• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý pečený losos
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchý pečený losos

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 37
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchý pečený losos
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks losos
    • 1
      špetka sůl
    • olivový olej
    • petrželka
    • citron
    • česnek

Postup přípravy receptu

1
Pečící plech vyložíme papírem na pečení a potřeme olejem. Osušené porce lososa (já jsem použila zmrazeného) rovněž potřeme olejem, osolíme a vložíme do rozpálené trouby. Do deseti minut je hotový.
2
Během pečení můžeme ještě jednou přetřít olejem. Já jsem před koncem pečení přidala na vrch porcí nasekanou petrželku s nasekaným česnekem, smíchané s trochou oleje - tomu se říká buzara a v Chorvatsku to dávají na všechny pečené ryby. Ale obejdete se i bez toho.
3
Na talíři ozdobíte rybu plátkem citrónu. Chuť lososa v této úpravě krásně vynikne. Pokud si nedáte žádnou majonézovou omáčku a brambory jako příloha budou pouze vařené nebo pečené na pečícím papíru v roubě (nakrájené na plátky, půlky či měsíčky), pochutnáte si a nedopustíte se snad žádné dietní chyby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený losos po provensálsku

Pečený losos po provensálsku

Pečený losos

Pečený losos

Pečený losos v listovém těstě s cuketovým pyré

Pečený losos v listovém těstě s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • robert | 1. 9. 2016 15:52

    v pohodě až na ten mrazák

  • Robert | 7. 6. 2016 19:39

    A kolik stupňů? :-\

  • Switch
    Switch | 4. 4. 2016 20:13

    Jednoduché, rychlé, chutné ;-) Dělal jsem s vařeným bramborem a pecka ;-)

  • Switch
    Switch | 4. 4. 2016 20:13

    Jednoduché, rychlé, chutné. Díky za inspiraci ;-)

  • Switch
    Switch | 4. 4. 2016 20:12

    Jednoduché, rychlé, chutné. ;-)

  • hmmm | 26. 3. 2016 13:34

    nechci být sprostý, ale už mě sere, jak někdo napíše do rozpálené trouby, kurva, kolik je to stupňů? u každého receptu je problém napsat orientačně tu teplotu, že?

  • Girili | 5. 10. 2013 21:54

    Jednoduchý a dobrý. :-)

  • hmm | 12. 7. 2012 14:20

    oprava: rybička proboha... O:-)

  • mishanecka | 22. 1. 2012 13:40

    Doporučuji lososa vyzkoušet, je to opravdu gurmánský zážitek :-) .

  • pippiva
    pippiva | 17. 2. 2011 10:16

    Ne nadarmo se rika ,ze v jednoduchosti je krasa!Ani jsem rybku nesolila,spolecne s michanym salatem jako vecere, byla vy-bo-rna. :-)

  • Anna | 20. 12. 2010 22:10

    Recept me oslovil a zaujal, takze ho letos vyzkousim na stedrovecerni veceri ;-). Jen potrebuji znat odpovedi na kolik predehrat troubu a na kolik potom pect? A zda s horkym vzduchem nebo klasicky. Predem dekuji a preji hezke vanocni svatky!

  • Anda | 19. 12. 2010 12:28

    je to výborný recept :-[

  • Kameli | 14. 11. 2010 20:33

    Pekla jsem také 20 minut,prvních 10 bez česneku jen trošku posolené,pak s česnekem rozmíchaným s troškou olivového oleje a troškou koření na ryby.Naprosto skvělé,jednoduché,rychlé a opravdu chuťově výborné. Manžel ryby moc nemusí a dnes tedy chválil a hned si takto upraveného lososa objednal místo kapra na vánoce :-).Děkuji za prima tip.

  • Hana Čejková | 31. 8. 2008 11:05

    již jsem tento recept dělala a dnes je na programu znovu, ačkoli ryby nejím, tak takto upravený losos je opravdu výborný

  • Hela - | 6. 5. 2008 23:07

    Je to výborné, dávám 1. Papír netřeba olejem vymazávat, celou rybu vykostím. položím kůží dolů a povrch pomažu lehce majolkou místo olejem. Minulý rok jsem to sem dávala jako Lahůdkový losos s majonézou. Pozor na koření a česnek - může přehlušit chuť a vůni ryby!

  • Mia | 12. 1. 2008 18:48

    prostě perfektní, zrovna jsem to vyndala z trouby...miluju snad všechny ryby a nemůžu si pomoci, čím je příprava jednodušší, tím je ryba lepší...a tento recept o tom přesně je.

  • Kaatkaa | 12. 1. 2008 10:58

    recept mi zaujal,petržel,česnek,olivoví olej ideální jednoduchá kombinace a zkusím ho udělat s pangaciusem,moc dobrá a dietní rybyčka :)

  • Lenny | 17. 12. 2007 13:38

    Minulý rok jsem tenhle recept zkusila na štědrovečerní stůl.. bylo to fantastické i s bramborovým salátem :-)

  • Simírka :o) | 9. 5. 2007 22:57

    o víkendu jej zkusím, pak písnu :o)

  • Kailea | 2. 4. 2007 13:18

    Mňamka ukrutná!!!! Zvlášť pokud se přidá víc česneku a losos se upeče do "křupava". A se zeleninovým salátem a br. kaší je to jedna báseň!

  • Martina Navrátilová | 27. 2. 2007 14:47

    výborný recept. vynechali jsme i česnek a bylo to vynikající. doporučuji.

  • Martin C | 13. 1. 2007 19:36

    Dnes jsem si to udělal. Příště tam toho oleje dám jen trošku, tuňák pustil tuk. Pekl jsem to 10+10, druhou polovinu odklopené a povedlo se.

  • fichta TR | 15. 7. 2005 19:27

    rozmrazeneho lososa polejeme citronkou, potreme olejem, okorenime korenim na ryby (- nesolime) a hlavne do nej dame cerstvou celou nat z petrzele. polozime ho vcelku do vymasteneho pekace(hrbetem nahoru), zakryjeme a na 10 minut vlozime do rozpalene trouby na 180 stupnu C. pote odkrejeme a trochu podlejeme vinem (cervenym nebo bilym - treba z vesele krabice) za dalsich cca 10 minut hotovo. musite vystihnout ten spravny cas aby kostra sla odloupnout od tela se vsemi kostmi - to je znameni dobreho propeceni.

  • Marketa W | 6. 5. 2005 09:10

    Lososa staci nechat v rozpalene troube pouhe 3 min. A olej neni vubec treba ani na papir ani na lososa. Staci opeprit, osolit a az je hotovy, pokapat citronem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citron Losos Olivový olej Petrželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Vepřová pečeně na rozmarýnu

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Kuličky z tatranek

Kuličky z tatranek

Fazolová polévka II.

Fazolová polévka II.

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Bábovka šlehačka

Bábovka šlehačka

Svařák

Svařák

Makovec V.

Makovec V.

Lehké Cookies

Lehké Cookies

Doporučujeme

40 minut
Zelňačka s bramborovou kaší

Zelňačka s bramborovou kaší

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

34
Dýňové karí s cizrnou
Dýňové karí s cizrnou
26
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Noky se špenátem a ricottou
Noky se špenátem a…
15
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
13
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…

Zajímavé články

Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle video návodu
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli: Udělejte sladký salámek, roládu nebo kuličky
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli:…
Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
AHA.cz Obří smutek u Arichtevy: Dvojitá ztráta bodá jako nůž!

Obří smutek u Arichtevy: Dvojitá ztráta bodá jako nůž!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Žena, kterou zmlátila Sára Saudková: Zpověď o utajeném mileneckém vztahu!

Žena, kterou zmlátila Sára Saudková: Zpověď o utajeném mileneckém vztahu!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Další doporučené recepty:

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem
Jednoduchý obrácený koláč s ovocem
Jednoduchý ovocný koláč
Jednoduchý ovocný koláč
Jednoduchý ovocný koláč z kefíru s drobenkou
Jednoduchý ovocný koláč z kefíru s…
Jednoduchý ricottový koláč s borůvkami
Jednoduchý ricottový koláč s borůvkami
Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně
Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně
Jednoduchý rybí guláš se zeleninou
Jednoduchý rybí guláš se zeleninou
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý pečený losos
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact