• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý narozeninový dort
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchý narozeninový dort

autor: Katrys
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchý narozeninový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • světlý korpus
    • 6
      ks vejce
    • 180
      g polohrubá mouka
    • 180
      g moučkový cukr
    • voda
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • tmavý korpus
    • 4
      ks vejce
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 120
      g moučkový cukr
    • kakao
  • krém
    • 4
      ks máslo
    • 2
      ks salko

Postup přípravy receptu

1
Nachystáme si vejce na světlý korpus a dvě mísy. Oddělíme žloutek od bílku a bílky dáme stranou. Ke žloutkům přidáme cukr a vyšleháme do pěny, můžeme přidat trochu vody (10-20 ml), aby pak těsto nebylo příliš hutné.
2
Když máme hotovo, přimícháme mouku a asi 2/3 kypřícího prášku. Z bílků ušleháme sníh, který opatrně vmícháme do těsta (je lepší ho rozdělit na 2 části a přidávat postupně). Těsto dáme do vymazané a vysypané formy. Doporučuji nechat kraje vyšší, než střed, protože ten se během pečení nafoukne. Těsto pečeme ve středně vyhřáté troubě.
3
Stejně připravíme tmavý korpus, jen k mouce přidáme ještě kakao (každý podle své chuti).
4
Vychladnutý světlý korpus podélně rozkrojíme dlouhým nožem. Rozkrojené části můžeme namazat marmeládou, aby nebyly vlhké od krému.
5
Krém si nachystáme jednoduše: Máslo (pokud možno změklé) dáme do mísy a rozšleháme. Postupně přidáváme salko podle chuti. Pokud chcete tmavý krém, stačí přidat kakao, nebo krém můžete udělat z karamelového salka.
6
Než nám vychladne korpus, můžeme nechat krém ztuhnout v ledničce.
7
Spodní část světlého korpusu namažeme krémem (opět podle chuti - krém se dá snadno dodělat) a položíme na ni tmavý korpus, postup zopakujeme se světlým korpusem. Krémam namažeme i naboku a nahoře.
8
Dort můžeme celý polít čokoládou, nebo boky posypat kokosem/oříšky. Dozdobit si ho ale každý musí už podle sebe.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborný narozeninový dort

Výborný narozeninový dort

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sarka137 | 29. 3. 2016 13:01

    Kolik celsia je tředně teplá trouba? Jo a co je salko?

  • Sarka137 | 29. 3. 2016 13:01

    Kolik celsia je tředně teplá trouba? Jo a co je salko?

  • dada | 8. 11. 2015 11:48

    Výborný jednoduchý recept,měla jsem uspěch díky :-)

  • petra | 26. 1. 2015 21:57

    Poprvé jsem dělala dort a bez jakýchkoliv zkušeností sem to zvládla na výbornou. výborný recept!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Salko Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnekové špagety

Česnekové špagety

Salát Coleslaw alá KFC

Salát Coleslaw alá KFC

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Rybízový koláč s kokosem

Rybízový koláč s kokosem

Houbové ragú

Houbové ragú

Campari Orange Passion

Campari Orange Passion

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Salát Caprese

Salát Caprese

Krkovička na hrášku

Krkovička na hrášku

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

157
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
75
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …
75
Kuřecí stripsy jako z kfc
Kuřecí stripsy jako z kfc
72
Kuřecí piccata
Kuřecí piccata
62
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

Někdejší hvězda Novy Ivan Břešťák: Rok po svatbě mu zemřela manželka Klára (†30)!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Jednoduchý narozeninový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact