• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jehněčí guláš
Napište svůj komentář k receptu

Jehněčí guláš

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 7
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
Jehněčí guláš
5fotografií
Nahrát fotku
 

Jehněčí guláš je oblíbenou alternativou klasického hovězího guláše a často je součástí tradičních jídelníčků ve svátečních obdobích, třeba na Velikonoce. Je známý svou sytou chutí i výrazným aroma.

Suroviny

4 porce
    • 750
      g jehněčí maso (nejlépe z kýty nebo plece)
    • 80
      ml slunečnicový olej
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce koření (na jehněčí maso)
    • 1
      lžíce vepřové sádlo
    • 2
      ks cibule
    • 20
      g mletá paprika
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 2
      dl červené víno
    • 800
      ml vývar
    • chléb kmínový (na zahuštění)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Den předem naložíme maso. Nakrájíme ho na kostky, smícháme s olejem, rozetřeným česnekem, kořením a necháme přes noc v chladu marinovat.

RADA: Vyzkoušejte i další recepty z jehněčího masa

2
Cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na sádle, přidáme protlak a také zarestujeme. Ke konci přisypeme sušenou papriku. Papriku osmahneme jen krátce, aby nezhořkla.

RADA: Jak nakrájet cibuli nadrobno?

3
Přidáme maso i s marinádou a prudce ho necháme zatáhnout. Osolíme a opepříme. Přilijeme víno a vývar a necháme asi 1,5 hodiny vařit, dokud není maso měkké.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

4
Guláš můžeme zahustit chlebem, případně moukou rozmíchanou v malém množství studené vody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Jehněčí na víně

Jehněčí na víně

Jehněčí tikka

Jehněčí tikka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Chléb kmínový Cibule Jehněčí maso Koření Mletá paprika Pepř mletý Rajský protlak Slunečnicový olej Sůl Vepřové sádlo Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Olejové koláčky naší babičky

Olejové koláčky naší babičky

Makrelová pomazánka

Makrelová pomazánka

Pikantní kuřecí nugetky

Pikantní kuřecí nugetky

Citronové muffiny

Citronové muffiny

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Čočkový salát se zeleninou

Čočkový salát se zeleninou

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

230
Salát z quinoy s ředkvičkami a koprem
Salát z quinoy s…
104
Steakový salát s balzamikem
Steakový salát s…
30
Quiche s červenou řepou a sýrem
Quiche s červenou řepou…
25
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…
22
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Další doporučené recepty:

Jednohubky z vinné klobásy
Jednohubky z vinné klobásy
Jednoporcová nádivka jako muffiny
Jednoporcová nádivka jako muffiny
Jehněčí filet s borůvkami
Jehněčí filet s borůvkami
Jehněčí karbanátky s rozmarýnem
Jehněčí karbanátky s rozmarýnem
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Jehněčí kotlety
Jehněčí kotlety
  • Recepty.cz
  • Jehněčí guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact