• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jehněčí guláš
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí guláš

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
5fotografií
Nahrát fotku
 

Jehněčí guláš je oblíbenou alternativou klasického hovězího guláše a často je součástí tradičních jídelníčků ve svátečních obdobích, třeba na Velikonoce. Je známý svou sytou chutí i výrazným aroma.

Suroviny

4 porce
    • 750
      g jehněčí maso (nejlépe z kýty nebo plece)
    • 80
      ml slunečnicový olej
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce koření (na jehněčí maso)
    • 1
      lžíce vepřové sádlo
    • 2
      ks cibule
    • 20
      g mletá paprika
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 2
      dl červené víno
    • 800
      ml vývar
    • chléb kmínový (na zahuštění)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Den předem naložíme maso. Nakrájíme ho na kostky, smícháme s olejem, rozetřeným česnekem, kořením a necháme přes noc v chladu marinovat.

RADA: Vyzkoušejte i další recepty z jehněčího masa

2
Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na sádle, přidáme protlak a také zarestujeme. Ke konci přisypeme sušenou papriku. Papriku osmahneme jen krátce, aby nezhořkla.

RADA: Jak nakrájet cibuli nadrobno?

3
Přidáme maso i s marinádou a prudce ho necháme zatáhnout. Osolíme a opepříme. Přilijeme víno a vývar a necháme asi 1,5 hodiny vařit, dokud není maso měkké.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

4
Guláš můžeme zahustit chlebem, případně moukou rozmíchanou v malém množství studené vody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Jehněčí na víně

Jehněčí na víně

Jehněčí tikka

Jehněčí tikka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Chléb kmínový Cibule Jehněčí maso Koření Mletá paprika Pepř mletý Rajský protlak Slunečnicový olej Sůl Vepřové sádlo Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zázvorový čaj II.

Zázvorový čaj II.

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Bílý chléb dokonalý

Bílý chléb dokonalý

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Fazolková polévka II.

Fazolková polévka II.

Výborný dresing

Výborný dresing

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Vepřová panenka se žampiony-minutka

Špagety z pánve

Špagety z pánve

Kvašený zeleninový salát Pickles

Kvašený zeleninový salát Pickles

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

190
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
64
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s…
58
Zapečená brokolice s těstovinami
Zapečená brokolice s…
45
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
45
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Jednohubky z vinné klobásy
Jednohubky z vinné klobásy
Jednoporcová nádivka jako muffiny
Jednoporcová nádivka jako muffiny
Jehněčí filet s borůvkami
Jehněčí filet s borůvkami
Jehněčí karbanátky s rozmarýnem
Jehněčí karbanátky s rozmarýnem
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety
  • Recepty.cz
  • Jehněčí guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact