na zítra

Boloňský guláš na zítra

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Salát Rukola s cherry rajčátky a pomerančem

Salát Rukola s cherry rajčátky a…

Borůvkový dezertík I.

Borůvkový dezertík I.

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

160
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
121
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
110
Dršťková z bedel
Dršťková z bedel
74
Vánoční punč II.
Vánoční punč II.
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz 18letý syn moderátorky StarDance Kostkové: Stěhuje se pryč od mámy! Chce bydlet u prarodičů...

18letý syn moderátorky StarDance Kostkové: Stěhuje se pryč od mámy! Chce bydlet u prarodičů...

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Jednohubky z vinné klobásy
Jednohubky z vinné klobásy
Jednoporcová nádivka jako muffiny
Jednoporcová nádivka jako muffiny
Jehněčí filet s borůvkami
Jehněčí filet s borůvkami
Jehněčí karbanátky s rozmarýnem
Jehněčí karbanátky s rozmarýnem
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety
  • Recepty.cz
  • Jehněčí guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact