• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý narozeninový dort
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchý narozeninový dort

autor: Katrys
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchý narozeninový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • světlý korpus
    • 6
      ks vejce
    • 180
      g polohrubá mouka
    • 180
      g moučkový cukr
    • voda
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • tmavý korpus
    • 4
      ks vejce
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 120
      g moučkový cukr
    • kakao
  • krém
    • 4
      ks máslo
    • 2
      ks salko

Postup přípravy receptu

1
Nachystáme si vejce na světlý korpus a dvě mísy. Oddělíme žloutek od bílku a bílky dáme stranou. Ke žloutkům přidáme cukr a vyšleháme do pěny, můžeme přidat trochu vody (10-20 ml), aby pak těsto nebylo příliš hutné.
2
Když máme hotovo, přimícháme mouku a asi 2/3 kypřícího prášku. Z bílků ušleháme sníh, který opatrně vmícháme do těsta (je lepší ho rozdělit na 2 části a přidávat postupně). Těsto dáme do vymazané a vysypané formy. Doporučuji nechat kraje vyšší, než střed, protože ten se během pečení nafoukne. Těsto pečeme ve středně vyhřáté troubě.
3
Stejně připravíme tmavý korpus, jen k mouce přidáme ještě kakao (každý podle své chuti).
4
Vychladnutý světlý korpus podélně rozkrojíme dlouhým nožem. Rozkrojené části můžeme namazat marmeládou, aby nebyly vlhké od krému.
5
Krém si nachystáme jednoduše: Máslo (pokud možno změklé) dáme do mísy a rozšleháme. Postupně přidáváme salko podle chuti. Pokud chcete tmavý krém, stačí přidat kakao, nebo krém můžete udělat z karamelového salka.
6
Než nám vychladne korpus, můžeme nechat krém ztuhnout v ledničce.
7
Spodní část světlého korpusu namažeme krémem (opět podle chuti - krém se dá snadno dodělat) a položíme na ni tmavý korpus, postup zopakujeme se světlým korpusem. Krémam namažeme i naboku a nahoře.
8
Dort můžeme celý polít čokoládou, nebo boky posypat kokosem/oříšky. Dozdobit si ho ale každý musí už podle sebe.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborný narozeninový dort

Výborný narozeninový dort

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sarka137 | 29. 3. 2016 13:01

    Kolik celsia je tředně teplá trouba? Jo a co je salko?

  • Sarka137 | 29. 3. 2016 13:01

    Kolik celsia je tředně teplá trouba? Jo a co je salko?

  • dada | 8. 11. 2015 11:48

    Výborný jednoduchý recept,měla jsem uspěch díky :-)

  • petra | 26. 1. 2015 21:57

    Poprvé jsem dělala dort a bez jakýchkoliv zkušeností sem to zvládla na výbornou. výborný recept!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Salko Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Halušky

Halušky

Plundrové těsto

Plundrové těsto

"Pravé" Baileys

"Pravé" Baileys

Pivní vrabci

Pivní vrabci

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Prošívaná buchta

Prošívaná buchta

Fitness sendvič

Fitness sendvič

Brambory zapečené se zeleninou

Brambory zapečené se zeleninou

Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

90
Kuřecí vývar s ořechovými nudlemi
Kuřecí vývar s…
79
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát…
69
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
67
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
59
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Jednoduchý narozeninový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact