• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý křupavý bůček
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchý křupavý bůček

autor: jeryje
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchý křupavý bůček
Jednoduchý křupavý bůček
Jednoduchý křupavý bůček
Jednoduchý křupavý bůček
Jednoduchý křupavý bůček
Jednoduchý křupavý bůček
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřový bůček
    • cibule
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Bůček vložíme na minutku do mrazáku, aby sádlo ztuhlo, potom kůži nařežeme na co nejmenší mřížky. Stačí pouze proříznout kůži, sádlo už řezat nemusíme. Doporučuji si s touto operací dostatečně pohrát, výsledek snažení stojí opravdu za to. Velkou cibuli nařežeme na 1-1,5 cm tlustá kolečka a narovnáme do nádoby, v níž budeme péct bůček.
2
Podlijeme vodou, aby byla cibule potopena do poloviny, vložíme bůček a dostatečně zvrchu posolíme. Pečeme v předehřáté troubě, spíš rychleji než pomalu. Každý musí vyzkoušet na své troubě. Jídlo je hotové, když jsou cibule do hněda opečené.
3
Bůček je vynikající teplý i studený a vypečená křupavá kůžička je hřebem pokrmu. Sůl na kůži se postupně splavuje a plynule přelévá bůček, naopak zespodu prostupuje aroma cibule.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křupavý bůček

Křupavý bůček

Křupavý bůček na hruškách a badyánu

Křupavý bůček na hruškách a badyánu

Křupavý jarní salát

Křupavý jarní salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Milan | 8. 4. 2017 18:51

    Vyzkoušena tady v diskuzi popisovaná verze pouze s česnekem, kmínem, solí a medem. Pečeno zakryté na 220° v el. troubě půl hodiny kůží ponořené v cm vodě s pokrájeným česnekem, kmínem, svrchu nasoleno. Pak otočeno, kůžička šla lehce nařezat, posoleno, potřeno medem a pečeno dále 45 min na 200° bez zakrytí. Výsledek neideální (maso trošičku žvejkací, ale pěkně šťavnaté), protože jsem se lekl černoty, kterou způsobil med, který až na zkaramelizované kousky není na bůčku vůbec znát. :-\ Takže pro příště udělám tyto úpravy - med úplně vynechám, víc nasolím, kůží dolů zakrytý bůček budu péct déle a odkrytý kůží nahoru víc ohulim a budu sledovat, abych křupavou chutnou kůžičku nepřepálil.

  • Alehandro.... | 4. 3. 2017 05:59

    Ahoj taky to nařezávám,jako Slávek a posypu.....česnekem.. Hodně vody a tři hodiny,peču a přidám,vepřové sádlo. Studený je výborný na chleba....

  • Slávek K. | 16. 2. 2017 18:14

    Zdravím paní Lucie. Nejprve se peče bůček kůží dolů, to je jasný. Když ho po určité době obrátíte, kůže už je změklá a hezky lehko ji naříznete podle svých představ a pečete dál. Vím, je to už dva a půl roku a za tu dobu jste už na to přišla,ale vzpomněl jsem si na můj první pokus nařezat kůži na syrovém bůčku. Mějte se a Dobrou chuť..:)

  • Hanny | 6. 11. 2015 16:13

    Ahojte asi to bude blbá otázka ale peču bůček poprvé... a peče se s odkrtým poklopem nebo zakrytým ? děkuji =-O =-O =-O =-O =-O

  • jarin | 22. 9. 2015 18:31

    asi jsi to nepoléval 8-)

  • honza | 17. 9. 2015 20:27

    Kde jsem mohl udělat chybu, když mi sůl zůstala na kůži, nesplavila se, takže byla děsně slaná a maso naopak neslané?

  • qwert | 26. 5. 2015 17:32

    Také doporučuji. Vynikající vylepšení.

  • silvik T.
    silvik T. | 21. 3. 2015 11:56

    Moc dobré masíčko.

  • Jirka 14.3.2015 | 14. 3. 2015 10:42

    Čtverečky na bůčku se lahce nařežou nožem na měkký chléb ,je to ten vroubkovaný pečení zdar ;-)

  • Jirka | 14. 3. 2015 10:36

    Čtverečky na bůčku se lhce nakrájí nožem na měkký chléb je to ten vroubkovaný ;-) pečení zdar

  • LucieT. | 6. 9. 2014 13:46

    Akorát se mi dělá v troubě. Jen mi je záhadou, jak se vám povedla kůže nakrájet na čtverečky? Mám ostré nože, ale půl hodiny mi trvalo udělat jen proužky (tak jsem je i nechala). Zítra budu mít svalovou horečku :-D :-S

  • ladyus | 21. 3. 2013 11:15

    S tím česnekem samozřejmě souhlasím a místo podlití vodou doporučuji podlít černým pivem,pak je to něco :-)

  • Anonym | 28. 12. 2007 16:22

    Not ak především bůček nežeru.

  • jana kubíčková | 27. 12. 2007 22:17

    p.Vlasti děkuji moc za odpověď-určitě to ocení i další ,kteří čtou příspěvky.Ono se to nezdá,ale zdánlivá maličkost fakt pomůže!Tak jako že rozkrkrojíte celou hlávku česneku napříč jako,pomeranč a necháte upéct zároveň s masem do hněda a poté jen rozmačkáte a tím zahustíte šťávu.šlupičky jednoduše vyndáte a není třeba mouky apod.Ten zkaramelizovaný česnek opravdu udělá své.Případ.námitky přijímám.

  • Vlasta Z. | 19. 12. 2007 11:32

    Vy jste úplně v pořádku. Ona ta kůžička je vždycky super jen ten první den, když je čerstvě upečená. Jednou se mi taky stalo, že zůstala na mase do dhuhého dne - normálně je fuč hned za tepla - a byla gumová, jak říká známý žvýkání na dlouhé zimní večery. Takže doporučuji sníst hned za tepla, ať si ti pěkně užijete.

  • jana kubíčková | 13. 12. 2007 02:04

    P.Vlasto teď vypadám jak anlfabet,přestože vařím už prahnu let a vy mi určítě poradíte.Když peču maso není problém,měkké atd.Ale nedávno jsem si sama pro sebe/manžel to nejí/udělala právě bůček i s vypečenými kostičkami na povrchu.Super,ale druhý den byly nepoživatelné a musela jsem je sloupnout.FAKT je,že jsem pekla od začátku jen po jedné straně a ne jak udáváte vy.díky moc.

  • Vlasta Z | 5. 12. 2007 15:02

    Když peču bůček v jednom pekáči s masem, tak přidávám i cibuli, česnek, koření. Ale bůček pečený samotný máme nejraději, tak jak jsem popsala. Kůžičku po obrácení a posolení samozřejmě nepoléváme - byla by přesolená a nebyla by křupavá

  • Kamil Krybus | 5. 12. 2007 14:43

    Jarka, tvoja mama bola múdra žena. Pozri, já píšem to isté, lebo som tiež Moravák.

  • Jarka z bratislavy | 4. 12. 2007 17:42

    Moja maminka - Moravačka - ma učila piecť bôčik podobne ako pani Vlasta Z., ale vravela, že chuť musí dostať od cesnaku a kmínu, cibuľa je nasládla

  • Kamil Krybus | 3. 12. 2007 22:46

    Osobně bych se cibule nevzdával. Postup podle paní Vlasty také používám, navíc dávám pod bůček kromě cibule i plátky česneku a spodní část bůčku sypu drceným kmínem. Po otočení a vydatném posolení se bůček už nesmí přelívat výpekem, vývarem či vodou.

  • Vlasta Z | 3. 12. 2007 14:55

    Mám vyzkoušené, že nejlepší kůžička na bůčku je po následujícím postupu - do pekáče neposolenou a nenakrájenou kůží dolů, ostatní posolit. Až je bůček napůl měkký otočit, kůžičku nakrájet na kostičky a teprve posolit - vydatně. Výborné je také před krájením kostiček použít med - mňam! A pak nechat už bez poklopu dopéct dokřupava a doměkka. Cibule pro tuto verzi není vůbec potřeba.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Sůl Vepřový bůček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Kotlety na cibuli

Kotlety na cibuli

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Levné a chutné cibulové brambory

Levné a chutné cibulové brambory

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

Laskonky dle časopisu F.O.O.D.

(nejen) Hořčicové řízky

(nejen) Hořčicové řízky

Jednoduchá lososová pomazánka

Jednoduchá lososová pomazánka

Doporučujeme

45 minut
Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

48
Halušky s pečeným kuřetem
Halušky s pečeným kuřetem
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
43
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
37
Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou
Vepřové se smetanovo…

Zajímavé články

Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
AHA.cz Bohdalová měsíc po operaci srdce: Už dovádí na chalupě!

Bohdalová měsíc po operaci srdce: Už dovádí na chalupě!

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Těmito přírodními kabelkami jsme posedlé každý rok! Jaké jsou letos?

Ženy.cz 6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

Blesk.cz Zemřel manžel Zuzany Burianové (†75) Sid Kučera (†84): Bojoval o život jako lev

Zemřel manžel Zuzany Burianové (†75) Sid Kučera (†84): Bojoval o život jako lev

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Další doporučené recepty:

Jednoduchý kávovník ala medovník
Jednoduchý kávovník ala medovník
Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem
Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a…
Jednoduchý koláč s rebarborou a drobenkou
Jednoduchý koláč s rebarborou a…
Jednoduchý lehký zeleninový salát
Jednoduchý lehký zeleninový salát
Jednoduchý lilek
Jednoduchý lilek
Jednoduchý meruňkový dort (řez)
Jednoduchý meruňkový dort (řez)
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý křupavý bůček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact