• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý švestkový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchý švestkový koláč

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 60
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchý švestkový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 200
      g hrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 300
      ml mléko
    • 200
      ml olej
    • 1,50
      lžička citronová kůra - čerstvě nastrouhaná
    • máslo a hrubá mouka na vymazání vyššího plechu
  • Dále
    • 1
      kg švestky přepůlené, vypeckované, dle chuti, cca
    • 2
      hrnek drobenka - máslo, cukr, mouka
    • skořice - mletá dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Sypké ingredience smícháme v míse, přidáme zbylé ingredience, dobře promícháme a těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme v připraveném plechu. Těsto poklademe připravenými švestkami, posypeme skořicí dle chuti (není nutná) a drobenkou užmoulanou z cca 100 gramů másla, 150 gramů cukru a 140 gramů mouky. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dorůžova na cca 40 minut, vyzkoušíme špejlí. Po vychladnutí pokrájíme a před podáváním můžeme pocukrovat.
2
Lze použít i švestky okapané kompotované.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Švestkový koláč kynutý

Švestkový koláč kynutý

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Jogurtový švestkový koláč

Jogurtový švestkový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 22. 8. 2018 11:55

    Charlie99: ...děkuji :) ...je mi potěšením :)

  • Charlie99 | 12. 8. 2018 13:41

    Výborný. Peču i s hruškami.

  • Gita | 20. 8. 2016 07:53

    Děkuji ze jednoduchý recept a výborný koláč.

  • Andrea | 6. 8. 2015 14:20

    Skvělý koláč. :-* Všem nám moc chutná, je rychlý a ještě dneska večer budu péct druhý, abych mohla zítra nabídnout návštěvě ke kafi a dětem k malinovce.

  • SylvaZb | 15. 9. 2014 15:09

    Moc dobrý koláč, děkuji za recept. Dávám 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Řezy Buchty Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Drobenka Hrubá mouka Máslo Mléko Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice - mletá Švestky Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Žluté řezy se sněhem

Žluté řezy se sněhem

Smažená plněná vejce

Smažená plněná vejce

Kokosky s marmeládou

Kokosky s marmeládou

Mexická polévka z naší hospody

Mexická polévka z naší hospody

Vaječná pomazánka II.

Vaječná pomazánka II.

Barvená velikonoční vejce v cibulových slupkách

Barvená velikonoční vejce v…

Harlekýn

Harlekýn

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Krémová polévka z červené řepy

Krémová polévka z červené řepy

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

73
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
50
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Švestková povidla
Švestková povidla
20
Pikantní výpečky z vepřového ořezu
Pikantní výpečky z…
17
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Jednoduchý ředkvičkový salát
Jednoduchý ředkvičkový salát
Jednoduchý salát z červené řepy
Jednoduchý salát z červené řepy
Jednoduchý segedín
Jednoduchý segedín
Jednoduchý těstovinový salát
Jednoduchý těstovinový salát
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý třešňový koláč s tvarohem a drobenkou
Jednoduchý třešňový koláč s tvarohem a…
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý švestkový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact